Mikä halpa robottiruohonleikkuri pitäisi ostaa? 10 halvinta robottileikkuria

Halpa robottiruohonleikkuri voi olla erittäin kannattava ostos, kun leikattava alue on pieni ja helppo leikata. Halvoissa robottiruohonleikkureissa ei välttämättä ole yhtä paljon ominaisuuksia kuin kalliissa robottileikkureissa, mutta halpa leikkuri pystyy yhtä hyvään leikkuujälkeen kuin kalliskin. Tässä vertailussa tutustutaan 10 markkinoiden halvimpaan robottiruohonleikkuriin.

Robottiruohonleikkurin hankinta voi olla haastavaa, etenkin jos etsinnässä on halpa robottiruohonleikkuri. Oikean leikkurin valinnassa täytyy ottaa huomioon monta asiaa. Täytyy miettiä esimerkiksi leikattavan alueen kokoa, mahdollisia kallistuskulmia sekä muita esteitä.

Grouw voi olla erinomainen valinta, kun etsinnässä on halpa robottiruohonleikkuri.

Kannattaa myös ottaa huomioon, että joissakin robottileikkureissa on esimerkiksi lämpötila- ja sadeanturit, kun taas halvimmista leikkureista ne yleensä puuttuvat. Halpa robottiruohonleikkuri voi kuitenkin olla hyvä hankinta, jos et kaipaa liikaa hienoja ominaisuuksia ja haluat vain näppärän laitteen nurmikon leikkuuseen.

Artikkelissa esitellään 10 halpaa robottiruohonleikkuria, joilla pystyy hoitamaan pienikokoista nurmikkoa. Vertailussa kiinnitetään huomiota muun muassa työskentelyalueeseen, leikkuualueiden määrään ja tietenkin hintaan. Kaikki listan robottileikkurit maksavat alle 1200 euroa.

Toivottavasti artikkelista on apua, kun tavoitteenasi on hankkia halpa robottiruohonleikkuri!

1. Grouw-robottiruohonleikkuri – 469 euroa

Grouw on todella halpa robottiruohonleikkuri, jossa on hinnasta huolimatta laajalti ominaisuuksia.

Grouw-robottiruohonleikkuri on vertailun halvin leikkuri, sillä se maksaa vain 469 euroa. Kyseessä on yksi markkinoiden halvimmista robottiruohonleikkureista. Grouw-leikkurilla pystyy leikkaamaan 600 neliömetrin aluetta. Pääleikkuualueita laitteella voi olla yksi kappale ja toissijaisia leikkuualueita voi asettaa kaksi kappaletta.

Leikkuukorkeutta pystyy säätämään 20-60mm välillä, joten säätövaraa löytyy mukavasti. Leikkurin suurin kallistuskulma on 35%, joten tämä robottiruohonleikkuri selviää hieman haastavammistakin rinteistä. Bluetooth-yhteyden avulla voit kytkeä robottileikkurin puhelimeesi, joten näet sovelluksesta tarpeellista tietoa robotin työskentelyn aikana.

Jos siis tarvitset robottiruohonleikkuria, joka on halpa kuin mikä, niin tässä on varmasti todella hyvä vaihtoehto. Voit käydä katsomassa leikkuria Robottiekspertin nettisivuilla-

*Robottiekspertti: Grouw-robottiruohonleikkuri

 • Hinta: 469 euroa
 • Työskentelyalue: 600 neliömetriä
 • Pääleikkuualueet: 1
 • Toissijaiset leikkuualueet: 2
 • Renkaat: 4kpl
 • Bluetooth: Kyllä
 • GSM-moduuli: Ei
 • Google Assistant: Ei
 • Amazon Alexa: Ei
 • Leikkuuleveys: 18cm
 • Korkeuden säätö: 20-60mm
 • Suurin kallistuskulma: 35%
 • Akku: 20V 2,0Ah

2. Worx LandXcape 600 -robottiruohonleikkuri – 509 euroa

Markkinoiden toiseksi halvin robottiruohonleikkuri on Worx LandXcape, joka on hyvä perusleikkuri.

Worx LandXcape 600 -robottiruohonleikkuri on erinomainen valinta, kun haluat halvan mutta mahdollisimman laadukkaan robottileikkurin. 18cm leikkuuleveys ja 35% kallistuskulma takaavat, että leikkurin on helppo ajaa hieman haastavampaakin maastoa. Kompakti koko auttaa LanXcapea pääsemään kapeistakin kohdista läpi.

Tämä robottiruohonleikkuri on erinomainen valinta myös, jos haluat halvan leikkurin sadeanturilla. LandXcape 600 on yksi halvimmista robottiruohonleikkureista, joissa on sadetunnistin. Robotti siis palaa takaisin latausasemaan, kun se havaitsee sadetta.

Voit tutustua tähän halpaan mutta yllättävän monipuoliseen robottileikkuriin Robottiekspertin verkkokaupassa.

*Robottiekspertti: Worx LandXcape 600 -robottiruohonleikkuri

 • Hinta: 509 euroa
 • Työskentelyalue: 600 neliömetriä
 • Pääleikkuualueet: 1
 • Toissijaiset leikkuualueet: 2
 • Renkaat: 4kpl
 • Bluetooth: Kyllä
 • GSM-moduuli: Ei
 • Google Assistant: Ei
 • Amazon Alexa: Ei
 • Leikkuuleveys: 18cm
 • Korkeuden säätö: 30-60mm
 • Suurin kallistuskulma: 35%
 • Akku: 20V 2,0Ah
 • Ominaisuudet: Sadeanturi

3. Grouw 900 -robottiruohonleikkuri – 535 euroa

Grouw 900 on robottiruohonleikkuri kaikilla perusominaisuuksilla ja suhteellisen isolla leikkuualueella.

Grouw 900 on halpa robottiruohonleikkuri, joka maksaa vain 535 euroa. Grouw 900 eroaa muista valmistajan malleista työskentelyalueen koon perusteella, sillä tämä leikkuri pystyy hoitamaan nimensä mukaisesti 900 neliömetrin aluetta. Suhteellisen hyvä alue näin halvalle robottileikkurille.

Muut ominaisuudet ovat myös samankaltaisia verrattuna muihin Grow-robottiruohonleikkureihin. Grouw 900 -leikkurissa on 18cm leikkuuleveys, 35% kallistuskulma ja sadeanturi. Laitteesta löytyy siis hyvät ominaisuudet halpaan hintaan nähden.

Voit käydä tutustumassa Grouw 900 -robottileikkuriin Robottiekspertin nettisivuilla.

*Robottiekspertti: Grouw 900 -robottiruohonleikkuri

 • Hinta: 535 euroa
 • Työskentelyalue: 900 neliömetriä
 • Pääleikkuualueet: 1
 • Toissijaiset leikkuualueet: 2
 • Renkaat: 4kpl
 • Bluetooth: Kyllä
 • GSM-moduuli: Ei
 • Google Assistant: Ei
 • Amazon Alexa: Ei
 • Leikkuuleveys: 18cm
 • Korkeuden säätö: 20-60mm
 • Suurin kallistuskulma: 35%
 • Akku: 20V 4,0Ah
 • Ominaisuudet: Sadeanturi

4. Grouw 1200 -robottiruohonleikkuri – 579 euroa

Grouw 1200 on halpa robottiruohonleikkuri, jossa on hinnasta huolimatta todella laaja leikkuualue.

Grouw 1200 -robottiruohonleikkuri on erinomainen hankinta, kun leikattavaa nurmikkoa on hieman enemmän. Nimensä mukaisesti Grouw 1200 pystyy leikkaamaan 1200 neliömetrin aluetta. Siinä on 18cm leikkuuleveys, kuten muissakin Grouw-robottileikkureissa ja 20-60mm leikkuukorkeuden säätö.

Myös muut ominaisuudet ovat leikkurissa samat kuin muissa Grouw-leikkureissa. Ainoa merkittävä ero halvempiiin leikkureihin on suurempi työskentelyalue. Mutta ei tämänkään robottileikkurin hinta päätä huimaa, sillä se maksaa vain 579 euroa. Ei kovin paljon robottiruohonleikkurille.

Voit tutustua leikkurin muihin ominaisuuksiin Robottiekspertin nettisivuilla. Sieltä löytyy myös paljon muita robottileikkureita.

*Robottiekspertti: Grouw 1200 -robottiruohonleikkuri

 • Hinta: 579 euroa
 • Työskentelyalue: 1200 neliömetriä
 • Pääleikkuualueet: 1
 • Toissijaiset leikkuualueet: 2
 • Renkaat: 4kpl
 • Bluetooth: Kyllä
 • GSM-moduuli: Ei
 • Google Assistant: Ei
 • Amazon Alexa: Ei
 • Leikkuuleveys: 18cm
 • Korkeuden säätö: 20-60mm
 • Suurin kallistuskulma: 35%
 • Akku: 20V 4,0Ah
 • Ominaisuudet: Sadeanturi

5. Worx Landroid M500 -robottiruohonleikkuri – 749 euroa

M500 on halpa robottiruohonleikkuri, josta löytyy sadeanturi.

Worx Landroid M500 -robottiruohonleikkuri on hieman hintavampi kuin Grouw-merkkiset leikkurit. M500-leikkurissa on kahden vuoden takuu, jota voi pidentää vielä vuodella, jos rekisteröit leikkurisi. Kallistuskulma on 35%, joten robottileikkurilla pystyy leikkaamaan hieman jyrkempääkin kulmaa.

Landroid M500 -robottiruohonleikkurista löytyy myös varkaussuoja ja kallistusanturi, joka havaitsee, jos leikkuri esimerkiksi kaatuu kyljelleen. Robottileikkuri lopettaa automaattisesti leikkaamisen, jos se havaitsee, että leikkuri kaatuu. Sama ominaisuus löytyy oikeastaan kaikista robottiruohonleikkureista, sillä se on pakollinen turvaominaisuus.

Leikkuri on varustettu myös sadeanturilla, joten se osaa palata takaisin latauspisteelle sateen yllättäessä. Voit käydä tutustumassa tähän halpaan mutta monipuoliseen robottileikkuriin Robottiekspertin nettisivuilla. 

*Robottiekspertti: Worx Landroid M500 -robottiruohonleikkuri

 • Hinta: 749 euroa
 • Työskentelyalue: 500 neliömetriä
 • Pääleikkuualueet: 1
 • Toissijaiset leikkuualueet: 2
 • Renkaat: 3kpl
 • WiFi: Kyllä
 • GSM-moduuli: Ei
 • Google Assistant: Ei
 • Amazon Alexa: Ei
 • Leikkuuleveys: 18cm
 • Korkeuden säätö: 20-60mm
 • Suurin kallistuskulma: 35%
 • Akku: 20V 2,0Ah
 • Ominaisuudet: Sadeanturi

6. Robomow RT700 -robottiruohonleikkuri – 869 euroa

RT700 on pehmeästi muotoiltu leikkuri, jossa on kaksi pääleikkuualuetta.

Robomow RT700 -robottiruohonleikkuri on tyylikkäältä näyttävä robottileikkuri, jossa on pehmeät muodot. Nätti ulkokuori ei saa kuitenkaan hämätä, sillä kyseessä on todellinen raskaan työn raataja. 18cm leikkuuleveys ja säädettävä 15-60mm leikkuukorkeus ovat tyypillisiä ominaisuuksia keskiverrolle ruohonleikkurille, mutta tässä robottileikkurissa on 700 neliömetrin leikkuualue.

700 neliömetriä on suhteellisen hyvä alue näin halvalle robottiruohonleikkurille, joten laitteella pystyy leikkaamaan hieman kookkaampaakin nurmikkoa. Pääleikkuualueita RT700-leikkurilla on kaksi, joten sekin on enemmän kuin useimmilla halvoilla robottileikkureilla. Kaiken huipuksi laitteessa on myös GSM-moduuli.

Jos kiinnostuit RT700-robottileikkurista, käy tutustumassa laitteeseen Robottiekspertin nettisivuilla.

*Robottiekspertti: Robomow RT700 -robottiruohonleikkuri

 • Hinta: 869 euroa
 • Työskentelyalue: 700 neliömetriä
 • Pääleikkuualueet: 2
 • Toissijaiset leikkuualueet: 2
 • Renkaat: 3kpl
 • Bluetooth: Kyllä
 • GSM-moduuli: Kyllä
 • Google Assistant: Ei
 • Amazon Alexa: Kyllä
 • Leikkuuleveys: 18cm
 • Korkeuden säätö: 15-60mm
 • Suurin kallistuskulma: 35%
 • Akku: 20V 2,0Ah
 • Ominaisuudet: Kattavat säätömahdollisuudet

7. Gardena Sileno City 500 -robottiruohonleikkuri – 879 euroa

Sileno City 500 on pitkälle kehittynyt robottiruohonleikkuri edullisella hinnalla.

Gardena Sileno City 500 -robottiruohonleikkuri on halpa robottileikkuri, joka on kuitenkin tunnetun merkkivalmistajan rakentama. Gardenan robottiruohonleikkurit ovat markkinoiden pitkälle kehittyneimpiä, joten tässä on laadukas robottileikkuri edulliseen hintaa.

Sileno City 500 on Gardenan halvin robottileikkuri, joten siinä on vain 500 neliömetrin leikkuualue. Se riittää kuitenkin hyvin pienempiin pihoihin. Leikkurin voi kytkeä älypuhelimeen, jolloin saat paljon erilaisia ominaisuuksia käyttöösi. Gardena on panostanut älyominaisuuksiin paljon.

Voit käydä katsomassa Gardenan halvinta robottiruohonleikkuria Robottiekspertin nettikaupassa.

*Robottiekspertti: Gardena Sileno City 500 -robottiruohonleikkuri

 • Hinta: 879 euroa
 • Työskentelyalue: 500 neliömetriä
 • Pääleikkuualueet: 2
 • Toissijaiset leikkuualueet: 2
 • Renkaat: 3kpl
 • Bluetooth: Kyllä
 • GSM-moduuli: Ei
 • Google Assistant: Ei
 • Amazon Alexa: Ei
 • Leikkuuleveys: 16cm
 • Korkeuden säätö: 20-50mm
 • Suurin kallistuskulma: 35%
 • Akku: 20V 2,0Ah
 • Ominaisuudet: Pitkälle kehittynyt älypuhelinsovellus

8. Worx Landroid M500 Plus -robottiruohonleikkuri – 949 euroa

M500 Plus on paranneltu versio M500-leikkurista, mutta hinta on silti halpa.

Worx Landroid M500 Plus -robottiruohonleikkuri on hieman parempi versio Landroid M500 -robottiruohonleikkurista. Kuten edullisemmassa mallissa, myös tästä robottileikkurista löytyy sadeanturi. Leikkuri osaa siis tulla takaisin latausasemalla, kun se havaitsee sadetta. Tämä pidentää leikkurin käyttöikää.

Landroid M500 Plus on myös hyvä erottelemaan eri leikkuualueita toisistaan. Multi Zone -ohjelmoinnin avulla voit asettaa robottileikkurin ajamaan aina tietyt alueet haluamanasi ajankohtana. Saat siis hyvää vaihtelua nurmikon leikkaamiseen, kun samaa aluetta ei leikata koko ajan.

Tähän astetta fiksumpaan mutta halpaan robottiruohonleikkuriin voit käydä tutustumassa Robottiekspertin kotisivuilla.

*Robottiekspertti: Worx Landroid M500 Plus -robottiruohonleikkuri

 • Hinta: 949 euroa
 • Työskentelyalue: 500 neliömetriä
 • Pääleikkuualueet: 2
 • Toissijaiset leikkuualueet: 2
 • Renkaat: 3kpl
 • Bluetooth: Kyllä
 • GSM-moduuli: Ei
 • Google Assistant: Ei
 • Amazon Alexa: Ei
 • Leikkuuleveys: 18cm
 • Korkeuden säätö: 30-60mm
 • Suurin kallistuskulma: 35%
 • Akku: 20V 2,0Ah
 • Ominaisuudet: Sadeanturi

9. Gardena Sileno Life 1000 -robottiruohonleikkuri – 1089 euroa

Gardena Sileno Life 1000 -robottileikkurin suunnittelussa on panostettu älyominaisuuksiin.

Laadukas Gardena Sileno Life 1000 -robottiruohonleikkuri on yksi parhaimmista valinnoista, kun etsinnässä on halpa robottiruohonleikkuri isolla leikkuualueella. Tämä leikkuri pystyy siis huolehtimaan hieman isommastakin piha-alueesta.

Ison leikkuualueen lisäksi Sileno Life 1000 leikkaa hyvin tasaista jälkeä. Gardenan robottileikkuri ei jätä nurmikkoon raitoja, vaan leikkuujälki on tasaista. Erinomaisen leikkuun mahdollistaa Gardenan oma Sensor-Cut -järjestelmä, joka skannaa nurmikkoa ja leikkuujälkeä samaan aikaan. 

Kaiken lisäksi leikkurissa on myös level 22cm leikkuuleveys. Sileno Life 1000 pystyy siis leikkaamaan ison alueen kerrallaan. Voit tutustua paremmin tähän halvahkoon isojen alueiden robottileikkuriin Robottiekspertin verkkokaupassa.

*Robottiekspertti: Gardena Sileno Life 1000 -robottiruohonleikkuri

 • Hinta: 1089 euroa
 • Työskentelyalue: 1000 neliömetriä
 • Pääleikkuualueet: 2
 • Toissijaiset leikkuualueet: 2
 • Renkaat: 3kpl
 • Bluetooth: Kyllä
 • GSM-moduuli: Ei
 • Google Assistant: Ei
 • Amazon Alexa: Ei
 • Leikkuuleveys: 22cm
 • Korkeuden säätö: 20-50mm
 • Suurin kallistuskulma: 35%
 • Akku: 20V 2,0Ah
 • Ominaisuudet: Sadeanturi, Sensor-Cut -järjestelmä

10. Worx Landroid L800 -robottiruohonleikkuri – 1199 euroa

Landroid L800 on erinomainen halpa robottiruohonleikkuri maastoon.

Worx Landroid L800 -robottiruohonleikkuri on suunniteltu hieman kovempaan maastoon. Tämä robottileikkuri on nimittäin varustettu isohkoilla maastoon sopivilla renkailla, jotka auttavat leikkuria hieman vaikeammissa paikoissa.

Landroid on myös erityisen vedenpitävä, joten voit huoletta pestä sen esimerkiksi puutarhaletkulla. Tässä onkin siis oikea robottiruohonleikkuri, jos haluat laitteen kovempaan käyttöön! 800 neliömetrin leikkuualue on suurheko, vaikka ei olekaan kaikista laajin. Se riittää kuitenkin hyvin monelle nurmikolle.

Kyseessä on siis halpa, mutta monipuolinen robottiruohonleikkuri, joka pystyy leikkaamaan kovissa olosuhteissa. Voit käydä lukemassa tarkemman kuvauksen Landroid L800 -robottiruohonleikkurista Robottiekspertin nettisivuilta.

*Robottiekspertti: Worx Landroid L800 -robottiruohonleikkuri

 • Hinta: 1199 euroa
 • Työskentelyalue: 800 neliömetriä
 • Pääleikkuualueet: 2
 • Toissijaiset leikkuualueet: 2
 • Renkaat: 4kpl
 • Bluetooth: Kyllä
 • GSM-moduuli: Ei
 • Google Assistant: Ei
 • Amazon Alexa: Ei
 • Leikkuuleveys: 20cm
 • Korkeuden säätö: 30-60mm
 • Suurin kallistuskulma: 35%
 • Akku: 20V 2,0Ah
 • Ominaisuudet: Sadeanturi, maastoon sopivat renkaat

Yhteenveto halvoista robottiruohonleikkureista

Kaikki listan robottiruohonleikkurit soveltuvat hyvin pienten nurmikoiden leikkaamiseen. Jos kuitenkin haluat halvan robottiruohonleikkurin isolla leikkuualueella, niin sinun täytyy maksaa hieman enemmän. Silloin Grouw 1200 voi olla paras valinta, sillä se maksaa vain 579 euroa. Aika halpa robottiruohonleikkuri, mutta 1200 neliömetrin leikkuualue on todella laaja robottileikkurille.

Hienoja toimintoja ei välttämättä ole niin paljon, kun kyseessä on halpa robottiruohonleikkuri.

Hienoja toimintoja ei kannata myöskään odottaa niin paljon halvalta robottiruohonleikkurilta. Cut to Edge -toimintoja ja muuta mielenkiintoista alkaa löytymään vasta lähemmäs 1000 euron robottileikkureista. Halpa robottiruohonleikkuri ajaa kuitenkin asiansa, jos et kaipaa liikaa ominaisuuksia. Ne ovat siis täydellisiä pienten nurmikoiden leikkaamiseen.

Toivottavasti tästä artikkelista oli hyötyä robottiruohonleikkurin valintaan! Jos listalla ei ollut yhtään mielenkiintoista leikkuria, niin laitteita löytyy lisää *Robottiekspertin verkkokaupasta. Sieltä voit käydä etsimässä juuri omaan tarkoitukseesi sopivan robottileikkurin.

Mukavaa ja vihreää kesää!

Lue myös: Robottiruohonleikkuri vertailu – 10 parasta robottileikkuria

Lue myös: Miten robottiruohonleikkuri toimii? Robottileikkurin toiminta

2 kommenttia artikkeliin ”Mikä halpa robottiruohonleikkuri pitäisi ostaa? 10 halvinta robottileikkuria

 1. Paluuviite: Robottiruohonleikkuri vertailu – 10 parasta robottileikkuria | Projektiloota

 2. Paluuviite: Miten robottiruohonleikkuri toimii? – Robottileikkurin toiminta | Projektiloota

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s