Paras lumilinko 2022 – Työnnettävät lumilingot vertailussa

Paras lumilinko on Projektiloodan vertailun mukaan AL-KO Snow Line 560, koska se on hinta-laatu -suhteeltaan erinomainen laite. Tässä vertailussa tutustutaan kahdeksaan työnnettävään lumilinkoon, joissa on kaikissa omat hyvät puolensa. Lumilinkoja voi vertailla esimerkiksi työleveyden tai moottorin tehon mukaan. Tässä vertailussa keskitytään muun muassa näihin ominaisuuksiin.

Vertailussa on mukana seitsemän hyvää lumilinkoa, jotka ovat erikokoisia ja myös niiden teho vaihtelee. Kaksi ensimmäistä ja halvinta linkoa ovat sähkökäyttöisiä, joten ne sopivat hyvin pienen pihan puhdistamiseen lumesta. Lataaminen on myös näppärä ominaisuus, joka erottaa sähkölingon tavallisista lumilingoista.

Kun lumilinkoja vertaillaan, monilla ominaisuuksilla on väliä. Paras lumilinko on se, joka sopii puhdistettavan alueen kokoon ja maastoon parhaiten.

Tässä vertailussa lumilingot on ainoastaan työnnettävää mallia olevia lumilinkoja, joten traktoriin nämä laitteet eivät sovi. Lingot on lueteltu halvimmasta kalleimpaan, joten listan alussa on edullisimmat laitteet ja listan loppupäässä puolestaan kalliimmat lingot. Vertailun kohtuuhintaisin lumilinko on todennäköisesti *AL-KO Snow Line 560, koska laitteen hinta ei päätä huimaa ja linko sopii monen kokoiselle työmaalle.

Kaikki lumilingot ovat saatavilla *Virtasenkaupasta, joka on luotettava työkalu- sekä tarvikekauppa. Heidän varastonsa toimitusajat ovat todella nopeat. Tiedän kokemuksesta, sillä olen itsekin tilannut heiltä osia muutaman kerran.

Mennään sitten asiaan, pidemmittä puheitta!

1. AL-KO SnowLine 46E – Edullinen ja näppärä sähkölumilinko

SnowLine 46E on kevyt ja pieni lumilinko, joka toimii sähköllä.

AL-KO SnowLine 46E on kätevä ja pienikokoinen lumilinko, joka toimii sähköllä. Tätä ekologista linkoa ei ole myöskään hinnalla pilattu, sillä se maksaa ainoastaan 259 euroa. Edullinen hinta ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö kyseessä olisi hyvä sähkölinko. Moni tämän lumilingon ostanut on kehunut laitetta.

Työleveyttä AL-KO SnowLine 46E -sähkölumilingolla on 46 senttimetriä, minkä ansiosta linko pystyy siivoamaan lumesta mukavan kokoisen alueen kerralla. Yksivaiheisessa lingossa on harjaton sähkömoottori, joka on hiljainen käyttää.

Pieni koko ei ole ainoa ominaisuus, mikä tekee tästä lumilingosta kätevän. Säädettävä työntövarsi voidaan säätää juuri sopivaan pituuteen laitteen käyttäjän mukaan. Varsi on myös kokoontaitettava, mikä puolestaan tekee lingon varastoimisesta helppoa. SnowLine 46E mahtuu pieneen tilaan, kun sitä ei käytetä.

Akkujen lataamisesta ei tarvitse tämän laitteen kohdalla huolehtia, sillä SnowLine E46 saa virtansa sähköjohdon kautta. Johtoa kannattaa vain varoa, ettei se jää lingon alle.

Voit tutustua tähän edulliseen mutta äärettömän näppärään sähkölinkoon Virtasenkaupan sivuilla!

*Virtasenkauppa: AL-KO SnowLine 46E -sähkölumilinko

 • Nimi: AL-KO SnowLine 46E
 • Hinta: 259 euroa
 • Tyyppi: Yksivaiheinen
 • Käyttövoima: Sähkö
 • Työleveys: 46cm
 • Työkorkeus: 30cm
 • Heittoetäisyys: 10 metriä
 • Säädettävä heittotorvi: Kyllä, 190 astetta
 • Teho: 2000W
 • Paino: 15kg

2. AL-KO ST 4048 – Tehokas akkulumilinko

Akkukäyttöinen lumilinko voi olla todella kätevä laite, kun puhdistettava piha tai muu alue on pienehkö.

Tässä on edellisen lumilingon isoveli, eli AL-KO ST 4048 -akkulumilinko! Tämäkin linko toimii sähköllä, mutta tässä laitteessa on ladattava akku. Sähköjohtoa ei siis tarvita, koska täyteen ladatulla akulla pystyy puhdistamaan hyvän kokoisen alueen lunta. Akun koko on 4Ah ja se sisältyy pakkaukseen laturin kanssa.

Neljän ampeeritunnin akulla varustetulla lumilingolla pystyy siivoamaan lunta noin 20 minuutin ajan yhdellä latauksella. Siinä ajassa ehtii hyvin puhdistaa pienikokoisen pihan, joten tämä laite on todella kätevä esimerkiksi kaupunkialueella asuville. Kaiken lisäksi ST 4048 on todella hiljainen linko, eikä se pidä juurikaan ääntä.

Tehokas harjaton moottori ja säädettävä heittokouru takaavat sen, että kyseessä on todella näppärä laite käsitellä. Voit käydä katsomassa tarkemmat tiedot lumilingosta Virtasenkaupassa.

*Virtasenkauppa: AL-KO ST 4048 -akkulumilinko

 • Nimi: AL-KO ST 4048
 • Hinta: 599 euroa
 • Tyyppi: Yksivaiheinen
 • Käyttövoima: Sähkö
 • Työleveys: 48cm
 • Työkorkeus: 20cm
 • Heittoetäisyys: 5 metriä
 • Säädettävä heittotorvi: Kyllä, 180 astetta
 • Paino: 15kg

3. AL-KO SnowLine 560 – Paras lumilinko 2022

SnowLine 560 on hinnaltaan ja laadultaan vertailun paras lumilinko.

Tässä on lumilinko vertailun ensimmäinen polttomoottorilla varustettu linko. Omasta mielestäni tässä on myös paras lumilinko 2022, sillä tämä laite sopii täydellisesti niin pienien kuin vähän suurempienkin pihojen puhdistamiseen. Polttomoottori mahdollista pidemmän käyttöajan ja suuremman tehon kuin akkulumilingoissa (mitään pois ottamatta akkulingoilta).

AL-KO SnowLine 560 onkin erinomainen valinta, kun puhdistettavaa lunta on hieman enemmän. 56 senttimetrin työskentelyleveys takaa sen, että lunta pystyy puhdistamaan leveältä alueelta kerrallaan. Lingossa on kolme vaihdetta eteenpäin ja kaksi taaksepäin sekä erillinen kytkin ajolle ja lingolle. Voit siis siirtää lumilingon sopivaan työpaikkaan ja laittaa lingon pyörimään vasta sitten.

Näppärä ajo-ominaisuus tulee tarpeeseen, sillä tällä 4,0Kw tehoisella lumilingolla on painoa 75kg. Mistään leikkikalusta ei siis ole kyse.

Voit tutustua tähän astetta järeämpään lumilinkoon Virtasenkaupan sivuilla!

*Virtasenkauppa: AL-KO SnowLine 560 -lumilinko bensiinimoottorilla

 • Nimi: AL-KO SnowLine 560
 • Hinta: 990 euroa
 • Tyyppi: Kaksivaiheinen
 • Käyttövoima: Bensiinimoottori
 • Moottorin koko: 182 kuutioinen
 • Käynnistys: Vetonaru
 • Vaihteet: Kolme eteen, kaksi taakse
 • Työleveys: 56cm
 • Työkorkeus: 51cm
 • Heittoetäisyys: 15 metriä
 • Säädettävä heittotorvi: Kyllä, 190 astetta
 • Teho: 4,0Kw
 • Paino: 75kg

4. AL-KO SnowLine 620 E2 – Astetta isompi työnnettävä lumilinko

SnowLine 620 E2 on pykälää suurempi lumilinko, josta löytyy myös sähköstartti.

Tässä onkin astetta isompi polttomoottorilla varustettu lumilinko! AL-KO SnowLine 620 E2 on kaikin puolin mahtava valinta, kun haluat puhdistaa hieman isomman pihan lumesta näppärästi. Tämä 1499 euroa maksava linko ei ole halvimmasta päästä, mutta SnowLine 620 E2 tarjoaa rahalle vastinetta.

Työnnettävässä lingossa on isohko 62cm työleveys, jonka ansiosta lumilinko haukkaa mukavan palan nietosta kerralla. Vaihteita tässä laitteessa on yhteensä seitsemän, joista viisi on eteenpäin ja kaksi taaksepäin. Heittoetäisyyttä kaksivaihelingossa on 15 metriä, minkä ansiosta lumen saa heitettyä pitkälle pois tieltä.

Kaiken lisäksi SnowLine 620 E2 -lumilingossa on työvalo, joka helpottaa työskentelyä hämärässä ja pimeällä. Lumen puhdistaminen onnistuu siis helposti myös talven pimeimpinä kuukausina.

Käy katsomassa lingon tarkemmat tiedot Virtasenkaupasta!

*Virtasenkauppa: AL-KO SnowLine 620 E2 -työnnettävä lumilinko

 • Nimi: AL-KO SnowLine 620 E2
 • Hinta: 1499 euroa
 • Tyyppi: Kaksivaiheinen
 • Käyttövoima: Bensiinimoottori
 • Hevosvoimat: 5,9Hv
 • Käynnistys: Vetonaru ja sähkökäynnistys
 • Vaihteet: Viisi eteen, kaksi taakse
 • Työleveys: 62cm
 • Työkorkeus: 51cm
 • Heittoetäisyys: 15 metriä
 • Säädettävä heittotorvi: Kyllä, 190 astetta
 • Teho: 4,4Kw
 • Paino: 82,5kg

5. AL-KO SnowLine 620 E3 – Lumilinko hyvällä työkorkeudella

620 E3 on hieman kehittyneempi työnnettävä lumilinko, josta löytyy monta vaihdetta sekä kirkas työvalo.

Viidentenä lumilinkojen vertailussa on AL-KO SnowLine 620 E3 -lumilinko, joka toimii E2-mallin tapaan polttomoottorilla. Tässä lingossa olisi ollut ainesta parhaaksi lumilingoksi 2022, mutta korkean hinnan takia tämä laite sopii isoille pihoille ja ammattikäyttöön. Laite maksaa 1500 euroa, mutta rahalla saa jälleen todella laadukkaan lumilingon.

E3-mallissa on listalla edellisenä olleeseen E2-malliin verrattuna suurempi työkorkeus, 54,5 senttimetriä, minkä ansiosta laite haukkaa hieman suuremman palan lunta kuin vanhempi malli. Työleveys puolestaan on 62cm. Tässä lingossa on myös kahdeksan vaihdetta, joista kuusi on eteenpäin ja kaksi taaksepäin.

Tässä mallissa myös LED-valo on sijoitettu ohjauspaneelin, luoden näin ollen hyvän näkymän suoraan lumilingon eteen. Vetonarun lisäksi lingossa on mukava sähkökäynnistys, joten moottoria ei täydy kiskoa käyntiin talvipakkasilla.

Käy kurkkaamassa tarkemmat tiedot tästä astetta äksymmästä lumilingosta Virtasenkaupan verkkosivuilla!

*Virtasenkauppa: AL-KO SnowLine 620 E3 -lumilinko kovaan käyttöön

 • Nimi: AL-KO SnowLine 620 E3
 • Hinta: 1500 euroa
 • Tyyppi: Kaksivaiheinen
 • Käyttövoima: Bensiinimoottori
 • Hevosvoimat: 5,9Hv
 • Käynnistys: Vetonaru ja sähkökäynnistys
 • Vaihteet: Kuusi eteen, kaksi taakse
 • Työleveys: 62cm
 • Työkorkeus: 54,5cm
 • Heittoetäisyys: 15 metriä
 • Säädettävä heittotorvi: Kyllä, 190 astetta
 • Teho: 6,2Kw
 • Paino: 85kg

6. AL-KO SnowLine 700 E – Iso lumilinko vaativaan käyttöön

Iso, 70cm leveä, lumilinko sopii hieman kovempaan käyttöön!

AL-KO SnowLine 700 E on työnnettävä lumilinko, jossa on erinomainen 70 senttimetrin työleveys. SbowLine 700 E on siis tämän lumilinko vertailun toiseksi suurin linko. Säädettävä heittokouru ja 15 metrin heittoetäisyys takaavat, että isokin määrä lunta saadaan poistettua pihamaalta pitkän matkan päähän ja nopeasti.

Vaihteita tässäkin lumilingossa on kuusi eteenpäin ja kaksi taaksepäin. Voit siis säädellä SnowLine 700 E -lingon nopeutta tarkasti jokaisen tilanteen mukaan. Tehokkaasta 375-kuutioisesta moottorista löytyy sähköstartti, joten käsin tätä vehjettä ei tarvitse kiskoa käyntiin.

Komeuden kruunaa tehokas LED-työvalo, joka valaisee lumilingon tietä pimeinä iltoina. Tässä onkin siis hyvä valinta, kun haluat työnnettävän lumilingon ison pihan puhdistamiseen tai ammattikäyttöön! Voit tutustua tarkemmin lingon ominaisuuksiin Virtasenkaupan kotisivuilla.

*Virtasenkauppa: AL-KO SnowLine 700 E -lumilinko

 • Nimi: AL-KO SnowLine 700 E
 • Hinta: 1889 euroa
 • Tyyppi: Kaksivaiheinen
 • Käyttövoima: Bensiinimoottori
 • Moottorin koko: 375 kuutiota
 • Käynnistys: Vetonaru ja sähkökäynnistys
 • Vaihteet: Kuusi eteen, kaksi taakse
 • Työleveys: 70cm
 • Työkorkeus: 54,5cm
 • Heittoetäisyys: 15 metriä
 • Säädettävä heittotorvi: Kyllä, 190 astetta
 • Teho: 7,8Kw
 • Paino: 118kg

7. AL-KO SnowLine 760 TE – Lumilinko, jossa on telaketjut

Tässä onkin hieman järeämpi työnnettävä lumilinko, josta löytyy telat.

Jos hinta ei vaikuttaisi tähän lumilinko vertailuun, niin AL-KO SnowLine 760 TE olisi paras lumilinko 2022. Kyseessä on tämän listan kallein linko, mutta samalla tästä laitteesta löytyy myös mukavasti ominaisuuksia. 76cm työleveys takaa sen, että isojakin alueita on helppo ja nopea puhdistaa lumesta. Sähköinen heittotorven säätö puolestaan helpottaa lumen ohjaamista pois aurattavalta alueelta.

Erikoisuutena SnowLine 760 TE lingossa on telaketjut, joita ei löydy mistään muusta tämän vertailun lumilingosta. Telavetoisia ja työnnettäviä lumilinkoja on markkinoilla muutenkin harvakseltaan. Telojen avulla linko pystyy liikkumaan vaikeassa maastossa, esimerkiksi rinteissä ja mäissä. Telat antavat lumilingolle ylimääräistä pitoa, jota renkailla ei voitaisi saavuttaa. Huono puoli telavedossa on kuitenkin se, että ominaisuus näkyy lingon hinnassa.

Vaihteita tässä lumilinkojen kuninkaassa on kuusi eteen ja kaksi taakse. Työvauhtia pystyy siis helposti säätelemään sen mukaan, millaisessa maastossa tai olosuhteissa työskennellään. Kyseessä on todellakin järeän luokan työnnettävä lumilinko, joka sopii isojen alueiden puhdistamiseen sekä ammattikäyttöön.

Voit tutustua laitteeseen tarkemmin Virtasenkaupan nettisivuilla!

*Virtasenkauppa: AL-KO SnowLine 760 TE -teloilla varustettu lumilinko

 • Nimi: AL-KO SnowLine 760 TE
 • Hinta: 2399 euroa
 • Tyyppi: Kaksivaiheinen
 • Käyttövoima: Bensiinimoottori
 • Moottorin koko: 420 kuutiota
 • Käynnistys: Vetonaru ja sähkökäynnistys
 • Vaihteet: Kuusi eteen, kaksi taakse
 • Työleveys: 76cm
 • Työkorkeus: 54,5cm
 • Heittoetäisyys: 15 metriä
 • Säädettävä heittotorvi: Kyllä, 190 astetta
 • Teho: 9Kw
 • Paino: 126kg

Yhteenveto lumilinkojen vertailusta

Lumilinkoja pystyy vertailemaan monella tavalla. Nykyään markkinoilla on bensiinimoottoristen linkojen lisäksi sähköllä toimivia lumilinkoja. Toiset sähköisistä lingoista käyttävät akkua, kun taas toiset toimivat sähköjohdolla. Sähköllä toimivaa ja polttomoottorilla varustettua lumilinkoa ei toki voi verrata kokonaan toisiinsa, sillä molemmissa käyttövoimissa on omat hyvät puolensa.

Sähköllä toimiva linko on kevyt ja hiljainen, joten se sopii pienten pihojen puhdistamiseen lumesta. Hiljaisuus on etu kaupunkialueilla, joissa turhasta melusta saattaisi olla haittaa. Polttomoottorilla toimivat lumilingot puolestaan sopivat isompien pihojen puhdistamiseen, kun lunta on paljon.

Polttomoottorilla toimivassa lumilingossa on aina enemmän voimaa, mutta se on raskaampi käsitellä kuin sähköinen lumilinko.

Työleveys on myös yksi keskeisimpiä ominaisuuksia, kun vertaillaan työnnettäviä lumilinkoja. Isolla leveydellä varustettu linko pystyy puhdistamaan suuremman alueen kerrallaan, mutta tarvitsee myös voimakkaamman moottorin, jotta pystyisi liikuttelemaan lumimassoja. Kun kaikki on suurempaa, polttoainetta kuluu enemmän.

Paras lumilinko on hyvin pitkälti se, joka sopii sinun pihallesi parhaiten. Jos sinulla on paljon puhdistettavaa aluetta, isompi linko on yleensä parempi. Jos puhdistettava alue taas on pieni ja arvostat hiljaisuutta, niin sähkölumilinko saattaa olla paras valinta. Omasta mielestäni *AL-KO SnowLine 560 on kaikilta ominaisuuksiltaan erinomainen valinta, sillä se sopii sekä hieman isommalle pihalle että myös pienempään tekemiseen. Hintakaan ei päätä huimaa verrattuna muihin linkoihin.

Toivottavasti lumilinko vertailusta oli sinulle hyötyä! Ja jos paras lumilinko ei löytynyt tältä listalta, niin ainakin sait ideoita lumilingon valintaan!

Lue myös: Miten lumilinko toimii? – Lumilingon osat ja toiminta

Lue myös: Miksi lumilinko ei käynnisty? Ongelmanratkaisu

2 kommenttia artikkeliin ”Paras lumilinko 2022 – Työnnettävät lumilingot vertailussa

 1. Paluuviite: Miten lumilinko toimii? Lumilingon osat ja toiminta | Projektiloota

 2. Paluuviite: Miksi lumilinko ei käynnisty? Ongelmanratkaisu | Projektiloota

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s