Paras Xiaomi sähköpotkulauta ja Xiaomi skuutin hinta

Kaupunkikäyttöön paras Xiaomi sähköpotkulauta on Xiaomi Mi Essential Lite -sähköpotkulauta. Muita hyviä skuutteja ovat Xiaomi Mi S1 -sähköpotkulauta ja Xiaomi Mi PRO 2 -sähköpotkulauta. Xiaomin skuutit soveltuvat Suomen olosuhteisiin, ja ne ovat hinnaltaan edullisia, noin 350-500 euroa. Sähköpotkulaudan ominaisuudet vaikuttavat siihen, mikä niistä on paras sinun käyttöösi.

Moni skuutteihin perehtynyt tietääkin jo Xiaomi M365 -sähköpotkulaudan, mutta Xiaomi valmistaa muitakin hyviä skuutteja. Hintansa puolesta M365 on edullinen ja laadukas, joten se on todella hyvä valinta monelle skuuttia etsivälle. Kannattaa kuitenkin tutustua muihinkin Xiaomi sähköpotkulautoihin, sillä vaihtoehtoja riittää.

Xiaomi sähköpotkulauta on hyvä valinta esimerkiksi kaupunkiin, sillä ne ovat kevyitä ja ketteriä.

Tässä artikkelissa käydään läpi Xiaomin suosittuja sähköpotkulautoja, jotka toimivat hyvin Suomen olosuhteissa. Listalla on yhteensä neljä laadukasta skuuttia, jotka voi hankkia Robottiekspertti-nettikaupasta. Heillä on keskusvarasto Ruotsissa Göteborgissa, mutta tuotteita löytyy myös Suomesta. Toimitusajat ovat heillä siis nopeita.

Nyt kuitenkin katsaus Xiaomi sähköpotkulautoihin. Listan skuutit ovat jokainen eri hintaluokasta, ja laudoissa on erilaisia ominaisuuksia. Sopivan sähköpotkulaudan löytäminen on siis helppoa. Xiaomi on myös tunnettu kohtuuhintaisista tuotteista, joten skuutit eivät ole kovin kalliita.

Xiaomi Mi S1 -sähköpotkulauta hyvällä kantamalla

Xiaomi Mi S1 on hyvä valinta, kun haluat erinomaisen sähköpotkulaudan perusominaisuuksilla.

Xiaomi Mi S1 -sähköpotkulauta on edullinen mutta laadukas valinta, kun olet etsimässä hyvää peruslautaa. Akun kapasiteetti on 7Ah, joten akku ei ole suurin mahdollinen. Tästä huolimatta Mi S1 pystyy saavuttamaan 30 kilometrin toimintamatkan, mikä riittää erinomaisesti kaupunkiajoon.

Pieni akku on myös siitä näppärä, että sen täyteen lataaminen vie vähemmän aikaa. Pienikokoinen akku on myös kevyt, joten skuutti on kevyempi. Kevyt sähköpotkulauta on helpompi käsitellä ja se kuluttaa vähemmän akkua. Pienikokoinen akku maksaa siis itsensä takaisin, vaikka kapasiteetti olisikin pienempi. 30 kilometrin toimintamatka on kuitenkin todella hyvä tämän kokoiselle akulle.

Huippunopeus on myös laillisen rajoissa, sillä se on 25km/h. Robottiekspertin sivuilla sanotaan, että Xiaomi Mi S1 olisi nopeutensa puolesta laiton tieliikenteessä, mutta 25 kilometriä tunnissa on Suomessa vielä laillisen huippunopeuden rajoissa. 

Xiaomi Mi S1 sähköpotkulaudan huippunopeus on 25km/h.

Xiaomi Mi S1 -sähköpotkulaudan moottori on mukavan voimakas, sillä siinä on tehoa 250 wattia. Myös moottori on tehonsa puolesta laillinen. Laudassa on siis mukavasti tehoa, vaikka se onkin rakenteeltaan kevyt.

Skuutin kehityksessä on myös panostettu turvallisuuteen, sillä siinä on elektroninen ABS-jarru. Ohjainyksikkö siis pitää huolen, että jarrut eivät lukkiudu. Xiaomi Mi S1 -sähköpotkulaudan ajovaloihin on otettu mallia auton valoista, joten näkyvyys on kohdillaan.

Kyseessä onkin siis erinomainen skuutti, kun haluat perustason sähköpotkulaudan edulliseen hintaan!

 • Nimi: Xiaomi Mi S1
 • Hinta: 397 euroa
 • Huippunopeus: 25km/h
 • Moottorin teho: 250W
 • Akkutilavuus: Noin 7Ah (275Wh)
 • Maksimi kantama yhdellä latauksella: 30km
 • Latausaika: Noin 5 tuntia
 • Renkaat: 8,5 tuuman ilmatäytteiset renkaat
 • Maks. kuorma: 100kg
 • Paino: 12,5kg
 • Taitettava runko: Löytyy

*Voit käydä katsomassa Xiaomi Mi S1 -skuuttia tarkemmin Robottiekspertin nettisivuilla: Xiaomi Mi S1 -sähköpotkulauta

Xiaomi Mi Essential Lite – edullinen Xiaomi sähköpotkulauta 

Essential Lite on edullinen skuutti moneen tarpeeseen, esimerkiksi ensimmäiseksi sähköpotkulaudaksi.

Xiaomi Mi Essential Lite -sähköpotkulauta on edullinen valinta, kun haluat tiukkaan budjettiin sopivan sähköpotkulaudan. Kyseessä on hyvä vaihtoehto, kun haluat kiinnittää näkyvyyteen huomiota. Hyvät valot ja heijastimet tekevät laudasta helpon havaita esimerkiksi kaupunkiajossa.

Mi Essential Lite on todella kevyt sähköpotkulauta, ei ainoastaan rakenteensa puolesta, vaan akku on myös köykäinen. Kapasiteettia akulla on ainoastaan noin 5Ah (183Wh), mutta sen avulla skuutilla pääsee jo mukavan 20 kilometrin matkan. Kyseessä onkin siis ihanteellinen valinta esimerkiksi lyhyille koulu- tai työmatkoille.

Essentail Lite -sähköpotkulaudassa on tehokas ajovalo keulalla.

Huippunopeus ei ole myöskään mikään hirveä, sillä Xiaomin Essential Lite kiihtyy noin 20km/h nopeuteen. Skuutti on siis laillinen tieliikenteeseen, joten laite tuskin herättää poliisien mielenkiintoa. Varovaisuus kannattaa kuitenkin muistaa aina liikenteessä, sääntöjä unohtamatta. Moottorin teho on 250 wattia, joten sekään ei ole liian suuri.

Xiaomi Mi Essential Lite -sähköpotkulaudan muita hienoja ominaisuuksia ovat elektroninen ABS-jarru, vakionopeudensäädin sekä takarenkaalla oleva regeneratiivinen jarrujärjestelmä. Vakionopeudensäätimen avulla pystyt ajamaan pitkiäkin matkoja tasaisella vauhdilla. Regeneratiivinen jarrujärjestelmä puolestaan lataa akkua samalla, kun jarrutat skuutilla.

Mi Essential Lite onkin siis fiksu sähköpotkulauta, jossa on paljon hyödyllisiä ominaisuuksia. Hintakaan ei ole päätähuimaava, sillä se maksaa alle 351 euroa Robottiekspertillä. Tässä onkin hyvä lauta lyhyille ajomatkoille!

 • Nimi: Xiaomi Mi Essential Lite
 • Hinta: 351 euroa
 • Huippunopeus: 20km/h
 • Moottorin teho: 250W
 • Akkutilavuus: Noin 5Ah (183Wh)
 • Maksimi kantama yhdellä latauksella: 20km
 • Latausaika: Noin 5 tuntia
 • Renkaat: 8,5 tuuman ilmatäytteiset renkaat
 • Maks. kuorma: 100kg
 • Paino: 12kg
 • Taitettava runko: Löytyy

*Jos haluat tietää lisää Essentail Litestä, niin voit käydä katsomassa skuuttia Robottiekspertin sivuilta: Xiaomi Mi Essential Lite -sähköpotkulauta

Xiaomi Mi Pro 2 on sähköpotkulauta pidemmällä kantamalla

Xiaomi Mi Pro 2 sähköpotkulaudassa on astetta isompi akku ja pidempi kantama.

Tässä onkin skuutti, jossa on hieman enemmän kantamaa! Xiaomi Mi Pro 2 on muiden Xiaomin sähköpotkulautojen tapaan kevytrakenteinen sekä kohtuuhintainen. Tässä mallissa on kuitenkin hieman pidempi kantama kuin muissa, koska laudalla pääsee maksimissaan 45 kilometrin matkan yhdellä latauksella.

25km/h huippunopeus pitää huolen, että skuutti ei jää muista jälkeen. Pääset liikkumaan paikasta toiseen näppärästi. Nopeus saavutetaan helposti 300 watin tehokkaalla mutta laillisella harjattomalla moottorilla. 12Ah kokoinen akku puolestaan varmistaa, että skuutilla pääsee ilmoitetun 45 kilometrin matkan yhdellä latauksella. 

Xiaomi Mi Pro 2 sähköpotkulauta pitää sisällään kohtuullisen ison akun.

Vaikka Mi Pro 2 onkin sähköpotkulauta verrattain suurella akulla, niin potkulauta ei ole kuitenkaan painava. Skuutti painaa vain 14,2 kiloa, eli sitä pystyy kantamaan mukana esimerkiksi taitettuna. Kyseessä onkin siis erityisen näppärä Xiaomin sähköpotkulauta mukavan pituisella maksimikantamalla.

Muita skuutin hienouksia ovat kaksoisjarrutusjärjestelmä, joka auttaa sujuvassa jarrutuksessa. Sekä energiankierrätysjärjestelmä, joka lataa akkua ajon aikana pidemmän kantaman saavuttamiseksi.

 • Nimi: Xiaomi Mi Pro 2
 • Hinta: 581 euroa
 • Huippunopeus: 25km/h
 • Moottorin teho: 300W
 • Akkutilavuus: Noin 12Ah (474Wh)
 • Maksimi kantama yhdellä latauksella: 45km
 • Latausaika: Noin 5 tuntia
 • Renkaat: 8,5 tuuman ilmatäytteiset renkaat
 • Maks. kuorma: 100kg
 • Paino: 14,2kg
 • Taitettava runko: Löytyy

*Käy katsomassa Mi Pro 2 -skuuttia Robottiekspertin verkkosivuilla: Xiaomi Mi Pro 2 -sähköpotkulauta

Xiaomi Mi Pro 2 Nordic -sähköpotkulauta on hyvä mutta rauhallinen laite

Nordic-mallissa on hieman pienempi huippunopeus.

Xiaomi Mi Pro 2 Nordic -sähköpotkulauta on periaatteessa samanlainen lauta kuin Mi Pro 2. Nordic-version huippunopeus on kuitenkin rajoitettu 20km/h nopeuteen, joten kyseessä on todella rauhallinen skuutti pohjoisen olosuhteisiin.

Sähköpotkulaudassa on samat hienot ominaisuudet kuin tavallisessa Mi Pro 2 -skuutissa. Laudassa on pitkälle näkyvä ajovalo sekä tehokkaat heijastimet. Kaksoisjarrutusjärjestelmä pitää huolen siitä, että jarrutus tapahtuu tasaisesti molemmilla renkailla. Energiaa kierrättävä latausjärjestelmä puolestaan lataa Mi Pro 2 Nordic -sähköpotkulaudan akkua, kun jarrutat laudalla. Kyseessä on siis jarrutusenergiaa hyödyntävä järjestelmä.

Xiaomi Nordic sähköpotkulauta pitää sisällään tehokkaan 300W moottorin.

Nordic-mallista löytyy sama akku sekä moottori kuin Mi Pro 2 -skuutista. 12Ah kapasiteetti riittää mukavasti pidempiinkin matkoihin, ja 300 watin moottori on tarpeeksi tehokas moniin olosuhteisiin. Sähköpotkulauta pysyy siis nopeutensa ja moottorin tehon puolesta laillisella alueella, mutta tehoa on silti riittävästi.

 • Nimi: Xiaomi Mi Pro 2 Nordic
 • Hinta: 581 euroa
 • Huippunopeus: 20km/h
 • Moottorin teho: 300W
 • Akkutilavuus: Noin 12Ah (474Wh)
 • Maksimi kantama yhdellä latauksella: 45km
 • Latausaika: Noin 5 tuntia
 • Renkaat: 8,5 tuuman ilmatäytteiset renkaat
 • Maks. kuorma: 100kg
 • Paino: 14,2kg
 • Taitettava runko: Löytyy

*Tutustus Xiaomin Nordic-malliin Robottiekspertin sivuilla: Xiaomi Mi Pro 2 Nordic -sähköpotkulauta

Yhteenveto Xiaomi sähköpotkulaudoista

Kokonaisuutena Xiaomin sähköpotkulaudoista voisi todeta sen, että ne ovat todella kevyitä rakenteeltaan sekä akkunsa puolesta. Kaikista listalla olevista skuuteista löytyy myös taitettava runko, joten ne mahtuvat pieneen tilaan ja niitä on helppo kantaa mukana. Kaikki siis viittaa siihen, että Xiaomi on keskittynyt sähköpotkulautojen suunnittelussa helppoon liikuteltavuuteen.

Xiaomi sähköpotkulaudat ovat ulkonäöltään hyvin samanlaisia, mutta ominaisuudet vaihtelevat.

Vaikka Xiaomin laudoissa vaikuttaakin olevan pieni akku esimerkiksi E-Wheelsin sähköpotkulautoihin verrattuna, niin Xiaomin skuuttien maksimikantama on silti aika hyvä. Kaikki listalla esitellyt sähköpotkulaudat kulkevatkin siis helposti mukana, eikä niiden kantaminen ole raskasta.

*Pääset tutustumaan E-Wheelsin skuutteihin heidän nettisivuillaan, jos etsit hieman toisenlaista lautaa: E-Wheelsin sähköpotkulaudat

Ne eivät myöskään ylitä 25km/h rajaa, joka sähköpotkulaudoilla on laillinen maksiminopeus Suomessa Traficomin mukaan. Lautojen siis pitäisi olla Suomessa laillisia, vaikka Robottiekspertin sivuilla sanotaankin, että skuutin sallittu maksiminopeus on 20km/h.

Traficom: Sähköiset liikkumisvälineet

Kaiken kaikkiaan Xiaomin sähköpotkulaudat vaikuttavat laadukkailta ja hyvin suunnitelluilta. Ne ovat varmasti hyvä valinta kaupunkiin ja ehkä myös harvaan asutuille alueille. Maasto-ominaisuudet niistä kuitenkin puuttuvat, joten ihan metsätielle en kuitenkaan lähtisi ajamaan niillä.

Lue myös: Miksi sähköpotkulauta piippaa? Mahdolliset syyt piippaukselle

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s