Robottiruohonleikkuri vertailu – 10 parasta robottileikkuria

Robottiruohonleikkuri vertailu käsittelee tässä artikkelissa 10 erilaista robottiruohonleikkuria. Vertailuun valitut ruohonleikkurit ovat erilaisia ominaisuuksiltaan ja hinnaltaan. Robottiruohonleikkurien vertailussa kannattaa ottaa huomioon muun muassa robotin leikkausala ja robottileikkurin akun kesto, mutta muitakin ominaisuuksia kannattaa miettiä.

Muitakin ominaisuuksia kannattaa toki vertailla, sillä robottiruohonleikkurin valinta ei ole aina helppoa. Leikkuri täytyy valita sen mukaan, millainen piha on. Kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti kalteviin mäkiin sekä muuhun maaston vaihteluun. Myös vaikeasti havaittavat esteet, kuten puiden juuret kannattaa ottaa huomioon.

Robottiruohonleikkureissa on eroavaisuuksia esimerkiksi sen mukaan, miten laaja työskentelyalue on ja millaisia lisäominaisuuksia niissä on.

Tähän robottiruohonleikkuri vertailuun on valittu 10 leikkuria erilaisilla ominaisuuksilla. Paras robottiruohonleikkuri on se, joka sopii juuri sinun käyttötarkoitukseesi parhaiten. Leikkurien hinta kasvaa loppua kohden, joten lista alkaa halvimmasta robottileikkurista. Listalla on siis jokaisen hintaluokan leikkureita.

Sitten pidemmittä puheitta vertailun kimppuun! Olen listannut erilaisia ominaisuuksia, jotka helpottavat eri mallien ja valmistajien leikkurien vertailua.

1. Grouw-robottiruohonleikkuri – Halpa ja hyvä robottileikkuri

Grouw on vertailun halvin robottiruohonleikkuri.

Jos tarvitset robottiruohonleikkurin pienelle pihamaalle tai muulle alueelle, niin Grouw-robottiruohonleikkuri voi olla sopiva valinta sinulle. Tässä robottileikkurissa yhdistyy halpa hinta ja kohtuullisen hyvät ominaisuudet. Leikkurista löytyy muun muassa puhelinsovellus, jonka avulla voit kytkeä leikkurin kännykkääsi.

Grouw-robottiruohonleikkuri onkin siis hyvä perusleikkuri 600 neliömetrin leikkuualueella. Terän korkeutta pystyy säätämään 20-60mm välillä, ja suurin kaltevuuskulma on 35%. Grouw on siis yllättävän monipuolinen laite 469 euron hintaan. Voit käydä katsomassa yhtä halvimmista robottiruohonleikkureista Robottiekspertin sivuilta.

*Robottiekspertti: Grouw-robottiruohonleikkuri

 • Hinta: 469 euroa
 • Työskentelyalue: 600 neliömetriä
 • Pääleikkuualueet: 1
 • Toissijaiset leikkuualueet: 2
 • Renkaat: 4kpl
 • Bluetooth: Kyllä
 • GSM-moduuli: Ei
 • Google Assistant: Ei
 • Amazon Alexa: Ei
 • Leikkuuleveys: 18cm
 • Korkeuden säätö: 20-60mm
 • Suurin kallistuskulma: 35%
 • Akku: 20V 2,0Ah

2. Grouw 900 -robottiruohonleikkuri – Leikkuri isommalla leikkuualueella

Grouw 900 -robottileikkuri pystyy ajamaan hieman suuremman nurmikon kuin halvempi saman valmistajan leikkuri.

Listan toinen Grouw-robottiruohonleikkuri on hieman kalliimpi kuin ensimmäinen leikkuri. Tämä leikkuri maksaa 535 euroa, mutta se pystyy ajamaan suurempaa aluetta kuin Grouwin halvempi malli. Grouw 900 -robottiruohonleikkuri pystyy ajamaan nimensä mukaisesti 900 neliömetrin aluetta. Tämä leikkuri sopii siis mainiosti hieman isomman nurmikon hoitamiseen.

Leikkurissa on myös kaksi kertaa isompi akku kuin halvemmassa mallissa. Akun lisäksi tässä hieman kalliimmassa robottileikkurissa on sadeanturi, joka tunnistaa sateen. Ruohonleikkuri palaa automaattisesti latausasemaan suojaan sateelta. Sadeanturin lisäksi laite havaitsee myös, jos leikkuri kaatuu. Tällöin laite pystyy pysäyttämään leikkuuterän välittömästi.

Grouw 900 voikin siis olla hyvä laite, jos haluat robottileikkurin isomman nurmikon leikkaamiseen mutta et tarvitse paljoa erilaisia ominaisuuksia. Voit käydä tutustumassa tähän edulliseen leikkuriin Robottiekspertin kotisivuilla.

*Robottiekspertti: Grouw 900 -robottiruohonleikkuri

 • Hinta: 535 euroa
 • Työskentelyalue: 900 neliömetriä
 • Pääleikkuualueet: 1
 • Toissijaiset leikkuualueet: 2
 • Renkaat: 4kpl
 • Bluetooth: Kyllä
 • GSM-moduuli: Ei
 • Google Assistant: Ei
 • Amazon Alexa: Ei
 • Leikkuuleveys: 18cm
 • Korkeuden säätö: 20-60mm
 • Suurin kallistuskulma: 35%
 • Akku: 20V 4,0Ah
 • Ominaisuudet: Sadeanturi

3. Grouw 1200 -robottiruohonleikkuri – Kestävä leikkuri isolla työalueella

Ulkonäöltään Grouw 1200 on samanlainen kuin muutkin valmistajan malli. Työskentelyalue on kuitenkin suurempi, ja leikkurissa on sadeanturi.

Robottiruohonleikkuri vertailun kolmas leikkuri on myös Grouw-leikkuri. Yritys valmistaa paljon halvemman hintaluokan robottiruohonleikkureita, joten näillä leikkureilla pääsee helposti alkuun. Nimensä mukaisesti Grouw 1200 -robottileikkuri pystyy hoitamaan 1200 neliömetrin nurmikkoa.

Muilta ominaisuuksiltaan Grouw 1200 on jokseenkin samanlainen kuin muutkin valmistajan leikkurit. Siinä 4Ah akku ja 18cm leikkuuleveys. Hoidettavan nurmikon pinta-alan määrä vain moninkertaistuu muihin malleihin verrattuna, sillä laitteessa on parempi akkukesto.

Grouw 1200 -robottiruohonleikkurin mukana tulee myös 170 metriä rajakaapelia, joten isommankin alueen saa rajattua leikkuuta varten. Tätä 579 euroa maksavaa leikkuria voi käydä katsomassa Robottiekspertin verkkokaupassa.

*Robottiekspertti: Grouw 1200 -robottiruohonleikkuri

 • Hinta: 579 euroa
 • Työskentelyalue: 1200 neliömetriä
 • Pääleikkuualueet: 1
 • Toissijaiset leikkuualueet: 2
 • Renkaat: 4kpl
 • Bluetooth: Kyllä
 • GSM-moduuli: Ei
 • Google Assistant: Ei
 • Amazon Alexa: Ei
 • Leikkuuleveys: 18cm
 • Korkeuden säätö: 20-60mm
 • Suurin kallistuskulma: 35%
 • Akku: 20V 4,0Ah
 • Ominaisuudet: Sadeanturi, IPX4-vedenkestävä

4. Worx Landroid M500 -robottiruohonleikkuri – Tehokas robottileikkuri

Landroid M500 on varustettu Cut to Edge -ominaisuudella, joka auttaa nurmikon reunojen leikkaamisessa.

Worx Landroid M500 -robottiruohonleikkuri on laadukas leikkuri, josta löytyy hieman enemmän ominaisuuksia kuin halvimman hintaluokan robottileikkureista. Landroid M500 pystyy ajamaan 500 neliömetrin nurmikkoa, ja robottiruohonleikkurin toiminta-aika on 60 minuuttia.

Cut to Edge -toiminnon ansiosta Landroid M500 pystyy leikkaamaan juuri nurmialueen reunaa myöten, joten nurmikko tulee ajettua kokonaan myös reunoilta. Tässä onkin siis erinomainen laite, jos tarvitset tarkkaa ruohonleikkuria pitkällä toiminta-ajalla.

Voit käydä tutustumassa Worx Landroid M500 -robottileikkuriin Robottiekspertin verkkosivuilta. Hintaa laitteella on 749 euroa, joten se on keskihintainen robottileikkuri.

*Robottiekspertti: Worx Landroid M500 -robottiruohonleikkuri

 • Hinta: 749 euroa
 • Työskentelyalue: 500 neliömetriä
 • Pääleikkuualueet: 1
 • Toissijaiset leikkuualueet: 2
 • Renkaat: 3kpl
 • WiFi: Kyllä
 • GSM-moduuli: Ei
 • Google Assistant: Ei
 • Amazon Alexa: Ei
 • Leikkuuleveys: 18cm
 • Korkeuden säätö: 30-60mm
 • Suurin kallistuskulma: 35%
 • Akku: 20V 2,0Ah
 • Ominaisuudet: Sadeanturi

5. Robomow RT700 -robottiruohonleikkuri – Edistyksellinen leikkuri

RT700 on robottiruohonleikkuri, josta löytyy monipuolisesti eri ominaisuuksia.

Jos kaipaat edistyksellistä robottiruohonleikkuria edulliseen hintaan, niin Robomow RT700 -robottileikkuri on erinomainen vaihtoehto. Tämä leikkuri pystyy huolehtimaan 700 neliömetristä nurmikkoa ja siinä on 90 minuutin toiminta aika. RT700 pystyy siis leikkaamaan yhdellä latauksella kunnioitettavan määrän ruohikkoa.

Robomow RT700 sopii erityisen hyvin etenkin pienille nurmikoille. Pystyt ohjaamaan lähes kaikkia leikkurin toimintoja etänä puhelimesi avulla. Robomow on panostanut etenkin älypuhelinsovelluksen kehittämiseen, sillä se on pitkälle edistynyt monipuolisine ominaisuuksineen.

Jouistuksen avulla leikkuri liikkuu helposti myös epätasaisessa maastossa. Voit käydä tutustumassa tähän älykkääseen ja ketterään robottiruohonleikkuriin Robottiekspertin nettisivuilla.

*Robottiekspertti: Robomow RT700 -robottiruohonleikkuri

 • Hinta: 869 euroa
 • Työskentelyalue: 700 neliömetriä
 • Pääleikkuualueet: 2
 • Toissijaiset leikkuualueet: 2
 • Renkaat: 3kpl
 • Bluetooth: Kyllä
 • GSM-moduuli: Kyllä
 • Google Assistant: Ei
 • Amazon Alexa: Ei
 • Leikkuuleveys: 18cm
 • Korkeuden säätö: 15-60mm
 • Suurin kallistuskulma: 30%
 • Akku: Litiumioni
 • Ominaisuudet: Patentoitu ruohonpoistaja

6. Gardena Sileno Life 750 -robottiruohonleikkuri – Robottileikkuri SensorCut-järjestelmällä

Sileno Life 750 -robottiruohonleikkurissa on iso 22cm leikkuuleveys.

Robottiruohonleikkuri vertailun kuudes leikkuri on Gardena Sileno Life 750 -robottiruohonleikkuri. Nimensä mukaisesti tämä keskihintainen robottileikkuri pystyy hoitamaan 750 neliömetrin nurmikkoa. Siinä on myös tavallista leveämpi leikkuuleveys, joka on mukavat 22cm. Monissa robottileikkureissa leveys on vain 18cm.

SensorCut-ominaisuuden avulla Sileno Life 750 -robottiruohonleikkuri tunnistaa leikatun ruohon reunan, joten leikkausjäljestä tulee mukavan tasaista, eikä nurmikkoon jää raitoja. Voit tutustua tähän tarkkaan ruohonleikkuriin Robottiekspertin verkkokaupassa.

*Robottiekspertti: Gardena Sileno Life 750 -robottiruohonleikkuri

 • Hinta: 999 euroa
 • Työskentelyalue: 750 neliömetriä
 • Pääleikkuualueet: 2
 • Toissijaiset leikkuualueet: 2
 • Renkaat: 3kpl
 • Bluetooth: Kyllä
 • GSM-moduuli: Kyllä
 • Google Assistant: Ei
 • Amazon Alexa: Ei
 • Leikkuuleveys: 22cm
 • Korkeuden säätö: 20-50mm
 • Suurin kallistuskulma: 35%
 • Akku: Litiumioni
 • Ominaisuudet: SensorCut-järjestelmä

7. Robomow RK1000 -robottiruohonleikkuri – Ison nurmikon leikkuri

RK1000 -robottileikkuri on kaikin puolin erinomainen laite, joka sopii vähän kovempaankin käyttöön.

Robomow RK1000 -robottiruohonleikkuri on hieman kalliimman hintaluokan robottileikkuri, mutta rahalla saa enemmän. RK1000-leikkurissa on leveä 21cm leikkuuleveys ja suuri 1000 neliömetrin työskentelyalue. Leikkuukorkeutta pystyy myös säätämään 20-100 millimetrin välillä. Leikkuri on siis tehty hieman kovempaan käyttöön.

Kaiken lisäksi Robomow RK1000 sopii myös maastoon, koska siinä on haastavaan ympäristöön suunnitellut renkaat. Tällä leikkurilla pääsee siis hieman vaikeampiinkin paikkoihin. Käy katsomassa tarkemmat tiedot leikkurista Robottiekspertin sivuilta.

*Robottiekspertti: Robomow RK1000 -robottiruohonleikkuri

 • Hinta: 1249 euroa
 • Työskentelyalue: 1000 neliömetriä
 • Pääleikkuualueet: 2
 • Toissijaiset leikkuualueet: 4
 • Renkaat: 3kpl
 • Bluetooth: Kyllä
 • GSM-moduuli: Ei
 • Google Assistant: Ei
 • Amazon Alexa: Ei
 • Leikkuuleveys: 21cm
 • Korkeuden säätö: 20-100mm
 • Suurin kallistuskulma: 45%
 • Akku: Litiumioni 2,8Ah
 • Ominaisuudet: Maastorenkaat

8. Gardena Smart Sileno City 500 -robottiruohonleikkuri – Monipuolinen robottileikkuri

Smart Sileno City 500 -robottileikkurin mukana tulee älykäs kastelujärjestelmä sekä kosteusanturi.

Robottiruohonleikkuri vertailun kahdeksas leikkuri on Gardena Smart Sileno City 500 -ruohonleikkuri. Kyseessä on monipuolinen kalliimman hintaluokan leikkuri, joka pitää huolen myös kasvien kastelusta. Robotin mukana tulee älykäs kasteluyksikkö, jonka avulla pystyt hallitsemaan esimerkiksi sadetinta tai muuta kastelujärjestelmää.

Nimensä mukaisesti Smart Sileno City 500 sopii erityisen hyvin pienten nurmikkojen leikkaamiseen kaupunkialueella. Leikkuri on hiljainen ja todella tarkka liikkeissään, joten pienten nurmikkojen leikkaaminen onnistuu hyvin talojen lähellä. Voit käydä katsomassa Smart Sileno Cityä Robottiekspertin sivuilla.

*Robottiekspertti: Gardena Smart Sileno City 500 -robottiruohonleikkuri

 • Hinta: 1339 euroa
 • Työskentelyalue: 500 neliömetriä
 • Pääleikkuualueet: 2
 • Toissijaiset leikkuualueet: 2
 • Renkaat: 3kpl
 • Bluetooth: Kyllä
 • GSM-moduuli: Ei
 • Google Assistant: Ei
 • Amazon Alexa: Ei
 • Leikkuuleveys: 16cm
 • Korkeuden säätö: 20-50mm
 • Suurin kallistuskulma: 25%
 • Akku: Litiumioni
 • Ominaisuudet: Älykäs kasteluyksikkö

9. Gardena Smart Sileno Life 1500 -robottiruohonleikkuri – Ison nurmikon leikkuri pakkassensorilla

Smart Sileno Life 1500 on tarkka robottileikkuri, jonka leikkuualueet on helppo määrittää.

Toiseksi viimeinen leikkuri tässä vertailussa on Gardena Smart Sileno Life 1500 -robottiruohonleikkuri. Todella laaja 1500 neliömetrin työskentelyalue tekee tästä robottileikkurin, jossa on yksi isoimmista leikkuualueista. Ison leikattavan alueen lisäksi Smart Sileno Life tunnistaa myös pakkasen, joten se jättää nurmikon leikkaamatta liian kylmällä kelillä.

Laitteesta löytyy kaikki mahdollinen Amazon Alexaa ja Google Assistanttia myöten, joten leikkuri on helppo kytkeä älykodin muihin vempeleisiin. AreaProtect-järjestelmän avulla pystyt määrittämään erilaiset leikkuualueet tarkasti ja voit myös suojata alueita, joille et halua leikkurin menevän.

Kyseessä onkin siis aika monipuolinen robottiruohonleikkuri, josta löytyy paljon erilaisia ominaisuuksia. Yksi erikoisuuksista on kasvikirjasto, jonka avulla voit tutustua maailman eri kasveihin. Laitteen tiedot eivät kerro, missä kasvikirjasto sijaitsee, mutta todennäköisesti leikkurin älypuhelinsovelluksessa.

Voit tutustua Smart Sileno Life 1500 -ruohonleikkuriin Robottiekspertin nettisivuilla.

*Robottiekspertti: Gardena Smart Sileno Life 1500 -robottiruohonleikkuri

 • Hinta: 1589 euroa
 • Työskentelyalue: 1500 neliömetriä
 • Pääleikkuualueet: 2
 • Toissijaiset leikkuualueet: 2
 • Renkaat: 3kpl
 • Bluetooth: Kyllä
 • GSM-moduuli: Kyllä
 • Google Assistant: Kyllä
 • Amazon Alexa: Kyllä
 • Leikkuuleveys: 22cm
 • Korkeuden säätö: 20-50mm
 • Suurin kallistuskulma: 35%
 • Akku: Litiumioni
 • Ominaisuudet: Pakkasanturi, leikkuualueiden tarkka määritys

10. Robomow RK2000 -robottiruohonleikkuri – robottileikkuri isolla akulla

Robomow RK2000 -robottiruohonleikkurissa on vertailun isoin leikkuualue, mutta leikkurilla on myös hintaa.

Robottiruohonleikkuri vertailun viimeinen leikkuri on Robomow RK2000 -robottiruohonleikkuri. Tässä on robottileikkuri isoimmalla mahdollisella leikkuualueella, sillä tämä tehokas laite hoitaa jopa 2000 neliömetrin nurmikkoa. Tämä robottileikkuri sopii siis hyvin vähän isompaankin pihaan.

RK1000-leikkurin tapaan myös tässä mallissa on maastoon sopivat renkaat ja 20-100mm leikkuukorkeuden säätö. Pystyt siis ajamaan nurmikkoa hieman vaikeammissakin olosuhteissa tämän robottileikkurin avulla. Leikkuuleveys tässä robottiruohonleikkurissa on mukavat 21cm.

Hintaa leikkurilla on kuitenkin kohtuullisesti, sillä se maksaa 1749 euroa Robottiekspertin verkkokaupassa. Voit tutustua laitteeseen alla olevasta linkistä.

*Robottiekspertti: Robomow RK2000 -robottiruohonleikkuri

 • Hinta: 1749 euroa
 • Työskentelyalue: 2000 neliömetriä
 • Pääleikkuualueet: 2
 • Toissijaiset leikkuualueet: 2
 • Renkaat: 3kpl
 • Bluetooth: Kyllä
 • GSM-moduuli: Ei
 • Google Assistant: Ei
 • Amazon Alexa: Ei
 • Leikkuuleveys: 21cm
 • Korkeuden säätö: 20-100mm
 • Suurin kallistuskulma: 35%
 • Akku: Litiumioni 4,9Ah
 • Ominaisuudet: Iso akku, maastorenkaat

Yhteenveto robottiruohonleikkurien vertailusta

Kuten yllä olevasta listasta voi huomata, robottiruohonleikkurien vertailu ei ole yksinkertaista. Monessa kalliimman hintaluokan robottileikkurissa on suurempi työskentelyalue, mutta ei kaikissa. Robotista voi tehdä hintavan myös jokin muu ominaisuus, esimerkiksi älyominaisuudet.

Esimerkiksi puhelinsovelluksen ominaisuudet voivat vaihdella robotin valmistajan ja mallin mukaan.

Leikkuujäljen leveys on myös yksi asia, joka hieman vaihtelee mutta ei paljoa. Useimmissa robottiruohonleikkureissa on 18-22cm leikkuuleveys. Esimerkiksi työnnettävissä leikkureissa leveys vaihtelee paljon enemmän ja se vaikuttaa myös hintaan.

Oma suosikkini vertailun robottiruohonleikkureista on varmaan Robomow RK1000, sillä se sopii hieman haastavampaankin maastoon ja siinä on suhteellisen laaja leikkuualue hintaan nähden. Paras robottiruohonleikkuri on kuitenkin se, mikä sopii sinun nurmikkosi tarpeisiin.

Toivottavasti artikkeli auttoi robottiruohonleikkurin valinnassa. Jos listalla ei ollut sopivaa leikkuria, niin niitä löytyy paljon lisää *Robottiekspertin valikoimasta.

Mukavaa ja rentouttavaa kesää!

Lue myös: Mikä halpa robottiruohonleikkuri pitäisi ostaa? 10 halvinta robottileikkuria

Lue myös: Miten robottiruohonleikkuri toimii? Robottileikkurin toiminta

4 kommenttia artikkeliin ”Robottiruohonleikkuri vertailu – 10 parasta robottileikkuria

 1. Paluuviite: Miten robottiruohonleikkuri toimii? – Robottileikkurin toiminta | Projektiloota

 2. Paluuviite: Mikä halpa robottiruohonleikkuri pitäisi ostaa? 10 halvinta robottileikkuria | Projektiloota

 3. Robomow RK1000 -mallissa ei ole GSM-moduulia. RK1000 Pro:ssa on, mutta tätä versiota ei taida olla Suomessa myynnissä.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s