Sähköpotkulauta ja sen hinta – Miten paljon skuutti maksaa?

Sähköpotkulauta voi maksaa mitä tahansa 200 eurosta aina tuhansiin euroihin asti. Hyvän sähköpotkulaudan hinta on yleensä 300-500 euron tuntumassa, ja sillä hinnalla saa jo todella hyvän laudan. Kalliimmissa sähköpotkulaudoissa on yleensä suurempi akku, pidempi kantama ja enemmän tehoa.

Sähköpotkulaudan hinta riippuu siis pitkälti siitä, minkälaisia ominaisuuksia siinä on. Isolla akulla varustetut sähköpotkulaudat maksavat aina enemmän, mutta ne myös kulkevat pidemmälle yhdellä latauksella. Myös vaihtelevaan maastoon tarkoitetut sähköpotkulaudat maksavat enemmän, mutta niillä voi ajaa helposti muuallakin kuin kaupungissa.

Hyvä sähköpotkulauta maksaa noin 300-500 euroa, mutta sitä kalliimmissa skuuteissa on yleensä pidempi kantama ja isompi akku.

Vedenkestävät sähköpotkulaudat ovat myös hieman kalliimpia, koska ne kestävät nimensä mukaisesti vettä. Toisaalta vedenkestävä sähköpotkulauta on Suomen sääoloihin hyvä valinta, koska se kestää myös pienellä sateella ajoa. Suomen kesähän on tunnetusti kylmä mutta vähäluminen.

Lue myös: Voiko sähköpotkulaudalla ajaa hiekalla tai maastossa?

Sähköpotkulaudan hintaan vaikuttaa

 • Akun koko ja kapasiteetti
 • Moottorin tehokkuus
 • Moottorien lukumäärä
 • Vedenkestävä rakenne
 • Maksimikantama täydellä akulla
 • Maasto-ominaisuudet

Yhteenvetona voisi siis todeta, että sähköpotkulaudan hinta riippuu pitkälti sen osista sekä rakenteesta. Rahalla saa halutessaan isomman ja tehokkaamman lauda, mutta halvemmatkaan skuutit eivät ole huonoja vaihtoehtoja.

Tässä artikkelissa esitellään muutama sähköpotkulauta, jotka ovat kaikki eri hintaluokasta. Lista alkaa halvimmasta mahdollisesta skuutista, ja listan viimeinen sähköpotkulauta on kallein mahdollinen. Skuuttien ominaisuudet on myös listattu tässä artikkelissa, joten erot halpojen ja kalliiden sähköpotkulautojen välillä on helposti havaittavissa.

Listalla on viisi sähköpotkulautaa, joten artikkeliin mahtuu myös kolme keskihintaista lautaa. Keskihintainen lauta voi olla hyvä valinta moneen tarkoitukseen, erityisesti päivittäiseen ajoon hieman pidemmille matkoille.

1. E-Wheels E2S V1 – halpa sähköpotkulauta (hinta 299 euroa, heinäkuu 2022)

E2S V1 -sähköpotkulauta on yksi Suomen halvimmista, mutta se on silti laadukas skuutti.

E-Wheels E2S V1 -sähköpotkulauta on yksi halvimmista sähköpotkulaudoista, mitä Suomessa voi hankkia. 269 euron hankintahinta on todella halpa, kun vertaa muihin skuutteihin. Aiemmin laudan hinta oli kalliimpi, mutta uuden version tultua markkinoille V1 -skuutin hintaa laskettiin.

Nyt hinta on yksi Suomen halvimmista, ja kyseessä onkin erinomainen vaihtoehto, kun etsinnässä on pieneen budjettiin sopiva skuutti. Pieni hinta ei kuitenkaan tarkoita, että sähköpotkulauta olisi huono. E-Wheels E2S V1 pystyy saavuttammaan 25km/h huippunopeuden, ja kantama on mukavat 25 kilometriä. V1 on siis täysin laillinen, ja kantamakin on todella sopiva kaupunkiin.

Turvallisuuteen on myös panostettu, sillä skuutissa on levyjarrut takana ja elektroninen jarru edessä. Kaiken lisäksi E2S V1 -laudassa on myös älykäs kiihdytys, mikä lisää turvallisuutta. Tällä skuutilla ei voi tehdä äkkinäisiä liikkeelle lähtöjä, koska se täytyy aina potkaista vauhtiin. Kyseessä on siis turvallinen laite.

E-Wheels E2S V1 -sähköpotkulauta onkin siis yksi parhaista valinnoista, kun olet estimässä budjettiin sopivaa skuuttia. Pieni hinta ja hyvä laatu yhdistyvät tässä laudassa.

 • Nimi: E-Wheels E2S V1
 • Hinta (heinäkuussa 2022): 299 euroa
 • Huippunopeus: 20km/h tai 25km/h (laillinen)
 • Moottorin teho: 500W
 • Akkutilavuus: 7,8Ah
 • Maksimikantama yhdellä latauksella: 25km
 • Ajoaika: 6-8 tuntia
 • Renkaat: 8,5 tuuman renkaat

*Voit tutustua halpaan mutta laadukkaaseen E2S V1 -sähköpotkulautaan E-Wheelsin sivuilla: E-Wheels E2S V1 -sähköpotkulauta

2. E-Wheels E2S V2 -sähköpotkulauta (hinta 399 euroa, heinäkuu 2022)

E2S V2 on hieman kehittyneempi malli V1-sähköpotkulaudasta.

Tässä on toinen ja uudempi versio listan ensimmäisestä sähköpotkulaudasta. E-Wheels E2S V2 on hieman kehittyneempi sähköpotkulauta, jossa on isompi akku ja pidempi kantama kuin edeltäjässään. Kyseessä on laadukas skuutti heille, jotka etsivät astetta parempaa lautaa kohtuulliseen hintaan.

Suuremman akun ja kantaman lisäksi E2S V2 on myös IP56-vedenkestävä. Tällä skuutilla pystyy siis ajamaan myös vesisateessa, mutta ihan järven pohjassa ei tietenkään kannata hurjastella. Lauta kestää siis roiskeet mutta ei upottamista veteen.

Hinnaltaan laite on kohtuullinen, sillä se maksaa 399 euroa (ainakin heinäkuussa 2022). Siihen hintaan saa 10Ah akun ja 35 kilometrin kantaman, joka on noin 10 kilometriä pidempi kuin ensimmäisen version kantama.

Takana E2S V2 -skuutissa on levyjarru, ja edessä lukkiutumaton elektroninen jarru. Turvallisuus on siis hyvällä tasolla, ja skuutti pysähtyy tarpeen tullen hallitusti.

 • Nimi: E-Wheels E2S V2
 • Hinta (heinäkuussa 2022): 399 euroa
 • Huippunopeus: 20km/h (laillinen) tai 30km/h (ei laillinen)
 • Moottorin teho: 700W
 • Akkutilavuus: 10Ah
 • Maksimikantama yhdellä latauksella: 35 kilometriä
 • Ajoaika: 6-8 tuntia
 • Renkaat: 8,5 tuuman renkaat

*Voit käydä katsomassa tarkemmin E2S V2 -sähköpotkulautaa E-Wheelsin nettisivuilla: E-Wheels E2S V2 -sähköpotkulauta

3. Zero 8 -sähköpotkulauta (hinta 849 euroa, heinäkuu 2022)

Ylemmän hintatason sähköpotkulauta sopii hyvin pidemmille matkoille, koska kantama yhdellä latauksella on pidempi.

Zero 8 on oikea lauta silloin, kun kiikarissa on ylemmän hintatason sähköpotkulauta mutta ei kuitenkaan liian kallis menopeli. 849 euron hinta on hieman korkea, mutta menee siltikin vielä keskitasoon. Täytyy kuitenkin ottaa huomioon, että hieman korkealla hinnalla saa jo aikamoisen kulkupelin.

Tässä skuutissa on nimittäin 13Ah akku, jonka avulla sähköpotkulaudalla pääsee yhdellä latauksella jopa 45 kilometriä. Laitteessa on siis mukava kantama, joten hieman kalliimmalla laudalla pääsee siis jo huomattavasti pidemmälle. Ajoaikaa laudalla on noin 4-8 tuntia yhdellä latauksella.

Moottorina toimii suhteellisen tehokas 1000 watin harjaton sähkömoottori, joka on suurin laillinen moottori, mitä skuutissa voi olla. Zero 8 -sähköpotkulaudan voi saada joko lailliseksi rajoitettuna versiona tai nopeampana versiona, joka kulkee 35km/h nopeutta.

Kyseessä onkin siis hieman kalliimman hintatason sähköpotkulauta, jossa on enemmän ytyä kuin tavallisessa laudassa. Tässä voi olla hyvä valinta heille, jotka tarvitsevat skuutin vähän haastavampaan ajoon.

 • Nimi: Zero 8
 • Hinta (heinäkuussa 2022): 849 euroa
 • Huippunopeus: 20km/h (laillinen) tai 35km/h (ei laillinen)
 • Moottorin teho: 1000W
 • Akkutilavuus: 13Ah
 • Maksimikantama yhdellä latauksella: 45 kilometriä
 • Ajoaika: 4-8 tuntia
 • Renkaat: 8 tuuman renkaat

*Zero 8 -lautaa voi käydä vilkaisemassa E-Wheelsin nettisivuilla: Zero 8 -sähköpotkulauta

4. Kaabo Mantis 8 Plus -sähköpotkulauta (hinta 1449 euroa, heinäkuu 2022)

Kaabo Mantis 8 Plus on hinnakas sähköpotkulauta, joka tarjoaa tehoa sekä ajokantamaa koko rahalla.

Jos kiikarissa on kalliimman hintaluokan sähköpotkulauta, niin Kaabo Mantis 8 Plus voi olla todella hyvä hankinta. Tässä on todellakin hieman kalliimman hintaluokan sähköpotkulauta, sillä hintaa laudalla on tämän kirjoitushetkellä 1449 euroa.

Yli tuhannen euron hinnalla saa kuitenkin myös paljon, koska skuutissa on 18,2Ah kokoinen akku, joka tarjoaa 60 kilometrin kantaman. Iso akku antaa myös 7-9 tunnin käyttöajan, joten tällä sähköpotkulaudalla pääsee kauas, ja skuutilla voi ajaa pitkän aikaa. Rahalla saa siis ison akun ja erinomaisen kantaman.

Hyvä puoli Kaabo Mantis 8 Plus -sähköpotkulaudassa on se, että laudan maksiminopeus on 25km/h. Lauta on siis laillinen nopeutensa puolesta tieliikenteeseen, mutta moottorin tehojen raja tiekäyttöön on 1000W.

Suuren tehon takia skuutissa on myös hydrauliset jarrut. Kaabo Mantis 8 Plus siis pysähtyy helposti, joten kokenut kuljettaja pystyy hallitsemaan sitä.

 • Nimi: Kaabo Mantis 8 Plus
 • Hinta (heinäkuussa 2022): 1449 euroa
 • Huippunopeus: 25km/h (laillinen)
 • Moottorin teho: 1600W (yli sallitun)
 • Akkutilavuus: 18,2Ah
 • Maksimikantama yhdellä latauksella: 60 kilometriä
 • Ajoaika: 7-9 tuntia
 • Renkaat: 8 tuuman renkaat

*Tähän hieman kalliimpaan lautaan voi käydä tutustumassa E-Wheelsin sivuilla: Kaabo Mantis 8 Plus -sähköpotkulauta

5. Kaabo Wolf Warrior X -sähköpotkulauta (hinta 2199 euroa, heinäkuu 2022)

Wolf Warrior X on melkein kuin sähkömopo. Tässä skuutissa on kaikki, mitä sähköpotkulaudalta voi toivoa!

Tässä on yksi Suomen kalleimmista sähköpotkulaudoista… Kaabo Wolf Warrior X on todella kallis maastoon sopiva sähköpotkulauta. Kyseessä on todella erikoislaatuinen lauta, sillä se on rakenteeltaan huomattavasti jämerämpi kuin normaalit skuutit.

Rakenteen lisäksi Wolf Warrior on myös siitä mielenkiintoinen, että sen huippunopeus on 80km/h. Huippunopeus on tällä skuutilla siis uskomattoman kova, ja tietenkin laiton. Tuollainen vauhti skuutilla on jo omasta mielestäni aivan liian suuri. Tämä lauta soveltuu siis lähinnä extreme-tarkoituksiin.

Keulalla Wolf Warriorissa on tyylikäs ajovalopari, jolla pystyy valaisemaan tietä pimeällä kelillä. En tiedä, millaiseen käyttöön joku voisi hankkia tällaisen laudan, mutta ehkä joku tällaisellakin pystyy ajamaan. Maksimikantama yhdellä latauksella on aikamoinen, yli 110 kilometriä.

Kyseessä onkin siis sähköpotkulauta, jossa kaikki on isoa…

 • Nimi: Kaabo Wolf Warrior X
 • Hinta (heinäkuussa 2022): 2199 euroa
 • Huippunopeus: 70km/h (ei laillinen)
 • Moottorin teho: Kaksi 1100W moottoria (yli sallitun)
 • Akkutilavuus: 21Ah
 • Maksimikantama yhdellä latauksella: 110 kilometriä
 • Ajoaika: 9 tuntia
 • Renkaat: 11 tuuman maastorenkaat

*Wolf Warrioriin voi käydä tutustumassa enemmän E-Wheelsin verkkokaupassa: Kaabo Wolf Warrior X -sähköpotkulauta

Yhteenveto sähköpotkulaudoista ja niiden hinnoista

Kun katsotaan sähköpotkulautojen hintoja, niin voidaan huomata, että ne vaihtelevat aika tavalla. Tässä artikkelissa lähdettiin liikkeelle alle 300 euron skuutista, ja lista loppuu melkein 3000 euron sähköpotkulautaan. Suurin ero halvimman ja kalleimman skuutin välillä on akun koko ja moottorin teho.

Pitäisikö sitten hankkia halpa vai kallis skuutti? Vastaus on yllättävän helppo, sillä se riippuu pitkälti siitä, minkälaista käyttöä sinulla on sähköpotkulaudalle. Jos ajat lyhyitä matkoja kaupungissa, niin halvin vaihtoehto voi olla todella hyvä sinulle.

Halvemman hintaluokan skuutti voi olla hyvä valinta, jos ajat lyhyitä matkoja kaupungissa.

Mutta jos ajoa tulee esimerkiksi maastossa, tai jos ajat pidempiä matkoja kerralla, niin kannattaa katsella myös kalliimpia vaihtoehtoja. Hintavammissa sähköpotkulaudoissa on pidempi kantama ja enemmän tehoa, joten ne sopiva vaihteleviin olosuhteisiin ja pitkille matkoille.

Kannattaa siis harkita tarkkaan ja pohtia eri vaihtoehtoja, kun etsit itsellesi sopivaa sähköpotkulautaa. Halpa sähköpotkulauta voi maksaa itsensä nopeasti takaisin päivittäisessä ajossa, mutta vähän kalliimpikin skuutti säästää rahaa päivittäisessä käytössä.

Lue myös: Onko sähköpotkulaudan ostaminen halvempaa kuin vuokraaminen?

Lue myös: Onko sähköpotkulauta kannattava hankinta?

5 kommenttia artikkeliin ”Sähköpotkulauta ja sen hinta – Miten paljon skuutti maksaa?

 1. Paluuviite: Onko sähköpotkulaudan ostaminen halvempaa kuin vuokraaminen? | Projektiloota

 2. Paluuviite: Kuinka virittää sähköpotkulauta? Skuutin virittäminen | Projektiloota

 3. Paluuviite: Parhaat sähköpotkulaudat 2022 – Vertailu ja hinnat | Projektiloota

 4. Paluuviite: Voiko sähköpotkulaudalla potkia tai ajaa ilman akkua? | Projektiloota

 5. Paluuviite: Parhaat sähköpotkulaudat 2023 – Vertailu ja hinnat | Projektiloota

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s