Sähköperämoottori vertailu – Hinta ja ominaisuudet vertailussa

Tässä sähköperämoottorien vertailussa keskitytään perämoottorien hinnan lisäksi niiden ominaisuuksiin. Sähköperämoottoreita voidaan vertailla myös niiden työntövoiman perusteella, yleensä kalliissa perämoottorissa on enemmän voimaa. Akun kesto on myös tärkeä ominaisuus, jota kannattaa vertailla.

Moni veneenomistaja miettii varmasti sähköperämoottorin hankkimista, mutta eri vaihtoehtojen vertailu ei ole aina helppoa. Markkinoilla on monenlaisia perämoottoreita, ja jokaisessa mallissa vaikuttaa olevan omat hyvät puolensa. Huonoista puolista ei mainosteksteissä tietenkään puhuta. Totuus on kuitenkin se, että kaikkea ei voi saada samassa paketissa, ja perämoottoreissa on myös omat heikkoutensa.

Sähköperämoottoreita voi vertailla hinnan, työntövoiman ja ominaisuuksien mukaan.

Artikkeliin on valittu 10 hyvää sähköperämoottoria, joissa on erilaisia ominaisuuksia. Listan halvimmat sähköperämoottorit maksavat noin 200 euroa, ja kalliimmat perämoottorit ovat hinnaltaan noin 500 euroa. Vertailun lista alkaa halvimmasta perämoottorista, ja etenee loppua kohden aina tehokkaampiin ja kalliimpiin moottoreihin.

Vertailussa on mukana MotorGuiden, Minn Kotan, Patriotin ja Rhinon sähköperämoottoreita. Kaikissa on omat hyvät ja huonot puolensa, joten luodaan tarkka katsaus kaikkiin 10 perämoottoriin.

1. MotorGuide R3 30lbs – edullinen sähköperämoottori

MotorGuiden R3 30lbs on edullinen ja pienitehoinen sähköperämoottori.

MotorGuiden R3 30lbs -sähköperämoottori on yksi halvimmista perämoottoreista, mitä voi hankkia. Hintaa laitteella on ainoastaan 199 euroa, joten kyseessä on hyvä valinta myös pienemmän budjetin veneilijöille. 

Työntövoimaa laitteesta löytyy 13,6kg, joten R3 30lbs -sähköperämoottorissa on ihan mukavasti työntövoimaa, vaikka kyseessä onkin todella halpa moottori. Laite toimii 12 voltin yleisakulla, joten mitään erikoisia akkuja tämä perämoottori ei vaadi.

Nopeudensäätö tapahtuu perinteiseen tapaan moottorin käsikahvasta. MotorGuiden sähköperämoottorissa on viisi nopeutta eteen ja kaksi nopeutta taakse. Pystyt siis säätelemään moottorin nopeutta helposti ja tarkasti, joten se sopii monenlaiseen käyttöön, esimerkiksi kalastukseen ja uisteluun.

 • Nimi: MotorGuide R3 30lbs
 • Hinta: 199 euroa
 • Työntövoima: 13,6kg
 • Rikipituus: 76cm
 • Toimintajännite: 12V
 • Potkuri: Kaksilapainen
 • Potkurivarsi: Ruostumatonta terästä
 • Viisi nopeutta eteen ja kaksi taakse
 • Teleskooppivartinen ohjauskahva
 • Kallistettava kiinnitys

Kyseessä onkin siis yksi halvimmista sähköperämoottoreista, mutta laitteesta löytyy kuitenkin mukava valikoima erilaisia toimintoja. Ei tällä välttämättä kuuhun päästä, mutta satunnaiseen käyttöön se on riittävä perämoottori. Voit käydä tutustumassa moottoriin Happy Anglerin verkkosivuilla.

*Happy Angler: MotorGuide R3 30lbs -sähköperämoottori

2. Minn Kota Endura C2 – laatumerkin sähköperämoottori edulliseen hintaan

Minn Kota Endura C2 on yksi halvimmista Minn Kotan perämoottoreista.

Minn Kota on hyvin tunnettu ja hyvässä maineessa oleva sähköperämoottorien valmistaja. Ei siis ihmekään, että moni haluaa tämän merkkisen sähköperämoottorin, etenkin kun hintakin on kohdillaan. Endura C2 maksaa 239 euroa, joten kyseessä on halvemman hintaluokan sähköperämoottori.

Työntövoimaa tästä moottorista löytyy 13,6 kiloa, joten Endura C2 on tarpeeksi vahva työntämään hieman pienempää venettä eteenpäin. 12 voltin akulla toimiva moottori tarvitsee joko yleisakun tai autonakun toimiakseen. 40Ah-60Ah kapasiteetin omaava akku on riittävä.

Minn Kota Endura C2 -sähköperämoottorissa on myös kahdeksan nopeutta, viisi nopeutta eteenpäin ja kolme nopeutta taaksepäin. Pääset moottorilla siis halutessasi joko nopeasti tai hitaasti paikasta toiseen.

 • Nimi: Minn Kota Endura C2
 • Hinta: 239 euroa
 • Työntövoima: 13,6kg
 • Rikipituus: 76cm
 • Toimintajännite: 12V
 • Potkuri: Kaksilapainen
 • Potkurivarsi: Ruostumatonta terästä
 • Viisi nopeutta eteen ja kolme taakse
 • Teleskooppivartinen ohjauskahva
 • Kallistettava kiinnitys

Minn Kota Endura C2 -sähköperämoottori onkin siis hyvä halvemman hintaluokan perämoottori veneilijälle, joka haluaa edullisen perämoottorin tunnetulta valmistajalta. Moottoriin voi käydä tutustumassa Happy Anglerin verkkokaupassa.

*Happy Angler: Minn Kota Endura C2 -sähköperämoottori

3. Patriot E-Booster – hieman tehokkaampi sähköperämoottori

Patriot E-Booster on ulkonäöltään tyylikäs perämoottori. Työntövoimassakaan ei ole valittamista tähän hintaan.

Jos etsinnässä on astetta tehokkaampi sähköperämoottori, niin Patriot E-Booster on todella hyvä valinta. Edullinen mutta tehokas perämoottori saavuttaa 20 kilon työntövoiman, joten laitteessa on hieman enemmän tehoa kuin muissa edullisissa sähköperämoottoreissa.

Moottorissa on viisi nopeutta eteen ja kaksi nopeutta taakse. Laitteella pääsee siis monenlaista nopeutta eteenpäin ja taaksepäin, mikä on hyödyllistä etenkin uistelussa. Perämoottorin kulmaa voi säätää, jotta potkuri ei ota pohjaan kiinni matalaan veteen rantautuessa. Ohjauskahva on myös teleskooppisesti säädettävä, joten voit ohjata sähköperämoottoria helposti haluamassasi kulmassa.

Hintaa Patriot E-Booster -sähköperämoottorilla on 219 euroa, joten tätäkään laitetta ei ole liiallisella hinnalla pilattu. Kyseessä onkin siis mainio laite halpaa sähköperämoottoria etsivälle veneilijälle, joka kuitenkin haluaa 20 kilon työntövoiman.

 • Nimi: Patriot E-Booster
 • Hinta: 219 euroa
 • Työntövoima: 20kg
 • Rikipituus: 79cm
 • Toimintajännite: 12V
 • Potkuri: Kolmilapainen
 • Potkurivarsi: Ruostumatonta terästä
 • Viisi nopeutta eteen ja kolme taakse
 • Teleskooppivartinen ohjauskahva
 • Kallistettava kiinnitys

Patriot E-Booster -sähköperämoottorin voi tutustua Happy Anglerin verkkokaupassa.

*Happy Angler: Patriot E-Booster -sähköperämoottori

4. MotorGuide R3 40lbs – hiljainen sähköperämoottori

MotorGuiden astetta tehokkaampi malli saavuttaa 18 kilon työntövoiman.

MotorGuiden R3 40lbs on hintaluokassaan keskitasoa, ja moottori maksaa 270 euroa. Kyseessä ei ole siis kovin kallis perämoottori, mutta rahalle saa kuitenkin mukavasti vastinetta. Työntövoimaa laitteesta löytyy mukavat 18kg.

Kuten kaikki listan sähköperämottorit, myös R3 40lbs toimii 12 voltin yleisakulla tai autonakulla. Käyttömukavuutta lisäävät säädettävä käsikahva ja kallistettava kiinnitys. Perämoottorin käyttäminen on siis helppoa.

Yksi MotorGuide R3 40lbs ominaisuuksista on todella hiljainen käyntiääni. Hiljaisuuden ansiosta pystyt esimerkiksi lähestymään kaloja säikyttämättä niitä, kyseessä on siis erinomainen valinta kalastukseen.

 • Nimi: MorGuide R3 40lbs
 • Hinta: 270 euroa
 • Työntövoima: 18kg
 • Rikipituus: 91cm
 • Toimintajännite: 12V
 • Potkuri: Kolmilapainen
 • Potkurivarsi: Ruostumatonta terästä
 • Viisi nopeutta eteen ja kaksi taakse
 • Teleskooppivartinen ohjauskahva
 • Kallistettava kiinnitys
 • Jauhepinnoitettu moottoriyksikkö

MotorGuide R3 40lbs -sähköperämoottoriin pääsee tutustumaan esimerkiksi Happy Anglerin nettisivuilla. Kyseessä on edullisen hintainen ja keskitehokas perämoottori.

*Happy Angler: MotorGuide R3 40lbs -sähköperämoottori

5. MotorGuide R3 55lbs – hieman tehokkaampi MotoGuiden perämoottori

MotorGuiden tehokkain sähköperämoottori ulkonäöltään samanlainen kuin muutkin. Pinnan alla on kuitenkin hieman enemmän tehoa.

Kun haluat amerikkalaisen MotorGuiden valmistaman tehokkaan perämoottorin, niin R3 55lbs saattaa olla hyvä valinta. Tässä sähköperämoottorissa on hieman enemmän tehoa kuin halvemmissa MotorGuiden malleissa, mutta se on toiminnaltaan samanlainen kuin muutkin.

Työntövoimaa tästä perämoottorista löytyy 24,95 kiloa, joten tällä perämoottorilla saa veneen liikkeelle helposti. Moottorissa on teleskooppinen ohjauskahva sekä hyvä nopeudensäätömekanimsi. Laitteella pystyy kulkemaan viittä eri nopeutta eteenpäin ja kahta nopeutta taaksepäin.

 • Nimi: MotorGuide R3 55lbs
 • Hinta: 349 euroa
 • Työntövoima: 24,95kg
 • Rikipituus: 91cm
 • Toimintajännite: 12V
 • Potkuri: Kolmilapainen
 • Potkurivarsi: Ruostumatonta terästä
 • Viisi nopeutta eteen ja kaksi taakse
 • Teleskooppivartinen ohjauskahva
 • Kallistettava kiinnitys
 • Jauhepinnoitettu moottoriyksikkö

Kyseessä onkin siis hieman tehokkaampi perämoottori MotorGuidelta. Moottori sopii hyvin hieman isompiin soutuveneisiin, koska työntövoimaa löytyy vajaa 25 kiloa. Voit käydä katsomassa perämoottoria Happy Anglerin sivuilla.

*Happy Angler: MotorGuide R3 55lbs -sähköperämoottori

6. Rhino VX 54lbs – helposti säädettävä sähköperämoottori

Rhinon tehokas sähköperämoottori pitää sisällään monia ominaisuuksia, ja moottoria on myös helppo säätää.

MotoGuiden ja MinnKotan lisäksi yksi tunnetuista sähköperämoottorien valmistajista on Rhino. VX-sähköperämoottori on todella helppo ja säädöiltään monipuolinen, sillä moottorin voi nostaa yhdellä napin painalluksella. Uintisyvyys on myös helposti säädettävissä.

Tehokkaasta sähköperämoottorista löytyy mukavasti ytyä, sillä tässä mallissa on 24,5 kilon työntövoima, jonka avulla veneellä pääsee helposti eteenpäin. Rhino VX 54lbs -sähköperämoottorissa on kolme nopeutta eteen ja kaksi taakse. Laitteesta löytyy kuitenkin myös portaaton nopeudensäätö.

VX-sähköperämoottori sopiikin veneilijälle, joka etsii keskitason hintaluokan perämoottoria. Rhino on myös tunnettu taloudellisuudestaan, joten sähkönkulutus pysyy mahdollisimman alhaalla. Hintaa tällä sähköperämoottorilla on 380 euroa.

 • Nimi: Rhino VX 54lbs
 • Hinta: 380 euroa
 • Työntövoima: 24,5kg
 • Rikipituus: 74cm
 • Toimintajännite: 12V
 • Potkuri: Kolmilapainen
 • Potkurivarsi: Ruostumatonta terästä
 • Akkukaapelin pituus: 1,45m
 • Viisi nopeutta eteen ja kaksi taakse
 • Teleskooppivartinen ohjauskahva
 • Kallistettava kiinnitys

Jos kiinnostuit, niin Rhino VX 54lbs -sähköperämoottorista löytyy enemmän tietoa Happy Anglerin sivuilta. 

*Happy Angler: Rhino VX 54lbs -sähköperämoottori

7. Minn Kota Endura Max – sähköperämoottori pitkällä akkukestolla

Endura Max on hyvä valinta, kun haluat pitkän akkukeston.

Kun etsit taloudellista sähköperämoottoria, jossa on pitkä akkukesto, niin Minn Kota Endura Max -sähköperämoottori saattaa olla hyvä valinta. Perämoottori hyödyntää Digital Maximizer -tekniikkaa, jonka avulla ohjainyksikkö säätelee moottorin tehon tarvetta eri ajonopeuksilla. Tämän ansiosta virtaa säästyy enemmän kuin halvemman hintaluokan perämoottorissa.

Tehoa laitteesta löytyy myös kivasti, sillä perämoottori tuottaa noin 18kg työntövoiman. Moottorin jäähdytykseen on myös panostettu, jotta sähkömoottori ei ylikuumentuisi. Jäähdytys lisää moottorin käyttöikää ja parantaa suorituskykyä.

Hinnaltaan Endura Max on hieman kalliimpi kuin esimerkiksi keskihintainen sähköperämoottori, sillä laite maksaa 489 euroa. Hinnassa toki näkyy kehittynyt akkua säästävä tekniikka.

 • Nimi: Minn Kota Endura Max 40lbs
 • Hinta: 489 euroa
 • Työntövoima: 18kg
 • Rikipituus: 91cm
 • Toimintajännite: 12V
 • Potkuri: Kolmilapainen
 • Akkukapasiteetin mittari
 • Teleskooppivartinen ohjauskahva
 • Kallistettava kiinnitys

Endura Max onkin siis hyvä valinta veneilijälle, joka haluaa hankkia sähköä säästävän perämoottorin. Moottoriin voi käydä tutustumassa Happy Anglerin verkkosivuilla.

*Happy Angler: Minn Kota Endura Max -sähköperämoottori

8. MotorGuide R3 55lbs Digital – kehittynyt sähköperämoottori

MotorGuide R3 55lbs Digital on veistetty samasta puusta kuin muutkin valmistajan mallit. Perämoottorissa on kuitenkin viisinkertainen akun kesto verrattuna muihin valmistajan malleihin.

MotorGuiden R3 55lbs Digital eroaa hieman tavallisesta R3 55lbs -mallista, sillä tässä sähköperämoottorissa on jopa viisinkertainen akun kesto. Perämoottorissa hyödynnetään digitaalisia komponentteja, jotta akun kestosta saataisiin pidempi. Samaan aikaan teknologiaa hyödynnetään todella tarkkaan nopeudensäätöön.

Kallistettava moottorin kiinnitysmekanismi puolestaan auttaa siihen, että voit säätää perämoottorin juuri haluamaasi asentoon. Moottorissa on seitsemän lukituspaikkaa, joten valinnanvaraa asennolle löytyy.

Työntövoimaa tästä pitkälle kehittyneestä sähköperämoottorista löytyy 24,95 kiloa, eli riittävästi pienempiin veneisiin. 

 • Nimi: MotorGuide R3 55lbs Digital
 • Hinta: 519 euroa
 • Työntövoima: 24,95kg
 • Rikipituus: 91cm
 • Toimintajännite: 12V
 • Potkuri: Kolmilapainen
 • Nopeudensäätö: Portaaton
 • Komposiitista valmistettu riki
 • Teleskooppivartinen ohjauskahva
 • Akkuvarauksen indikaattori
 • Kallistettava kiinnitys

R3 Digital onkin siis todella hyvä valinta, kun hakusessa on pitkälle kehittynyt, mutta samaan aikaan tehokas sähköperämoottori. Moottoria voi käydä vilkaisemassa Happy Anglerin sivuilla.

*Happy Angler: MotorGuide R3 55lbs Digital -sähköperämoottori

9. Minn Kota Endura Max 55lbs – tehokkaampi versio Endura Max -sähköperämoottorista

Endura Max 55lbs on sähköperämoottori kohtuullisella hinnalla mutta hyvällä työntövoimalla.

Minn Kota Endura Max 55lbs on hieman tehokkaampi versio tavallisesta Endura Max -sähköperämoottorista. 23kg työntövoima tekee tästä perämoottorista jämerän ja vahvan laitteen, jolla pääsee järvellä mukavaa vauhtia. Samaan aikaan laite kuitenkin hyödyntää myös Digital Maximizer -tekniikkaa, jonka avulla akkukesto pitenee huomattavasti.

Mukavista tehoista huolimatta tällä sähköperämoottorilla voi siis ajaa pidempään kuin monilla muilla perämoottoreilla. Tässä onkin hyvä valinta kalamiehelle, joka haluaa tehokkaan sähköperämoottorin pitkällä akkukestolla.

 • Nimi: Minn Kota Endura Max 55lbs
 • Hinta: 580 euroa
 • Työntövoima: 23kg
 • Rikipituus: 91cm
 • Toimintajännite: 12V
 • Potkuri: Kolmilapainen
 • Nopeudensäätö: Portaaton
 • Teleskooppivartinen ohjauskahva
 • Akkukapasiteetin näyttö
 • Kallistettava kiinnitys

Jos mielenkiintosi heräsi tätä monipuolista perämoottoria kohtaan, niiin Minn Kota Endura Max 55lbs -perämoottoria voi käydä katsomassa Happy Anglerin verkkokaupassa. 

*Happy Angler: Minn Kota Endura Max 55lbs -sähköperämoottori

10. Rhino BLX 70lbs – yksi tehokkaimmista sähköperämoottoreista

BLX 70lbs on vertailun tehokkain ja samalla hintavin sähköperämoottori.

No nyt on voimaa aika paljon! Rhino BLX 70lbs -sähköperämoottori on yksi tehokkaimmista sähköllä toimivista perämoottoreista. Moottorilla on tehoa 750W, joten tämän sähköperämoottorin tehokkuus vastaa jo kahden hevosvoiman polttomoottorilla varustettua perämoottoria.

Voimaa on runsaasti, sillä näin tehokkaalla moottorilla saavutetaan 31,75 kilon työntövoima. Tehoista huolimatta perämoottori on hiljainen, ja se soveltuu erinomaisesti kalareissuille. Vapaasti säädettävä uintisyvyys ja digitaalinen akkukapasiteetin näyttävä taulukko tekevät BLX 70lbs -sähköperämoottorista mukavan käyttää.

Moottorista löytyy myös ainutlaatuinen S-tila, joka tuo koko perämoottorin voiman käyttöön yhdellä napin painalluksella. Halutessasi voit siis päästä huippunopeuteen todella rivakasti. Hienoja ominaisuuksia siis löytyy vaikka millä mitalla, mutta BLX 70lbs on vertailun kallein perämoottori 599 euron hinnalla.

 • Nimi: Rhino BLX 70lbs
 • Hinta: 599 euroa
 • Työntövoima: 31,75kg
 • Rikipituus: 83cm
 • Toimintajännite: 12V
 • Moottorin teho: 750W
 • Potkuri: Kolmilapainen
 • Nopeudensäätö: Portaaton
 • Teleskooppivartinen ohjauskahva
 • Akkukapasiteetin näyttö
 • Kallistettava kiinnitys

BLX 70lbs onkin siis yksi tehokkaimmista sähköperämoottoreista, mitä markkinoilta löytyy. Tämä perämoottori sopii hyvin veneilijöille, jotka arvostavat sähkömoottorin äänettömyyttä mutta haluavat samaan aikaan paljon tehoa. Happy Anglerin verkkokaupassa voit tutusta tarkemmin moottoriin.

*Happy Angler: Rhino BLX 70lbs -sähköperämoottori

Yhteenveto sähköperämoottorien vertailusta

Sähköperämoottoreita saa todella halvalla, ja vertailussa on monen hintaisia perämoottoreita aina 190 eurosta 600 euroon asti. Sähköperämoottorit ovat siis varsin halpoja verrattuna polttomoottorilla varustettuihin perämoottoreihin.

Varjopuoli on kuitenkin sähköperämoottorin teho. Monissa halvemman hintaluokan sähköperämoottoreissa ei ole paljoakaan tehoa, joten työntövoima jää kauas bensamoottorilla varustetuista perämoottoreista. Listan kallein sähköperämoottori Rhino BLX 70lbs yltää ainoastaan kahteen hevosvoimaan.

Rhino BLX 70lbs yltää vajaan 32 kilon työntövoimallaan noin kahden hevosvoiman tehoon.

Sähköperämoottori sopii kuitenkin mainiosti varamoottoriksi tehokkaamman perämoottorin rinnalle. Se on omiaan myös pienempiin veneisiin, kuten kumiveneisiin ja kevyisiin soutuveneisiin. Yksi sähköperämoottorin selvistä eduista on hiljainen käyntiääni verrattuna bensamoottoriin. Sähköllä toimiva perämoottori on siis erinomainen valinta kalastukseen.

Sähköperämoottori sopii myös hyvin mökille, sillä sähköllä toimiva perämoottori ei vaadi kovin usein huoltoa. Siitä on siis helppo pitää huolta, ja laitteen voi varastoida helposti talveksi. Sähköperämoottori ei voi valuttaa öljyä tai bensaa maastoon, toisin kuin perämoottori.

Itse valitsisin vertailun perusteella todennäköisesti *Minn Kota Endura C2 -sähköperämoottorin. Kyseisessä perämoottorissa on tarpeeksi tehoa pienen veneen liikuttamiseen ja sopivasti toimintoja, vaikka moottori onkin halvempaa hintaluokkaa.

Toivottavasti sähköperämoottorien vertailusta oli apua, ja toivottavasti löydät etsimäsi tai saat ideoita tästä artikkelista!

Lue myös: Miten sähköperämoottori toimii?

Lue myös: Sähköperämoottori vs perämoottori – Hyvät ja huonot puolet

Lue myös: Paras aggregaatti – Vertailussa 10 hyvää varavirtageneraattoria

3 kommenttia artikkeliin ”Sähköperämoottori vertailu – Hinta ja ominaisuudet vertailussa

 1. Paluuviite: Sähköperämoottori vs perämoottori – Hyvät ja huonot puolet | Projektiloota

 2. Paluuviite: Miten sähköperämoottori toimii? | Projektiloota

 3. Paluuviite: Sähköperämoottorin akku – Parhaat akut perämoottoriin | Projektiloota

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s