Sähköpotkulaudan edulliset lisävarusteet – 10 järkivalintaa

Sähköpotkulaudoille on saatavilla monenlaisia lisävarusteita ja varaosia. Monet lisätarvikkeet ovat hyödyllisiä, ja ne helpottavat ajamista. Esimerkiksi tarakan avulla pystyt kuljettamaan hieman enemmän tavaraa mukanasi. Juomapulloteline puolestaan auttaa kuumana kesäpäivänä.

Valitsin 10 järkevää lisätavarustetta sähköpotkulaudalle. Listan lisätarvikkeet eivät ole kovin kalliita, joten jokaisella sähköpotkulaudan omistajalla on varaa niihin. Listalla on myös muutama yllättävä lisätarvike, joista et välttämättä ole ennen kuullut. Osa lisätarvikkeista on helposti asennettavia, kun taas jotkin listan tarvikkeista vaativat hieman enemmän työtä.

Sähköpotkulaudalla ajamisesta voi tehdä entistäkin mukavampaa lisävarusteiden avulla.

Kaikki listan lisätarvikkeet ovat Banggoodista, joka on luotettava kiinalainen kauppasivu. Laatu on yleensä parempi kuin Aliexpressissä ja toimitukset nopeita. Olen itsekin tilannut monta kertaa Banggoodin kautta eikä tilauksen kanssa ole ikinä ollut ongelmia.

Kiinasta tilaaminen on yllättävän helppoa nykypäivänä, vaikka ALV-muutos onkin tullut voimaan. Arvonlisävero maksetaan esimerkiksi Banggoodissa jo kassalla, joten sen suhteen ei tarvitse huolehtia.

Kannattaa varmistaa, että esitellyt lisävarusteet sopivat sähköpotkulautaasi. Tekniset yhteensopivuudet sekä mahdollisten kiinnikkeiden mitat on hyvä ottaa huomioon. Monet listan lisätarvikkeista sopivat Xiaomi M365 -sähköpotkulautaan.

Mennään pitemmittä puheitta asiaan, ja toivottavasti listalta löytyy jotain mielenkiintoista sähköpotkulaudallesi!

Tarakka tavaroiden kuljettamiseen sähköpotkulaudalla

Tarakan avulla pystyt kuljettamaan hieman enemmän tavaraa mukanasi.

Sähköpotkulautailijoilla voi olla välillä ongelmia saada tavaroita kulkemaan fiksusti mukana. Tilaa on rajatusti astinlaudalla, ja reppuunkaan ei mahdu äärettömästi tavaraa. Kassi voi puolestaan sotkea tasapainoa roikkuessaan ohjaustangosta.

Näppärän tarakan avulla pystyt kuitenkin kuljettamaan enemmän tavaraa mukanasi. Tarakka sähköpotkulaudan takarenkaalle on helppo kiinnittää paikalleen, sillä se menee kiinni muutamalla ruuvilla. Varmista kuitenkin, että sähköpotkulautasi rakenne on yhteensopiva tarakan kanssa. Tämä kyseinen tarakka sopii yhteen ainakin Xiaomi M365 -sähköpotkulaudan kanssa.

Jämerä tarakka kestää hieman enemmänkin painoa, mutta kannattaa varmistaa takarenkaan rengaspaineet ennen kuin lastaat mitään painavampaa tarakan päälle. Kiinnitä huomiota myös tasapainoon, sillä lisäpaino voi vaikuttaa laudan käyttäytymiseen.

Taakse kiinnitettävä tarakka on kuitenkin paljon parempi vaihtoehto kuin vaikkapa kassin laittaminen ohjaustankoon. Tangossa roikkuva kassi siirtää laudan painopistettä ylös ja vaikuttaa negatiivisesti sähköpotkulaudan tasapainoon, mutta laadukas tarakka pitää painopisteen alhaalla.

Voit tarkistaa hinnan alla olevasta linkistä. Viimeksi kun katsoin, niin hinta oli noin 45 euroa.

*Banggood: Tarakka sähköpotkulaudalle (Xiaomi 365 -yhteensopiva)

Leveä lokasuoja sähköpotkulautaan

Leveän lokasuojan ansiosta voit vähentää kuran ja kivien lentelyä.

Leveä lokasuoja on todella hyvä valinta sähköpotkulautaan, etenkin jos ajattelit ajaa haastavissa olosuhteissa. Monesti sähköpotkulautojen vakiolokasuojat ovat aika kapeita ja lyhyitä. Isommat lokasuojat tuovat sähköpotkulautaan tyylikästä ulkonäköä sekä parantavat maasto-ominaisuuksia.

Kustomoituja lokasuojia voi olla hankala löytää Suomesta, mutta ulkomailta tilaamalla voi löytää mukavan leveitä kuraläppiä potkulautaan. Toinen keino leveämpien lokasuojien saamiseen on rakentaa sellaiset itse. Rautakaupasta voi löytää kumimattoa, jonka pystyy kiinnittämään lokasuojan päähän ja lokari leventyy mukavasti. Voit myös muokata polkupyörän lokasuojat sähköpotkulautaan sopiviksi.

Potkulautaa varten tehtyjen lokasuojien hankkiminen on kuitenkin helpompaa ja kannattavampaa. Nämä nimittäin sopivat mukavasti monenlaiseen sähköiseen potkulautaan.

Leveät lokasuojat löydät alla olevasta linkistä.

*Banggood: Extraleveät lokasuojat sähköpotkulautaan

Juomapullon pidike sähköpotkulaudalle

Juomapullon pidike on erinomainen lisävaruste, kun haluat pitää juomista mukanasi ajossa.

Jämerä juomapullotelinen on kannattava hankinta sähköpotkulautaan. Jano voi iskeä etenkin kuumalla kelillä, joten juomapulloa kannatteleva teline voi tulla kovaan tarpeeseen.

Sähköpotkulaudalla ajaminen voi nimittäin olla aika haastavaa, jos joudut pitelemään juomapulloa toisessa kädessä samaan aikaan. Pidike helpottaakin siis ajamista paljon, kun voit keskittyä ajamiseen täydellisesti. Juomapulloteline on myös vakaampi kuin pullon pitäminen kädessä. Jos pitelet esimerkiksi aukinaista pulloa kädessä, niin juomat loiskuvat takuulla.

Kestävästä metallista valmistettu pulloteline on helppo asentaa sähköpotkulaudan ohjaustankoon. Avaat vain ruuvin, ja halkaiset pidikkeen kiinityskohdan. Tämä juomapullon teline helpottaa ajamistasi todella paljon, kun toisessa kädessä ei tarvitse pidellä pulloa. Lisäksi teline on tyylikkään näköinen, ja esimerkiksi alla olevasta linkistä pidikettä saa monella eri värillä.

Käy tarkistamassa telineen hinta alhaalta!

*Banggood: Juomapullon teline sähköpotkulautaan

Satula sähköpotkulautaan

Laudan astinkappaleeseen kiinnitettävän satulan ansiosta voit lepuuttaa jalkoja ajon aikana.

Sähköpotkulautaan kiinnitettävän satulan avulla pystyt lepuuttamaan jalkojasi ajon aikana. Kätevä satula kiinnittyy sähköpotkulaudan astinlautaan tukevasti, ja voit käytännössä istua potkulaudan päällä seisomisen sijaan.

Tämä voi olla käytännöllinen lisätarvike, jos haluat ajaa mukavasti sähköpotkulaudalla. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että tasapaino saattaa olla erilainen kun laudan päällä istuu satulan kanssa. Sähköpotkulaudan käyttäytyminen kaarteissa voi muuttua paljonkin, kun painopiste siirtyy alemmas.

Sähköpotkulaudan satula sopii muun muassa Xiaomi M365 -lautaan, mutta satulan pystyy asentamaan muihinkin sähköisiin potkulautoihin. Satulan korkeutta pystyy säätämään ajajan pituuden mukaan.

Satulan kiinnitys kannattaa aina tarkistaa ennen ajamaan lähtemistä, sillä löysällä oleva satula aiheuttaa varmasti ongelmia.

*Banggood: Satula sähköpotkulaudalle (Xiaomi M365 -yhteensopiva)

Todella jämerä takatarakka sähköpotkulautaan

Jämerän takatarakan avulla voi kuljettaa hieman isompaakin kuormaa, jos käytössäsi on astetta tehokkaampi lauta.

Tässä on hieman jämerämpi tarakka sähköpotkulautaan. Joskus voi olla sellaisia tilanteita, että haluat kuljettaa jotain hieman kookkaampaa laudan päällä. Kun sellainen tilanne tulee, niin jämerä takatarakka voi olla todella hyödyllinen apuväline.

Kyseistä tarakkaa ei ole suunniteltu Xiaomi M365 -yhteensopivaksi, kuten aiemmin esiteltyä tarakkaa. Tämä tarakka on jämäkän ulkomuotonsa lisäksi myös universaali, joten se sopii monenlaisiin sähköpotkulautoihin. Kiinnityrautojen ja kiinnitysreikien sijaintia on kuitenkin hyvä tarkastella ennen ostamista, ja kannattaa varmistaa, että tarakka sopii lautaasi.

Jämäkkä tarakka auttaakin siis sähköpotkulautailijaa kuljettamaan isojakin tavaroita. Tietenkin sen rajoissa, mitä tarakalle mahtuu.

Hinnan tarakalle voit katsoa alta.

*Banggood: Jämerä tarakka sähköpotkulautaan

Sähköpotkulaudan ajovalot

Ajovalojen avulla näet hieman paremmin pimeässä, ja muutkin näkevät sinut,

No nyt on mukavasti valoa hämärään!

Loppukesästä ajokelit saattavat olla hieman vähemmän valoisia, joten kunnon ajovalot saattavat tulla tarpeeseen. Valot tekevät lautailusta myös turvallisempaa, sillä näet edessä olevat esteet sekä ihmiset helposti. Näet siis ajaa mukavasti myös hieman pimeällä kelillä.

Valoista on myös se hyöty, että muut huomaavat sinut hämärässä helpommin. Ajovalo on pakollinen lisävaruste sähköpotkulaudassa, joten lisävalot eivät ole ikinä huono idea. Lisäät näkyvyyttä myös autoilijoille, joten olet itsekin paremmassa turvassa hämärällä.

Sähköpotkulaudan ajovalojen huono puoli on se, että ne kuluttavat virtaa ollessaan päällä. Pienet mutta tehokkaat LED-valot eivät vie toki paljoa virtaa, mutta kaikki ylimääräinen kulutus on tietenkin pois ajomatkasta.

Valot pystyy kiinnittämään helposti potkulaudan runkoon tai astinlautaan. Sähköjohtojen liittimien yhteensopivuus kannattaa tarkistaa laudasta, jotta saat valot sopimaan ongelmitta. Sähköliitäntöjen kanssa on syytä olla tarkkana, jotta valot tulee asennettua oikeisiin johtoihin. LED-ajovaloihin kannattaa asentaa myös kytkin väliin, jotta valot pystyisi sammuttamaan päivällä ajaessa.

Voit tarkistaa valojen hinnan alla olevasta linkistä.

*Banggood: Sähköpotkulaudan ajovalot

Sivupeilit sähköpotkulautaan

Sivupeilit tulevat tarpeeseen esimerkiksi vilkkaassa kaupungissa.

Sähköpotkulaudan sivupeilit on kannattava hankinta etenkin kaupunkiajoon. On hieman omistuista, että näinkin hyvä lisävaruste puuttuu monista sähköpotkulaudoista. On aina hyödyllistä nähdä, mitä takana tapahtuu etenkin vilkkaassa liikenteessä.

Sivupeilit sopivat esimerkiksi Xiaomi M365 -sähköpotkulautaan, mutta ne pystyy laittamaan kiinni myös muihin lautoihin. Kiinnityslenkin suurin aukeama on 3,5cm ja pienin on 1,6cm, joten säätövaraa on erittäin paljon. Voit siis laittaa nämä kaksi tarpeellista peiliä kiinni monenlaiseen lautaan.

Asentaminen on helppoa, ja näiden sivupeilien hintakaan ei ole korkea. Kaksi sivupeiliä saa tilattua tänne Suomeen alle 20 eurolla. Ei siis mitenkään paha hinta tarpeelliselle lisäosalle.

Tässä onkin siis erinomainen lisä moneen sähköpotkulautaan. Mikä olisikaan parempaa kuin lisätä turvallisuutta ja ajomukavuutta samaan aikaan?

*Banggood: Sivupeilit sähköpotkulaudalle (Xiaomi M365 ja Ninebot-yhteensopivat)

Sähköpotkulaudan kantohihna

Sähköpotkulaudan kantohihna on oiva apu, kun sinun täytyy kantaa lautaa paikasta toiseen.

Kantohihna sähköpotkulaudalle on tarpeellinen lisätarvike, kun haluat kantaa lautaasi paikasta toiseen. Esimerkiksi, kun kannata sähköpotkulautaa kerrostaloasuntoosi. Lautaa ei nimittäin kannata säilyttää ulkona tai pyörävarastossa, sillä ne eivät ole kovin turvallisia paikkoja.

Joskus myös kaupungissa saattaa tulla yllättäviä tilanteita, jolloin sähköpotkulaudalla ei voi ajaa, vaan se pitää kantaa esimerkiksi rappusia ylös. Kantahihna on erinomainen apuväline myös silloin, kun haluat ottaa potkulaudan mukaasi ostoskeskukseen. 

Kantohihnan saa kiinni kahdella avattavalla koukulla, joiden ansiosta pystyt kiinnittämään hihnan kätevästi sähköpotkulaudan runkoon. Säädettävän hihnan pystyy myös asettamaan juuri käyttäjälle sopivaan pituuteen, jotta lautaa olisi mukava kantaa.

Tässä onkin siis erinomainen apuväline sähköpotkulaudan kantamiseen! Voit tarkistaa tämänhetkisen hinnan halutessasi alhaalta.

*Banggood: Kantohihna sähköpotkulaudalle (Xiaomi M365 -yhteensopiva)

Soittokello sähköpotkulautaan

Soittokellon avulla ilmoitat tulostasi esimerkiksi kulman takaa.

Sähköpotkulaudan soittokellon avulla pystyt ilmoittamaan sijainnistasi muille tienkäyttäjille. Joskus voi tulla vastaan tilanteita, jolloin esimerkiksi jalankulkija ei huomaa takana odottavaa sähköpotkilautailijaa. Silloin omasta olemassaolosta on hyvä ilmoittaa pienen mutta tehokkaan soittokellon avulla.

Soittokello on myös siitä hyödyllinen, että kaupunkiajossa sähköpotkulautailijan täytyy usein ajaa kulmien takaa. Kulman takaa ajaminen toiselle kadulle voi olla hieman yhtäkkinen liike, joten omasta tulostaan on hyvä ilmoittaa. Sähköpotkulautaan sopivan soittokellon avulla voit ilmoittaa helposti, että olet tulossa kulman takaa.

Kello on helppo kiinnittää, sillä se menee kätevästi potkulaudan ohjaustankoon. Saat tyylikkään soittokellon siis näppärästi juuri kätesi ulottuville.

Edullisen soittokellon hinnan voit tarkistaa Banggoodin sivuilta.

*Banggood: Sähköpotkulaudan soittokello (Xiaomi M365 -yhteensopiva)

Roiskeläpät sähköpotkulaudan lokasuojiin

Roiskeläpät auttavat tomuisella tai kuraisella ajokelillä.

Sähköpotkulautaan sopivien roiskeläppien avulla pidät lautasi hieman puhtaampana kuraisella kelillä. Lokasuojiin kiinnitettävät jatkokappaleet suojaavat lautaa renkaista lentävältä pölyltä ja kuralta. Monesti sähköpotkulautojen omat lokasuojat ovat aika kapeat ja lyhyet, joten Suomen haasteellinen maasto luo tarpeen lokasuojien pidentämiseen.

Asentaminen on helppoa, sillä sinun täytyy vain työntää kuraläpät paikalleen lokasuojiin. Kiinnittäminen tapahtuu ruuvilla, joka tulee paketin mukana. Voit myös tiukentaa liitosta pienellä tipalla liimaa, jos lokasuojan liimaaminen ei haittaa.

Sähköpotkulaudan roiskeläpät ovatkin siis erinomainen lisätarvike moneen lautaan, etenkin jos ajat hieman tomuisemmassa kaupunkiympäristössä tai maastossa. Linkissä olevat kuraläpät sopivat Xiaomin 365 ja 187 -sähköpotkulautoihin, mutta niitä voi käyttää muissakin laudoissa, joissa on samanlaiset lokasuojat.

Klikkaamalla alla olevaa linkkiä pääset tarkistamaan tämänhetkisen hinnan. Viimeksi kun tarkistin, niin se oli noin 9 euroa.

*Banggood: Roiskeläppä sähköpotkulaudan lokasuojaan (Xiaomi M365 ja 187 yhteensopiva)

Yhteenveto sähköpotkulautojen lisävarusteista

Monet sähköpotkulautojen lisävarusteet eivät ole kovinkaan kalliita, ja hieman harvinaisemmatkin osat saa Suomeen suhteellisen nopeasti ja halpaan hintaan. Myös valikoima on laaja, sillä etenkin Kiinasta löytyy paljon osia. Sillä esimerkiksi Xiaomi on kiinalainen yleisbrändi, jolta löytyy myös suosittuja sähköpotkulautoja.

Lisätarvikkeita on siis paljon, ja monet niistä ovat tarpeellisia, toiset taas vähemmän tarpeellisia. Itseäni alkoi kiinnostamaan taustapeilit sähköpotkulautaan, sillä ne helpottavat ajamista huomattavasti. Samalla turvallisuus lisääntyy, kun pystyt tähyilemään myös taakse.

Löysinkin monia uusia lisätarvikkeita tätä listaa kasatessani, ja monien varusteiden olemassaolosta en edes tiennyt, ennen kuin törmäsin niihin. Lisätarvikkeita löytyy sähköpotkulautoihin runsaasti, ja tähän listaan ei todellakaan mahtunut jokainen varteenotettava hankinta. Kannattaa siis katsella markkinoita ja valita itselle sopivat varusteet.

Lisätarvikkeita löytyy sähköpotkulaudoille paljon, ja sopivat varusteet kannattaa valita esimerkiksi ajoympäristön mukaan.

Sitten vain asentamaan ja ajelemaan! Toivottavasti pieni katsaus sähköpotkulaudan lisävarusteisiin oli hyödyllinen ja tarjosi uutta tietoa.

Lue myös: Sähköpotkulaudan huolto – Viisi toimenpidettä

Yksi kommentti artikkeliin ”Sähköpotkulaudan edulliset lisävarusteet – 10 järkivalintaa

  1. Paluuviite: Kuinka virittää sähköpotkulauta? Skuutin virittäminen | Projektiloota

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s