Sähköperämoottorin akku – Parhaat akut perämoottoriin

Sähköperämoottorin akku on tärkeä veneen osa, sillä se vaikuttaa sähköperämoottorin toimintamatkaan. Isokokoinen sähköperämoottorin akku kestää pidempään kuin pienikokoinen, mutta myös sähköperämoottorin tehokkuus vaikuttaa akun kestoon. Veneeseen tuleva akku kannattaa koteloida siten, että vettä ei pääse kosketuksiin akun kanssa.

Akku kannattaakin siis valita sen perusteella, miten paljon toimintamatkaa haluat veneelle. Suuren työntövoiman omaava sähköperämoottori tarvitsee suuremman akun, joten perämoottorin tehokkuus kannattaa huomioida. Tällä tavalla päästään haluttuun toimintamatkaan.

Sähköperämoottoreihin on saatavilla monenlaisia ja eri kokoisia akkuja.

Erilaisissa akkutyypeissä on myös eroja. Litiumakut ovat kevyitä ja niissä on enemmän tehoa sekä kapasiteettia kuin vaikkapa lyijyakuissa. Toisaalta lyijyakut ovat selvästi halvempia kuin litiumakut ja muut akkutyypit. AGM-akku puolestaan antaa suuren käynnistystehon, joten tarvittaessa sen tyyppisestä akusta saa paljon tehoa irti lyhyessä ajassa.

Lue myös: Sähköperämoottori vertailu – Hinta ja ominaisuudet vertailussa

Parhaat akut sähköperämoottoriin

Parhaat akut sähköperämoottoreihin ovat Humminbirdin, Rebelcellin ja Patriotin valmistamia. Tässä artikkelissa käydään läpi 10 erilaista ja eri hintaista akkua sähköperämoottoreihin. Monet akuista ovat roiskeenkestäviä, mutta perämoottorin akku kannatta kuitenkin suojata kotelolla, kun asennat sen veneeseen.

Paras akku on kuitenkin se, mikä sopii juuri sinun käyttötarkoitukseesi parhaiten. Jos haluat ajaa sähköperämoottorilla lyhyitä matkoja järvellä, niin pienikokoinen akku on varmasti hyvä valinta. Pienempi akku on kevyt ja helppo käsitellä, mutta siinä on myös tarpeeksi virtaa lyhyisiin ajoihin järvellä.

Isomman kokoluokan akku kannattaa hankkia silloin, kun matkat ovat pidempiä. Joskus veneeseen kannattaa asentaa myös kaksi akkua, jotta toisen akun tyhjentyessä veneessä olisi vielä vara-akku. Ei ole mukavaa jäädä keskelle järveä jumiin. Isompi akku kannattaa  myös silloin, kun sähköperämoottori on tehokas ja kuluttaa paljon virtaa.

1. Humminbird 12V 7Ah AGM-akku

Todella halpa ja pieni akku sähköperämoottoriin.

Humminbird 12V 7Ah AGM-akku sopii hyvin pieneen sähköperämoottoriin, kun et tarvitse suurta kantamaa. Tämä akku on erinomainen esimerkiksi pienellä järvellä ajeluun, koska välimatkat ovat lyhyitä ja ranta on aina lähellä.

Pieni mutta voimakas Humminbird 12V akku on kevyt, sillä se painaa ainoastaan hieman yli kaksi kiloa. Lisäpainoa ei siis tule veneeseen paljoakaan tämän akun takia. AGM-tekniikka takaa sen, että pystyt tekemään nopeita kiihdytyksiä ja saavuttamaan sähköperämoottorin huippunopeuden rivakasti.

Voit tutustua akkuun tarkemmin HappyAnglerin verkkosivuilla.

*HappyAngler: Humminbird 12V 7Ah AGM-akku

 • Hinta: 30 euroa
 • Käyttöjännite: 12V
 • Akun tilavuus: 7Ah
 • Mitat: 151 x 65 x 100mm
 • Paino: 2,15kg

2. Rebelcell 12V 7Ah litiumakku

Kevyt sähköperämoottorin akku, joka painaa alle kilon.

Rebelcell 12V 7Ah litiumakku on hyvä ja edullinen valinta, kun haluat pitkään kestävän litiumakun. 7Ah ei kuulosta paljolta, mutta litiumakun kapasiteetti on yllättävän suuri pitkän akkukeston ansiosta. Rebelcell 7Ah litiumakku vastaa tilavuudeltaan 9Ah lyijyakkua, joka olisi huomattavasti painavampi. Tälle Rebelcell-akulle tulee painoa alle kilo, sillä se painaa ainoastaan 0,65kg! Kyseessä on siis todella kevyt sähköperämoottorin akku.

Kevyen painon ja pienen koon ansiosta tämä akku sopii erinomaisesti pieneen veneeseen, jossa on keskitehoinen sähköperämoottori. Jos sähköperämoottori on pienempi kuin keskikokoinen moottori, niin Rebelcell-akku kestää hieman pidempään.

Kyseessä on siis erinomainen valinta pienelle järvelle, jossa etäisyydet ovat pieniä. Akku sopii myös pienikokoiseen veneeseen uskomattoman pienen painonsa ansiosta. Voit käydä katsomassa tarkemmat tiedot akusta HappyAnglerin sivuilta.

*HappyAngler: Rebelcell 12V 7Ah litiumakku

 • Hinta: 139 euroa
 • Käyttöjännite: 12V
 • Akun tilavuus: 7Ah
 • Mitat: 151 x 65 x 95mm
 • Paino: 0,65kg
 • Latausaika: 2-3 tuntia 3A-laturilla

3. Rebelcell 12V 18Ah litiumakku

Rebelcellin 18Ah akussa on pitkä kestävyys sekä BMS-järjestelmä.

Rebelcell 12V 18Ah litiumakku on hiema suuremmalla tilavuudella varustettu sähköperämoottorin akku, joka sopii astetta pidempiin matkoihin. Tämän akun avulla pääset hieman pidemmälle kuin pienemmällä litiumakulla.

Keveys ja pieni koko ovat ehdottomia etuja tässä litiumakussa, sillä Rebelcell painaa ainoastaan kilon verran! Vastaava lyijyakku painaisi monta kiloa enemmän, joten tämä akku pienentää veneen painoa selvästi. Akku sopii siis täydellisesti pienempiin veneisiin tai kumiveneisiin.

Rebelcellin BMS-järjestelmä pitää huolen siitä, että akku kestää kovassa käytössä pitkään. Sisäänrakennettu valvontajärjestelmä estää akun purkautumisen kokonaan tyhjäksi sekä ylilatauksen. Näiden toimintojen ansiosta Rebelcell-litiumakku kestää pidempään kuin moni muu.

Voit tutustua tähän erinomaiseen ja painoltaan kevyeeseen sähköperämoottorin akkuun HappyAnglerin verkkokaupassa.

*HappyAngler: Rebelcell 12V 18Ah litiumakku

 • Hinta: 239 euroa
 • Käyttöjännite: 12V
 • Akun tilavuus: 18Ah
 • Mitat: 151 x 65 x 95mm
 • Paino: 1kg
 • Latausaika: 4-5 tuntia 4A-laturilla
 • Suojausluokitus: IP54

4. Rebelcell 12V 35Ah litiumakku

Rebelcellin laadukas akku BMS-järjestelmällä ja 35Ah kapasiteetilla.

Rebelcell 12V 35Ah litiumakku on erinomainen valinta, kun haluat luotettavan litiumakun suurella tilavuudella. Tämä 35Ah akku riittää mukavasti hieman pidempäänkin ajoon, sillä se ei kulu hetkessä loppuun sähköperämoottorilla seilatessa.

35Ah Rebelcell akku sopiikin hyvin siis isommalle järvelle, tai kun haluat jaa pidempään yhdellä latauksella. Akkua ei tarvitse ladata koko ajan, ja pystyt jatkamaan matkaasi keskeytyksettä. Kyseessä onkin siis erinomainen vaihtoehto astetta tehokkaamman sähköperämoottorin akuksi tai pidemmän matkan ajoon.

Tässäkin Rebelcellin akussa on BMS-järjestelmä, joka tarkkailee akunkuntoa. Akunsäästöjärjestelmän ansiosta akku ei pääse tyhjenemään koskaan kokonaan tyhjäksi, joten akun lopullinen käyttöikä pidentyy.

Käy katsomassa tarkemmat tiedot Rebelcell 35Ah litiumakusta HappyAnglerin sivuilta.

*HappyAngler: Rebelcell 12V 35Ah litiumakku

 • Hinta: 459 euroa
 • Käyttöjännite: 12V
 • Akun tilavuus: 35Ah
 • Mitat: 195 x 130 x 155mm
 • Paino: 3,1kg
 • Latausaika: 4-5 tuntia 10A-laturilla
 • Suojausluokitus: IP54

5. Rebelcell 12V 35Ah Outdoorbox litiumakku

Outdoorbox on näppärä salkunmallinen litiumakku.

Rebelcell 12V 35Ah Outdoorbox on todella jämerä ja kätevä akkulaatikko, joka toimi sekä retkiakkuna että sähköperämoottorin akkuna. Voit kantaa tätä akkulaatikkoa helposti mukanasi esimerkiksi metsäretkelle tai vaihtoehtoisesti kevyt salkku on helppo asentaa veneeseen. 

Outdoorbox on myös monipuolinen, sillä voit ladata puhelinta kätevästi sen USB-portista. Salkun kyljessä on jännitenäyttö, josta pystyt tarkistamaan akun varauksen helposti. Laukun lataaminen onnistuu helposti latausportista. Voisi siis sanoa, että kyseessä on hieman monipuolisempi akku sähköperämoottorille.

Painoa tällä kevyellä akkulaukulla on vain 3,6kg, joten se sopii näppärästi pienempiin veneisiin ja kajakkeihin. Käy tutustumassa Rebelcellin Outdoorboxiin HappyAlngerin verkkosivuilla!

*HappyAngler: Rebelcell 12V 35Ah Outdoorbox

 • Hinta: 649 euroa
 • Käyttöjännite: 12V
 • Akun tilavuus: 35Ah
 • Mitat: 258 x 243 x 118mm
 • Paino: 3,6kg
 • Latausaika: 4-5 tuntia 10A-laturilla
 • Suojausluokitus: IP65

6. Rebelcell 12V 50Ah litiumakku

Rebelcell 50Ah litiumakku vastaa 105Ah lyijyakkua.

Rebelcell 12V 50Ah litiumakku on erinomainen valinta sähköperämoottoriin, kun haluat laadukkaan sekä tilavan litiumakun perämoottorisi virtalähteeksi. IP54-suojattu akku kestää pieniä roiskeita, joten se on täydellinen hankinta veneeseen. 

Tehoa tässä akussa on, sillä 50Ah Rebelcell-litiumakku vastaa 105Ah lyijyakkua, joka olisi huomattavasti painavampi kuin Rebelcell-akku. Painoa akulla on nimittäin vain 3,9 kiloa. Tällä akulla pääsee siis hieman pidemmän matkan järvellä, riippuen toki sähköperämoottorin tehosta. 

Voit tutustua tähän erinomaiseen akkuun HappyAnglerin nettikaupassa.

*HappyAngel: Rebelcell 12V 50Ah litiumakku

 • Hinta: 669 euroa
 • Käyttöjännite: 12V
 • Akun tilavuus: 50Ah
 • Mitat: 195 x 130 x 155mm
 • Paino: 3,9kg
 • Latausaika: 5-6 tuntia 10A-laturilla
 • Suojausluokitus: IP54

7. Patriot Marine e-Force LiFePo4 litiumakku 12V 80Ah

LifePo4-litiumakussa on neljä napaa.

Patriot Marine e-Force LiFePo4 litiumakku 12V 80Ah on akku, joka on kehitetty vaativaan veneilykäyttöön. Akussa on neljä napaa, kaksi plus-napaa ja kaksi miinus-napaa. Patriotiin saa siis kiinni vaikkapa kaksi sähköperämoottoria samaan aikaan, tai perämoottorin ja toisen akulla toimivan laitteen.

Patriot LifePo4 on myös IP67-vedenkestävä, joten se kestää hieman kovempaakin kastumista. Kyseessä on siis täydellinen akku vaativaan veneilyyn! Painoa akulla on 10,5kg, joten mistään köykäisestä akusta ei ole kyse. Se on ymmärrettävää, sillä 80Ah akku ei voi olla kevyt.

Tässä onkin siis erinomainen sähköperämoottorin akku, kun haluat hieman isomman akun veneeseen. LifePo4 sopii myös käynnistysakuksi. Voit tutustua tähän meripetoon HappyAnglerin verkkosivuilla.

*HappyAngler: Patriot Marine e-Force LiFePo4 litiumakku 12V 80Ah

 • Hinta: 699 euroa
 • Käyttöjännite: 12V
 • Akun tilavuus: 80Ah
 • Mitat: 279 x 175 x 189mm
 • Paino: 10,5kg
 • Suojausluokitus: IP67

8. Patriot Marine e-Force LiFePo4 litiumakku 12V 110Ah

Patriotin 110Ah litiumakku on kapasiteetiltaan iso.

Patriot Marine e-Force LiFePo4 litiumakku 12V 110Ah on astetta isompi ja voimakkaampi sähköperämoottorin akku Patriotilta. Tästä 110Ah-paketista ei lopu virta kesken ihan heti! Pystyt siis ajamaan pitkiä matkoja järvellä tai vaikkapa joella.

Akussa on neljä napaa, samaan tapaan kuin 80Ah Patriotissa. Voit siis käyttää vaikkapa kahta moottoria samaan aikaan tai laittaa jonkin muun akulla toimivan laitteen kiinni akun toisiin napoihin. Tässä onkin siis todella monipuolinen veneakku isolla kapasiteetilla.

Voit tutustua Patriotin laadukkaaseen akkuun tarkemmin HappyAnglerin nettikaupassa.

*HappyAngler: Patriot Marine e-Force LiFePo4 litiumakku 12V 110Ah

 • Hinta: 899 euroa
 • Käyttöjännite: 12V
 • Akun tilavuus: 110Ah
 • Mitat: 279 x 175 x 189mm
 • Paino: 12kg
 • Suojausluokitus: IP67

9. Rebelcell 12V 100Ah litiumakku

Rebelcellin 100Ah akku riittää hieman pidemmällekin matkalle.

Laadukas Rebelcell 12V 100Ah litiumakku on hieman hintavampi hankinta sähköperämoottorin virtalähteeksi, mutta se on silti hyvä valinta pidemmille matkoille. 100Ah kapasiteetti ei nimittäin lopu heti kesken, joten tämä akku sopii kovaan ajoon.

Rebelcellin akussa on BMS-järjestelmä, joka suojaa akkua. Akunvalvontajärjestelmän ansiosta akku ei pääse ikinä täysin tyhjäksi, mikä pidentää litiumakkujen käyttöikää. Voit siis käyttää Rebelcellin 100Ah akkua vuosia, ja valmistajan takuu akulle on kaksi vuotta.

IP54-suojattu litiumakku ei pelkää pientä roisketta, joten se on erinomainen valinta sähköperämoottorille tai muuhun käyttöön veneeseen. Voit käydä katsomassa tarkemmat tiedot akusta HappyAnglerin nettisivuilta.

*HappyAngler: Rebelcell 12V 100Ah litiumakku

 • Hinta: 1269 euroa
 • Käyttöjännite: 12V
 • Akun tilavuus: 100Ah
 • Mitat: 260 x 170 x 230mm
 • Paino: 8,3kg
 • Latausaika: 5-6 tuntia 20A-laturilla
 • Suojausluokitus: IP54

10. Rebelcell 12V 140Ah litiumakku

Laadukas ja kapasiteetiltaan iso Rebelcell-akku sopii isompaankin veneeseen.

Rebelcell 12V 140Ah litiumakku on kapasiteetiltaan todella iso sähköperämoottorin akku, jonka avulla pystyt ajamaan pitkiä matkoja. 140Ah litiumakku on todella tilava ja laadukas, sillä vastaava lyijyakku painaisi paljon enemmän ja olisi kömpelömpi. Rebelcell 140Ah -akku painaa ainoastaan 10,5 kiloa, vaikka akun kapasiteetti on iso.

IP54-vedenkestävyys tarkoittaa sitä, että akku kestää pientä roisketta ja on erinomainen valinta veneilyyn. Vedenkestävyys on aina hyödyksi, kun etsit veneeseen sopivaa akkua. Kyseessä on siis erinomainen akku sähköperämoottoriin.

BMS-järjestelmä suojaa myös tätä litiumakkua, jotta sen käyttöikä olisi pidempi. Akunvalvontajärjestelmä estää akkua tyhjentymästä kokonaan, joten litiumakku ei pääse ikinä kokonaan tyhjäksi. Tällä tavalla akku ei vahingoitu.

Voit käydä tutustumassa Rebelcelliin tarkemmin HappyAngler-verkkokaupassa.

*HappyAngler: Rebelcell 12V 140Ah litiumakku

 • Hinta: 1629 euroa
 • Käyttöjännite: 12V
 • Akun tilavuus: 140Ah
 • Mitat: 262 x 175 x 220mm
 • Paino: 10,5kg
 • Latausaika: 4-5 tuntia 35A-laturilla
 • Suojausluokitus: IP54

Yhteenveto sähköperämoottorin akuista

Markkinoilla on paljon hyviä ja edistyksellisiä sähköperämoottorin akkuja, ja tässä artikkelissa esiteltiin osa niistä. Melkein kaikissa artikkelin akuissa on BMS-järjestelmä, joka estää akkua purkautumasta täysin tyhjäksi. Tämän ansiosta akut kestävät monta vuotta käytössä.

Kaikki akut ovat myös IP54- tai IP67-suojattuja, joten ne kestävät roiskeita. On kuitenkin suositeltavaa, että akulle on oma kotelonsa. Hätätilanteessa akku saattaa esimerkiksi pudota veteen, jos vene keikahtaa. Silloin olisi hyvä, että sähköperämoottorin akku on kiinni veneessä jollakin tavalla.

Pieni akku on hyvä valinta lyhyille matkoille, ja matkaa voi jatkaa tarvittaessa melomalla.

Akkujen hinta vaihtelee yleensä sen mukaan, miten paljon niissä on kapasiteettia. Suuri kapasiteetti on hyvä asia, jos haluat ajaa pitkiä matkoja sähköperämoottorilla. Suuri kapasiteetti tarkoittaa kuitenkin myös suurta painoa, joten akku on ison kapasiteetin myötä suurempi ja painavampi.

Paras akku on kuitenkin se, joka sopii juuri sinun käyttöösi parhaiten. Halusit sitten ison kapasiteetin tai kevyen akun, niin markkinoilta löytyy kaikkea. Jopa nelinapaisia akkuja on, kuten artikkelista käy ilmi. Lisää akkuja ja muita veneilytarvikkeita löytyy HappyAnglerin verkkokaupasta.

Mukavaa veneilyä, kuljit sitten sähköperämoottorilla tai jonkin muun laitteen voimalla!

Lue myös: Sähköperämoottori vs perämoottori – Hyvät ja huonot puolet

Lue myös: Miten sähköperämoottori toimii?

2 kommenttia artikkeliin ”Sähköperämoottorin akku – Parhaat akut perämoottoriin

 1. Paluuviite: Miten sähköperämoottori toimii? | Projektiloota

 2. Paluuviite: Sähköperämoottori vs perämoottori – Hyvät ja huonot puolet | Projektiloota

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s