Paras GPS-paikannin autoon tai peräkärryyn – Tramigo Asset Tracker

Tramigo Asset Tracker on yksi parhaimmista GPS-paikantimista, joka sopii autoon, peräkärryyn, moottoripyörään, työkoneeseen, veneeseen tai vaikkapa mönkijään. Asset Tracker GPS-paikantimen toiminta-alue on käytännössä rajaton, joten voit jäljittää ajoneuvosi tai tavarasi mistä päin maailmaa tahansa. Tässä artikkelissa kerron omia kokemuksiani Asset Trackerista.

Moni autoilija, työkoneen omistaja, veneilijä tai mitä tahansa arvokasta omistava henkilö miettii, miten omaisuus kannattaisi suojata. Työkalut tai peräkärryn voi aina lukita hyvällä lukolla, jotta sen varastamisesta tulisi hankalampaa. Lukko on aina kannattava hankinta, mutta Tramigo Asset Tracker GPS-paikannin auttaa sinua löytämään kadonneen tai varastetun omaisuutesi.

Tramigo Asset Tracker on tehokas GPS-paikannin, josta löytyy kattavasti erilaisia ominaisuuksia.

Kyseessä on hieman tavallisuudesta poikkeava GPS-jäljitin, sillä tässä laitteessa on tavallista laajemmat ominaisuudet. Kuvailisin Asset Trackeria ammattitason GPS-paikantimeksi, jota on kuitenkin helppo käyttää. Samaan laitteeseen on siis onnistuttu yhdistämään laaja paketti erilaisia toimintoja ja helppo käyttökokemus.

Tässä artikkelissa esitellään Tramigo Asset Trackeria ja kerrotaan, miksi kyseinen laite on erinomainen GPS-jäljitin. Työkoneiden, autojen, veneiden, mönkijöiden, traktoreiden, peräkärryjen ja kaikkien muiden laitteiden paikantaminen on todella helppoa hyvien laitteiden avulla, ja tässä on yksi parhaimmista!

Voit hankkia Asset Trackerin Tramigon verkkosivuilta: Tramigo Asset Tracker

Miten Tramigo Asset Tracker toimii?

Tramigo Asset Tracker toimii samaan tapaan kuin muut GPS-paikantimet, mutta ominaisuudet ovat huomattavasti laajemmat kuin monissa muissa jäljittimissä. Lisäksi Asset Trackerissa ei ole piilokuluja tai lisämaksuja, kuten joissakin GPS-paikantimissa. Kaikki ominaisuudet saa käyttöönsä siis yhdellä maksulla.

Asset Trackerin toiminta perustuu GPS-kenttään. Laite viestii GPS-satelliittien kanssa, joiden avulla se pystyy selvittämään sijaintinsa. Paikannin toimii myös Suomen ulkopuolella 194 maassa, joten pystyt seuraamaan omaisuuttasi myös ulkomailla.

Jäljitin toimii myös ulkomailla, joten pystyt paikantamaan esimerkiksi varastetun omaisuuden pitkänkin matkan päähän.

Minkälaiset ominaisuudet Asset Trackerissa on?

Asset Tracker -paikantimessa on laajat ominaisuudet, joiden ansiosta se soveltuu monipuoliseen käyttöön. Laite on vedenkestävä, joten sitä voi käyttää esimerkiksi veneen paikantamiseen. Tramigon GPS-paikannin on myös pieni ja kompakti, joten se on huomaamaton ja helppo piilottaa työkoneeseen tai autoon.

Yksi Asset Trackerin hienoimmista ominaisuuksista on todella pitkä akun kesto. Laitteen akku voi kestää jopa vuoden, jos paikannusväli on asetettu yhteen kertaan päivässä. Langaton lataaminen tekee GPS-paikantimen lataamisesta helppoa, joten USB-kaapelin kanssa ei tarvitse taiteilla.

Asset Trackerin sijainnin ilmoitusväliä voi säätää, jolloin akkukesto pidentyy.

Paikannuksen lisäksi laitteessa on liiketunnistin, jonka avulla Asset Tracker havaitsee jopa pienet liikahdukset. Vaikka paikannin ei liikkuisikaan kartalla, niin puhelimeen tulee kuitenkin hälytys siitä, että laite liikkuu muutaman sentin. Tramigo Asset Tracker on niin tarkka, että se voi antaa hälytyksen jopa silloin kun se on kiinnitetty oveen ja ovi avataan.

Ehkä yllättävin ominaisuus Asset Trackerissa on lämpötila-anturi. Pystyt asettamaan tietyt lämpötilarajat, joiden ylittyessä tai alittuessa paikannin lähettää ilmoituksen puhelimeen. Kovin monesta GPS-paikantimesta ei löydy kyseistä ominaisuutta, joten kyseessä on mielenkiintoinen toiminto. Sen ansiosta Asset Trackeria pystyy käyttämään esimerkiksi kylmäkuljetuksen seuraamiseen.

Tramigon GPS-paikannin sopii esimerkiksi työkoneiden ja peräkärryjen jäljittämiseen. Asset Tracker paikantaa tavarat myös ulkomaille.

GEO-aidan avulla voit asettaa alueita, joille GPS-paikannin ei saa mennä. Jos jäljitin päätyy alueelle, joka on määritelty kielletyksi alueeksi, puhelimeesi tulee ilmoitus siitä. GPS-paikantimen kulkema reitti tallentuu Tramigon puhelinsovellukseen, joten voit tarkastella jälkikäteen jäljittimen kulkemaa reittiä.

Paras ominaisuus Tramigo Asset Trackerissa on luultavasti se, että laitteessa ei ole lisämaksuja tai muita lisäkuluja. Kun olet ostanut laitteen ja sille lisenssin, sinun ei tarvitse maksaa lisähintaa ominaisuuksista, vaan kaikki tulee samassa paketissa.

Tramigo Asset Trackerin ominaisuudet

 • Akkukesto: Käytöstä riippuen yksi vuosi
 • Lataustapa: Langaton lataus
 • Paikannusalue: Rajaton
 • Vedenkestävyys: IP67-luokitus
 • Geo-aita -toiminto: Aseta paikannin hälyttämään, jos laite poistuu tietyltä alueelta
 • Hälytystoiminto: Laite alkaa hälyttää, jos sitä liikutellaan
 • SIM-kortti: Sisäänrakennettu eSIM-kortti
 • Lämpötila-anturi: Voit asettaa hälytyksen, kun lämpötila kohoaa tai laskee

Miten Tramigo Asset Trackeria käytetään?

Ensimmäinen vaihe laitteen käyttöönotossa on Tramigon puhelinsovelluksen lataaminen. Kaikki Tramigon laitteet toimivat saman sovelluksen avulla, ja pystyt yhdistämään useamman laitteen samaan aikaan sovellukseen. Pystyt esimerkiksi käyttämään Tramigon OBD-lukijaa ja Asset Trackeria samaan aikaan sovelluksen avulla.

Voit ladata Tramigo-sovelluksen alla olevista linkeistä.

Lataa Tramigo-sovellus Androidille: Google Play – Tramigo

Lataa Tramigo-sovellus iOS-laitteelle: Apple Store – Tramigo

Sovelluksen lataamisen ja asentamisen jälkeen valitse “Add”, jotta voisit lisätä uuden laitteen sovellukseen. Puhelinsovellukseen avautuu näkymä, jossa pyydetään täyttämään laitteen tiedot tekstikenttiin. Laitetyypiksi täytyy valita IQL-AT. Sovellus kysyy Asset Trackerin IMEI-koodia, joka löytyy laitteen pohjasta. Täytä IMEI-koodi sovellukseen, ja lisää laite. Asset Tracker on sitten käyttövalmis.

Uuden laitteen voi lisätä sovelluksen alareunassa näkyvästä isosta + -ikonista. Kaikki Tramigo-laitteet näkyvät kätevästi samassa sovelluksessa.

Asset Trackerin akun lataamiseen menee noin 4-5 tuntia, joten laite kannattaa ladata ennen käyttöönottoa. Täyden akun kanssa on mukavampi tutkia eri ominaisuuksia ja opetella käyttämään jäljitintä.

Laite ei välttämättä näy kartalla heti ensimmäisten minuuttien aikana, joten kannattaa ottaa etäisyyttä Asset Trackeriin ja antaa laitteelle muutama minuutti aikaa. Kun itse otin laitteen käyttöön, otin etäisyyttä Asset Trackeriin noin 10 metriä, ja silloin laite ilmestyi sovelluksen kartalle. Sen jälkeen laite on näyttänyt autoni sijainnin todella tarkasti.

Asset Trackerin oletusasetus on, että paikalla pysyessään laite ilmoittaa sijaintinsa 120 minuutin välein, eli 12 kertaa päivässä. Liikkuessaan laite ilmoittaa sijaintinsa 10 minuutin välein. Asetuksia pystyy kuitenkin säätämään helposti sovelluksen avulla.

Asset Tracker latautuu näppärästi langattomalla latauksella, ja laitteen akku kestää parhaimmillaan jopa vuoden.

Laite ei tarvitse SIM-korttia, sillä Asset Trackerissa on sisäänrakennettu eSIM. Ominaisuus on mielestäni erinomainen, koska Asset Trackerin omistajan ei tarvitse käyttää aikaa kolmannen osapuolen SIM-kortin tai liittymän hankkimiseen. Monissa muiden valmistajien GPS-paikantimissa sisäänrakennettua SIM-ominaisuutta ei ole.

GPS-paikannin on siis helppo ottaa käyttöön. Laitteen lataaminen onnistuu näppärästi, ja jäljitintä ei täydy asentaa monimutkaisesti. Riittää, että Asset Tracker on ladattu täyteen, yhdistetty sovellukseen ja paikannin kiinnitetty jäljitettävään omaisuuteen. 

Asset Tracker paikantaa sijainnin todella tarkasti sovelluksen kartalle.

Asset Trackerin käyttötarkoitukset – Vain mielikuvitus on rajana

Asset Trackerin käyttökohteet ovat käytännössä rajattomat, sillä laitteessa on niin paljon ominaisuuksia. Tarkka GPS-paikannus, liiketunnistus, pitkä akun kesto, lämpötila-anturi ja monet muut ominaisuudet tarjoavat niin paljon erilaisia vaihtoehtoja, että kaikkien käyttötarkoitusten listaaminen olisi mahdotonta. Alla kuitenkin muutama tarkoitus, joita mieleeni tuli.

Asset Tracker käyttökohteet

 • Auton paikannus
 • Veneen paikannus
 • Kylmärahdin jäljitys
 • Työkoneiden ja työkalujen paikannus
 • Mopon tai moottoripyörän jäljitys
 • Sähköpyörän tai potkulaudan paikannus
 • Mönkijän jäljitys
 • Harrastevälineiden suojaus varkauksilta
 • Mitä ikinä keksitkään

Asset Tracker sopii mainiosti perinteiseen GPS-jäljittämiseen, eli vaikkapa auton, veneen tai muun ajoneuvon paikantamiseen. Paikanninta voi käyttää kuitenkin myös muiden asioiden, kuten työkalujen, paikantamiseen. Työmailta katoaa valitettavan usein työkaluja varkaiden matkaan, joten Tramigon GPS-jäljitin voi auttaa paikantamaan varastetun omaisuuden.

Asset Tracker on helppo sijoittaa autoon, sillä mahdollisia paikkoja löytyy helposti pienikokoiselle GPS-jäljittimelle.

Myös peräkärryjä katoaa varkaiden mukaan usein. Asset Tracker voidaan kiinnittää magneetin avulla tai jollain muulla keinolla kärryn pohjaan tai muuhun paikkaan, mistä se on hankala huomata. Paikantimen avulla varastetun tai kadonnen omaisuuden jäljille pääsee siis helposti.

GPS-paikannin onkin edullinen vakuutus monille arvokkaille esineille. Jäljittimen avulla voit päästä itse kadonneiden tavaroiden jäljille tai antaa viranomaisille heidän tarvitsemiaan tietoja, jotta varastettu omaisuus saataisiin takaisin.

Mistä Asset Trackerin voi hankkia?

Asset Trackerin voi hankkia Tramigon verkkokaupasta ja Tramigo-jälleenmyyjiltä. Listan suomalaisista jälleenmyyjistä löydät Tramigon sivuilta. Voit ottaa myös suoraan yhteyttä Tramigon myyntitiimiin. Paul Cederberg on Tramigon myyntipäällikkö Suomessa, ja hän vastaa mielellään laitetta koskeviin kysymyksiin.

Cederbergin yhteystiedot löydät Tramigon sivuilta: Tramigo – Ota yhteyttä

Laite maksaa 169 euroa, ja hinta pitää sisällään vuoden lisenssin laitteelle. Hinta on siis kohdillaan, sillä mitään lisäkuluja laitteen käytöstä ei synny. Monissa Aliexpressistä tai Amazonista ostetuissa GPS-paikantimissa on monenlaisia lisäkuluja, mutta Tramigon jäljitin toimii kokonaan yhdellä maksulla.

Asset Trackerin pakkaus sisältää kaiken tarvittavan. Langattoman latausalustan, käyttöohjeet, pakkauksen kiinnitystarroja, kiinnitysmagneetin sekä tietysti itse paikantimen.

Jos siis tarvitset luotettavaa GPS-jäljitintä monipuolisilla ominaisuuksilla, niin kannattaa tutustua Tramigo Asset Trackeriin. Voit käydä lukemassa lisätietoja paikantimesta Tramigon nettisivuilta. Heillä on kattava lista kaikista ominaisuuksista.

Tramigo.fi: Asset Tracker ja sen ominaisuudet

Kannattaa tutustua myös Tramigon muihin tuotteisiin, kuten OBD Premium -vikakoodilukijaan. Tramigolla on myös useita ratkaisuja yrityksille. T23 Fleet Security -laitteilla pystyt seuraamaan montaa rekkaa tai muuta kuljetusajoneuvoa samaan aikaan.

Olen testannut myös OBD Premium -vikakoodilukijan aiemmin, ja OBD-laite osoittautui yhtä laadukkaaksi kuin Asset Tracker. Voit lukea tarkemmin kokemuksista aiemmasta artikkelista, jonka kirjoitin 2021. Tramigo OBD-lukija pystyy varoittamaan esimerkiksi katalysaattorivarkauksista.

Lue myös: Miten katalysaattorivarkauden voi estää OBD-lukijan avulla?

Tramigo Asset Tracker kokemuksia ja yhteenveto

Noin kuukauden käytön jälkeen voin sanoa, että Asset Tracker on erinomainen GPS-paikannin moneen tarkoitukseen. Olen käyttänyt laitetta tähän asti enimmäkseen autossa ja peräkärryssä, sillä mitään isompia työkoneita minulla ei ole tällä hetkellä käytössä. 

Tarkoituksena on kuitenkin käyttää GPS-jäljitintä tulevaisuudessa helposti varastettavien mutta arvokkaiden esineiden jäljitykseen. Sähköpyörän hankkiminen voi tulla pian ajankohtaiseksi, joten sen jäljittämiseen Asset Tracker olisi erinomainen. Paikannin on tarpeeksi pieni, jotta sen voi saada piiloon esimerkiksi sähköpolkupyörän tarakan tai akun alle.

Tramigo Asset Tracker on IP67-vedenkestävä, joten pieni kastuminen ei haittaa laitteen toimintaa.

Vedenkestävyys on ehdoton plussa, sillä se mahdollistaa Asset Trackerin käyttämisen hieman haastavammissakin oloissa. Jäljittimen pystyy siis kiinnittämään ajoneuvon ulkopintaan tai pohjaan, ja kastuminen ei haittaa paikantimen toimintaa. IP67-vedenkestävyyden ansiosta paikanninta pystyy käyttämään myös veneessä tai vesiskootterissa.

Veneisiin ja peräkärryihin kohdistuvat varkaudet ovat valitettavan yleisiä, sillä ne ovat suhteellisen arvokasta omaisuutta mutta helppoja kuljettaa pois. Huomaamaton ja kestävä GPS-paikannin onkin siis erinomainen apuväline veneiden ja kärryjen suojaamiseen.

Asset Tracker on todennäköisesti yksi parhaimmista GPS-paikantimista veneen jäljittämiseen.

Kaiken kaikkiaan kokemukseni Tramigon Asset Trackerista ovat erittäin positiiviset. Langaton lataus toimii näppärästi ja akku kestää todella pitkään. Laite on helppokäyttöinen ja sen saa laitettua kiinni lähes minne tahansa. Herkkä liiketunnistin havaitsee pienemmätkin liikkeet.

Asset Tracker plussat

 • Pitkä akkukesto
 • Vedenkestävä
 • Kevyt ja pienikokoinen
 • Herkkä liiketunnistin
 • Tarkka GPS-jäljitys
 • Helppo käyttää
 • Sisäänrakennettu eSIM

Tramigon puhelinsovellus on myös helppo käyttää, ja kaikki laitteet toimivat samassa sovelluksessa. OBD-lukija ja Asset Tracker löytyvät näppärästi vierekkäin aloitusnäytöltä. Sisäänrakennettu eSIM on kätevä keksintö, koska ylimääräisen SIM-kortin kanssa ei tarvitse taiteilla. Asset Tracker on rakennettu puhtaasti siihen, mihin se on tarkoitettukin, eli tavaroiden tarkkaan jäljittämiseen.

Asset Tracker on erinomainen turva arvokkaille ajoneuvoille ja työvälineille.

Voin siis ehdottomasti suositella Asset Trackeria kaikille, jotka haluavat lisätä omaisuutensa turvallisuutta tai jäljittää ajoneuvonsa jostain muusta syystä. Tramigon GPS-paikantimessa on niin paljon erilaisia ominaisuuksia, että käyttömahdollisuudet ovat käytännössä rajattomat.

Turvallista ajoa ja työntekoa! Muistakaa pitää huolta ajoneuvostanne sekä muusta omaisuudesta.

Tutustu GPS-paikantimeen Tramigon sivuilla: Tramigo Asset Tracker

Lue myös: Miten GPS-paikannin toimii?

Lue myös: Mikä on Tramigo OBD-lukija ja miten se toimii?

3 kommenttia artikkeliin ”Paras GPS-paikannin autoon tai peräkärryyn – Tramigo Asset Tracker

 1. Paluuviite: Mikä on Tramigo OBD-lukija ja miten se toimii? | Projektiloota

 2. Paluuviite: Parhaat joululahjat autoilijalle 2022 | Projektiloota

 3. Paluuviite: Miten GPS-paikannin toimii? | Projektiloota

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s