Tronxy X1 – lisätuulettimen asennus

3D-tulostimen tulostusjälkeen voi vaikuttaa monin tavoin. Kunnollisia tulostuksia saa helpoiten tekemällä esivalmistelut hyvin. On kuitenkin muitakin tapoja.

 

Tulostustapahtuman viilentäminen

Etenkin halpoja 3D-tulostimia, kuten Tronxy X1, voi muokata omaan käyttöön sopiviksi. Yksinkertainen tapa tulostusjäljen parantamiseksi on lisätuulettimen asentaminen. Tulostuspään kylkeen kiinnitettävä tuuletin viilentää tulostettavia esineitä, jotta kuuma muovi jähmettyisi muotoonsa nopeammin.

Lisätuuletin tarvitsee suuttimen, jonka avulla tuulettimen voi kiinnittää tulostuspään kylkeen. Löysin Tronxyyn sopivan suuttimen Thingiverse-sivulta, mistä latasin 3D-tiedoston tulostamista varten.

dav

Lisätuulettimen suutin tulostettavana.

Kun sain tulostettua suuttimen, asensin sen tulostuspään kylkeen. Tajusin jälkikäteen, että tulostuspään mustaa metallisuojaa ei olisi tarvinnut ottaa pois. Purkaminen saattoi toisaalta helpottaa osan kiinnittämistä.

dav

Tuulettimen asentaminen osoittautui hitaammaksi työksi kuin osasin odottaa. Tiesin, että joudun pidentämään johtoja. Yllätyksenä tuli sen sijaan se, että tuulettimen liitin oli kiinnitetty johtoihin väärinpäin. Jouduin siis vaihtamaan johtojen paikkoja, jotta tuuletin alkaisi pyörimään.

tronxy x1 lisätuulettimen kytkentä

Lisätuuletin kytketään emolevyn FAN-liittimeen. Kuvassa johdot ovat vielä väärinpäin.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s