Miten Tier, Voi, Ryde ja Lime sähköpotkulauta toimii?

Vuokrattavat Tier, Voi, Ryde ja Lime -sähköpotkulaudat toimivat älypuhelinsovelluksen avulla. Ennen sähköpotkulaudan käyttämistä sinun täytyy ladata puhelimeesi joko Tierin, Voin tai Limen sovellus. Voit myös ladata useamman sovelluksen. Sovellus etsii sinua lähimpänä olevan skuutin, minkä jälkeen voit ottaa sähköpotkulaudan käyttöösi skannaamalla laudassa olevan QR-koodin.

Kaupunkikäyttöön tarkoitetut sähköpotkulaudat voivat olla todella käteviä laitteita kaupungissa liikkumiseen. Uusille käyttäjille ne saattavat olla kuitenkin pieni mysteeri, sillä niiden toiminnasta täytyy ottaa ensin selvää. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten Tierin, Voin ja Limen sähköpotkulaudat käytännössä toimivat.

Päivittäisessä ajossa vuokrattava skuutti voi tulla kuitenkin yllättävän kalliiksi. Silloin kannattaa miettiä, olisiko itse ostettu lauta edullisempi vaihtoehto pitkällä aikavälillä. Minulla on blogikirjoitus aiheesta, joten jos asia kiinnostaa, voit käydä lukemassa alla olevasta linkistä.

Lue myös: Onko sähköpotkulaudan ostaminen halvempaa kuin vuokraaminen?

Kannattaa myös tutustua norjalaiseen E-Wheels -verkkokaupan valikoimaan. Kyseessä on yksi suosituimmista sähköpotkulautojen jälleenmyyjistä Suomessa. Heidän valikoimastaan löytyy kymmenittäin erilaisia skuutteja aina 300 euroa maksavista laitteista useiden tuhansien eurojen malleihin.

*E-Wheels: Sähköpotkulaudat

Tier, Voi, Lime ja Ryde toimivat puhelinsovelluksen avulla.
Sähköpotkulauta voi olla kätevä väline kaupungissa liikkumiseen, mutta miten Tier-, Voi-, Ryde-ja Lime-skuutit toimivat?

Miten ladata Tier, Voi, Ryde tai Lime -sovellus puhelimeen?

Jokaisella sähköpotkulautoja vuokraavalla yritysellä on oma älypuhelinsovelluksensa, jonka avulla skuuttien käytön voi maksaa. Sovelluksessa on myös muita ominaisuuksia, kuten lähimmän sähköpotkulaudan etsiminen. Jokainen vuokrattava sähköpotkulauta on varustettu GPS-moduulilla, joten sovellus pystyy löytämään sinua lähimpänä olevan laudan.

Sinun ei tarvitse kuitenkaan ladata ainoastaan yhtä sovellusta puhelimeesi, vaan voit asentaa vaikkapa kaikkien sähköpotkulautoja tarjoavien yritysten sovellukset puhelimeen. Tällä tavalla sinulla on enemmän vaihtoehtoja, sillä yhden yrityksen lautoja ei ole välttämättä aina saatavilla.

Tierin, Voin, Ryden ja Limen sovellukset löytyvät esimerkiksi Google Playsta sekä Apple Storesta. Alta löydät latauslinkit jokaiseen sovellukseen.

Sähköpotkulautasovellukset Google Playssa

Sähköpotkulautasovellukset Apple Storessa

Miten Tier-sähköpotkulauta toimii?

Tier-sähköpotkulauta toimii älypuhelinsovelluksen avulla, joten ennen sähköpotkulaudan käyttämistä sinun täytyy ladata Tierin sovellus puhelimeen.

Tierin sovelluksen lataaminen on helppoa. Mene älypuhelimella ensin Google Play -sivustolle tai Applen puhelimilla Apple Storeen. Tämän jälkeen etsit sovelluksen nimeltä Tier – Sähköpotkulauta sinulle. Lataa ja asenna sovellus puhelimeesi, ja tämän jälkeen pääset käyttämään sitä.

Tierin hinta on 20-30 senttiä minuutilta ja 1 euron aloitusmaksu.
Tier-sähköpotkulauta toimii puhelinsovelluksen avulla, kuten kaikki muutkin vuokrattavat skuutit.

Onnistuneen lataamisen ja asennuksen jälkeen sinun täytyy rekisteröityä käyttäjäksi sovelluksessa. Tierin sovellus kysyy kaikki perustiedot, kuten nimen ja puhelinnumeron. Tämän jälkeen sinun täytyy valita maksutapa, sillä sähköpotkulaudalla liikkuminen ei ole tietenkään ilmaista.

Kun sovellus on käyttövalmis, voit etsiä kartalta lähimmän vapaan sähköpotkulaudan. Kun olet löytänyt laudan, sinun täytyy skannata laudassa oleva QR-koodi Tierin sovelluksen avulla. Kun koodi on skannattu, niin lauta on aktivoitu ja matka virallisesti aloitettu. Koodin skannaamisen jälkeen pystyt ajamaan laudalla.

Sähköpotkulaudalla ajaminen on todella helppoa, sillä sinun täytyy vain ensin nostaa laudan tukijalka ylös maasta. Tämän jälkeen voit nousta laudan päälle samalla kun potkaiset hieman vauhtia samaan aikaan jalalla. Kun olet saavuttanut tasapainon laudan päällä, niin voit painaa kaasua varovasti, jotta lauta saa lisää nopeutta. Jos ajat laudalla ensimmäistä kertaa, on hyvä harjoitella aluksi turvallisessa paikassa. Kypärä ei myöskään ole pahitteeksi.

Kun lopetat ajamisen Tierin sähköpotkulaudalla, parkkeeraa se laudoille tarkoitettuun paikkaan. Tämän jälkeen laitat vain seisontatuen takaisin maahan, ja menet takaisin Tierin sovellukseen. Sovelluksesta valitset kohdan: Päätä ajo.

Kuinka paljon Tier-sähköpotkulauta maksaa?

Tierin sähköpotkulauta maksaa 20-30 senttiä minuutilta. Sähköpotkulaudat maksetaan siis käyttöajan perusteella, ei kilometrien mukaan. Aikamaksun lisäksi Tier veloittaa avausmaksun, joka maksaa 1 euron. Jos siis ajat esimerkiksi 10 minuutin matkan kaupungilla, matka maksaa yhteensä 3-4 euroa.

Lue myös: Onko sähköpotkulaudan ostaminen halvempaa kuin vuokraaminen?

Miten Voi-sähköpotkulauta toimii?

Voin sähköpotkulaudat toimivat puhelinsovelluksen avulla. Ensin käyttäjän pitää ladata Voin sovellus joko Google Playsta tai Apple Storesta. Tämän jälkeen voit etsiä sovelluksen kartalta lähimmän vapaan sähköpotkulaudan. Kun olet löytänyt laudan, skannaa QR-koodi puhelimella, ja pystyt aloittamaan matkan.

VOI on yksi yleisimmistä vuokrattavista sähköpotkulaudoista.
Voi-skuutti voi olla hyvä valinta kaupungissa liikkumiseen.

Kun sovellus on ladattu ja asennettu onnistuneesti, niin seuraavaksi sinun täytyy rekisteröityä. Voin sovellus kyselee kaikki perustiedot läpi alkaen nimestä ja puhelinnumerosta. Rekisteröitymisen jälkeen sinun täytyy valita maksutapa.

Kun kaikki on valmista, niin voit etsiä lähimmän sähköpotkulaudan sovelluksen kartalta. Laudan luokse päästyäsi, skannaa potkulaudassa oleva QR-koodi, ja aktivoi lauta käyttöösi. Tämän jälkeen matka on aloitettu, ja pystyt ohjaamaan lautaa. Potkaise hieman vauhtia laudalle, ja paina kaasua varovasti. Ensimmäisellä ajokerralla kannattaa harjoitella hiljaisessa paikassa, jossa ei ole paljon liikennettä. Kypärä on myös todella hyödyllinen lisävaruste.

Ajo päätetään parkkeeraamalla lauta sopivaan paikkaan, missä se ei ole kenenkään tiellä. Tämän jälkeen voit mennä takaisin sovellukseen, ja lopettaa matkan sieltä käsin.

Kuinka paljon Voi-sähköpotkulauta maksaa?

Voin sähköpotkulauta maksaa 20-30 senttiä minuutilta. Sähköpotkulaudalla ajamista laskutetaan siis ajon keston mukaan, ei kilometrien perusteella. Aikamaksun lisäksi Voi veloittaa 1 euron avausmaksun jokaiselta matkalta. Jos siis ajat 10 minuuttia, niin yhden matkan hinnaksi tulee 3-4 euroa.

Miten Lime-sähköpotkulauta toimii?

Kuten muut sähköpotkulaudat, myös Lime toimii puhelinsovelluksen avulla. Sinun täytyy ensin ladata Limen älypuhelinsovellus, jonka jälkeen voit etsiä sovelluksen avulla lähimmän vapaan sähköpotkulaudan. Tämän jälkeen skannaa QR-koodi potkulaudasta, ja voit aloittaa ajamisen.

Limen hinta on noin 20-30 senttiä minuutilta.
Lime-sähköpotkulauta toimii samaan tapaan kuin sen kilpailijat Voi ja Tier.

Puhelinsovelluksen voi ladata Google Playsta tai Apple Storesta. Onnistuneen lataamisen ja asentamisen jälkeen sinun täytyy rekisteröityä sovellukseen. Rekisteröitymisen jälkeen sinun tulee valita maksutapa. Maksutavan valittuasi, olet valmis ajamaan.

Etsit vain lähimmän skuutin sovelluksen kartalta, ja menet sähköpotkulaudan luokse. Tämän jälkeen sinun tulee skannata QR-koodi sähköpotkulaudasta. Koodin skannattuasi matka voi alkaa. Ota skuutin tukijalka ylös maasta, ja potkaise hieman vauhtia laudalle. Tämän jälkeen voit antaa varovasti kaasua, jolloin vauhti kiihtyy hieman. Kannattaa harjoitella ajamista syrjäisessä paikassa, jos olet ensimmäistä kertaa liikkeellä. Kypärä on myös hyvä olla.

Kun lopetat ajamisen, jätä lauta sopivaan paikkaan. Tämän jälkeen voit laittaa potkulaudan jalan jälleen alas, jotta se seisoo tukevasti pystyssä. Lopuksi sinun täytyy mennä takaisin sovellukseen ja lopettaa matka sieltä käsin.

Vuokrattavan skuutin matka täytyy lopettaa aina sovelluksen avulla.
Matka kannattaa muistaa aina lopettaa sovelluksen kautta, kun lopetat ajamisen.

Kuinka paljon Lime-sähköpotkulauta maksaa?

Limen sähköpotkulauta maksaa 20-30 senttiä minuutilta. Tämän lisäksi Limen käyttäjän täytyy maksaa 1 euron avausmaksu. Sähköpotkulaudan käyttöä veloitetaan siis ajan perusteella, ei ajettujen kilometrien mukaan. Jos siis ajat 10 minuuttia, niin matkalle tulee hintaa 3-4 euroa avausmaksun kanssa.

Miten Ryde-sähköpotkulauta toimii?

Ryde-sähköpotkulauta toimii samaan tapaan muiden skuutteja tarjoavien kilpailijoidensa tavoin. Lataat puhelinsovelluksen, valitset maksutavan ja luot käyttäjätunnuksen ja etsit lähimmän sähköpotkulaudan sovelluksen kartalta. Käytä mobiilisovellusta sähköpotkulaudan QR-koodin lukemiseen, jotta sovellus tietää, mitä lautaa käytät. Koodin skannaamisen jälkeen voit lähteä ajamaan.

Ryde-sähköpotkulauta on kätevä tapa liikkua kaupungissa.
Ryden sähköpotkulauta toimii lähes samalla tavalla kuin muutkin vuokrattavat skuutit.

Kun lopetat ajamisen, jätä lauta sille tarkoitettuun paikkaan. Taita skuutin tukijalka alas, jotta sähköpotkulauta pysyisi tukevasti pystyssä. Muista lopettaa matka puhelinsovelluksesta, jotta maksujen kertyminen loppuu. Tämä on erityisen tärkeää muistaa, koska sovellus ei lopeta laskutusta automaattisesti.

Kuinka paljon Ryde-sähköpotkulauta maksaa?

Ryde maksaa suurin piirtein saman verran kuin kilpailijansa VOI, Tier ja Lime. Ryde-sähköpotkulaudan hinta on 22 senttiä minuutilta, joten esimerkiksi 10 minuutin ajolle tulisi hintaa 2,2 euroa. Hintaan lisätään euron aloitusmaksu jokaista matkaa kohden.

Palvelun hinnat voivat vaihdella skuutin tarjoajasta riippuen, hinta ei välttämättä ole joka kuukausi sama. Viimeisimmän hinnan näkee aina sähköpotkulautoja tarjoavan yrityksen sovelluksesta.

Ryden hinta on sama kuin muillakin skuuteilla.
Vuokrattavia skuutteja tarjoava Ryde on uusin kilpailija markkinoilla, ja laudan hinta on tuttuun tapaan 20-30 senttiä minuutilta plus euron aloitusmaksu.

Miten sähköpotkulauta maksetaan?

Sähköpotkulauta maksetaan esimerkiksi pankkikortilla tai Paypalilla. Sähköpotkulaudan maksutapa valitaan puhelinsovelluksessa. Tierillä, Voilla ja Limellä on jokaisella oma sovelluksensa, jonka voi ladata älypuhelimelle. Hinnat vaihtelevat muutamia senttejä sähköpotkulautoja vuokraavien yritysten välillä.

Lue myös: Onko sähköpotkulaudan ostaminen halvempaa kuin vuokraaminen?

Minne sähköpotkulaudan saa jättää?

Vuokrattavan sähköpotkulaudan saa jättää käytännössä minne vain. Sähköpotkulauta on kuitenkin hyvä jättää niin, että se ei aiheuta haittaa muille tienkäyttäjille. Esimerkiksi näkövammaiselle laudat saattavat olla hankalia esteitä kadulla. Skuutteja vuokraavat yritykset ovat myös määritelleet laudoille käyttöalueet, joiden sisällä sähköpotkulaudan täytyy pysyä.

Sähköpotkulauta kannattaa jättää hyvään paikkaan.
Välillä sähköpotkulaudat jäävät vähän minne sattuu.

Lue myös: Mitä sähköpotkulaudalla saa tehdä? Kysymyksiä ja vastauksia

Yhteenveto vuokrattavista sähköpotkulaudoista

Vuokrattavan sähköpotkulaudan käyttäminen on helppoa, ja sähköpotkulaudan maksaminen onnistuu myös kätevästi. Sähköpotkulauta onkin siis näppärä tapa liikkua kaupungissa. Jos sinulla on tarvetta skuutille satunnaisesti ja osaat hallita sähköpotkulaudan, niin silloin jokin sovelluksista kannattaa ehdottomasti ladata.

Valittavissa on monia erilaisia vuokrattavia skuutteja.
Voin, Tierin ja Limen sähköpotkulaudat toimivat kaikki jotakuinkin samalla tavalla.

Kaupunkikäyttöön suunnitelluissa sähköpotkulaudoissa on kuitenkin myös varjopuolensa. Monesti ne jätetään huonoille paikoille, ja ne ovat tiellä. Onnettomuuksia sattuu myös silloin tällöin varomattoman ajon seurauksena. Joskus matkan päättäminen saattaa unohtua, ja sovellus kirjaa hieman liian pitkän matka-ajan.

Olen myös pohtinut vuokrattavan sähköpotkulaudan ja itse ostetun skuutin ekologisuuttaa eräässä artikkelissani. Monesti laudat jätetään huolimattomasti outoihin paikkoihin, joista ne saattavat joskus päätyä jopa vesistöihin. Lautoja vuokraavat yritykset kannustavat jättämään skuutit järkeviin paikkoihin, mutta viesti ei aina mene perille. Linkki kirjoitukseen alhaalla.

Lue myös: Onko sähköpotkulaudan ostaminen ekologisempaa kuin vuokraaminen?

Kaiken kaikkiaan vuokrattavat sähköpotkulaudat ovat näppäriä ja suhteellisen halpoja menopelejä kaupungilla liikkumiseen. Jos kuitenkin ajat jokapäivä skuutilla, niin kannattaa miettiä oman sähköpotkulaudan hommaamista.

Turvallista ja mukavaa ajoa!

Lue myös: Miten sähköpotkulauta toimii? Laudan tekniikka ja osat

Lue myös: Voiko sähköpotkulaudalla ajaa talvella? Vinkit talviajoon

Lue myös: Voiko sähköpotkulaudalla ajaa vesisateella? Skuutista vedenkestävä

4 kommenttia artikkeliin ”Miten Tier, Voi, Ryde ja Lime sähköpotkulauta toimii?

 1. Onko lime lautoja myyty yksityisille? näin kaksi lautaa pyöräkellarissa. Ovatko yksityiskäytössä

  Tykkää

  • Moi Anita,
   itse en ole kuullut, että Lime-lautoja olisi myyty yksityishenkilöille. Ja vaikka lautoja olisi myyty eteenpäin, niistä olisi varmaan otettu yrityksen logo pois. Limen asiakaspalvelu on kuitenkin varmaan ainoa taho, joka pystyy antamaan varman vastauksen kysymykseen.

   Tykkää

 2. Paluuviite: Voiko sähköpotkulaudalla potkia tai ajaa ilman akkua? | Projektiloota

 3. Paluuviite: Paras halpa sähköpotkulauta 2023 – Vertailussa 10 edullista skuuttia | Projektiloota

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s