Viiden dollarin kaiutinta mainostetaan Instagramissa 90 dollarilla

Instagramissa voi törmätä mitä ihmeellisimpiin yhteistyötarjouksiin, joskus jopa selviin huijauksiin.

Viime viikolla sain mielenkiintoisen viestin Instagramissa käyttäjältä, joka halusi tehdä yhteistyötä kanssani. Sliminia-verkkokaupan työntekijä otti yhteyttä minuun ja oli halukas antamaan minulle ilmaisen tuotteen kokeiluun. 

Ilmaista tavaraa ainoastaan postikulujen hinnalla.

Ilmainen tavara kuulostaa aina hyvältä idealta, mutta tällaisten tapausten kohdalla taustat kannattaa tarkistaa aina. Yhteistyötarjous on kuitenkin erityisen epäilyttävältä, koska minulla ei ole edes sataa seuraajaa Instagramissa. 

Mutta eihän heti kannata tuomita? Eihän? 

Tarjous oli jokseenkin houkutteleva. Saisin älykellon tai Bluetooth-kaiuttimen ainoastaan postikulujen hinnalla, eli 19,99 dollarilla. Todella hyvä hinta, kun ottaa huomioon, että samaista kaiutinta myydään Sliminian verkkokaupassa 130 dollarin hintaan. Tuote on kuitenkin tällä hetkellä 30 prosentin alennuksessa, joten hinta on vain 90 dollaria. (Vierailin sivustolla uudestaan 13.9.2020, ja hinta oli kohonnut jo 150 dollariin.) 

Minun pitäisi vain ottaa kuva tuotteen kanssa, jotta Sliminia saisi ilmaista mainosta, ja saisin lähes ilmaisen 130 dollarin kaiuttimen.  

Todennäköisintä on kuitenkin, että kyseessä on huijaus. Tuntemattomat käyttäjät eivät viestittele Instagramissa ikinä hyvää hyvyyttään, taustalla on aina jokin tarve.

Hintaeroa on huomattavasti, vaikka tuote on täysin sama. Jopa tuotekuvat ovat samoja.

Aliexpressistä ei tarvinnut etsiä kovin pitkään. Samanlainen Bluetooth-kaiutin löytyi nopeasti, ja hintaa kapistuksella oli 5-7 dollaria. Sliminian verkkokaupan tuote on siis 20 kertaa kalliimpi kuin Aliexpressin vastaava. Vaikka maksaisinkin 20 dollaria ainoastaan postituksesta, hinta olisi silti huomattavasti suurempi kuin Aliexpressissä.

Kovasta yrityksestä huolimatta, ilmainen postitus ei onnistu.

Olisin joka tapauksessa halunnut testata kyseisen kaiuttimen, jotta olisin nähnyt tuotteen laadun. Sliminia ei yrityksestäni huolimatta halunnut lähettää minulle täysin ilmaista näytettä. Sääli sinänsä.

Ei kovin hyvä yhteistyötarjous tällä kertaa…

Alla olevaa kuvaa klikkaamalla pääset tarkastelemaan kohtuuhintaista kaiutinta, jos kiinnostuit laitteesta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s