Mikä on paras autovaha? Vertailussa 8 hyvää autovahaa

Paras autovaha on hyvin todennäköisesti Turtle Wax Metallic -vaha, sillä se on hinnaltaan edullinen mutta silti hyvä autovaha. Muita hyviä autovahoja ovat muun muassa Turtle Waxin Spray Wax ja Turtle Wax Ceramic Polish and Wax -autovaha. Oikean autovahan valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota vahan ominaisuuksiin.

Tässä artikkelissa vertaillaan kahdeksaa erilaista autovahaa, joissa on kaikissa omat hyvät puolensa. Paras autovaha on se, jonka ominaisuudet sopivat parhaiten sinun autollesi. Jotkin autovahat sopivat kaiken värisille autoille, mutta jotkin autovahat on suunniteltu juuri tietyn värisille autoille.

Erilaisia autovahoja on paljon, joten parhaan vahan valitseminen voi olla haastavaa.

Kannattaa siis valita sellainen vaha, joka sopii joko kaiken värisille autoille tai sitten sellainen, joka sopii sinun autosi värille. Tässä artikkelissa pyritään vastaamaan siihen, mikä on paras autovaha. Se ei ole kuitenkaan yksinkertaista, koska jokainen autoa vahaava tähtää erilaiseen lopputulokseen.

Parhaat autovahat ja niiden vertailu

Jotkut voivat haluta mahdollisimman kiiltävän maalipinnan, kun taas toiset haluavat suojata maalipinnan mahdollisilta epäpuhtauksilta. Kumpaankin tarkoitukseen on omat vahansa, ja jotkin autovahat pystyvät molempiin. Alla listattuna kahdeksan hyvää autovahaa.

Voit käydä tutustumassa vahoihin Trodo.fi -verkkokaupassa, joka on latvialainen autovaraosien myyjä. Heillä on nopeat kuljetukset Suomeen, ja olen itsekin tilannut kyseisestä kaupasta tuotteita. Autovahan nimeä klikkaamalla pääset tutustumaan vahaan tarkemmin.

*Parhaat autovahat

Pelkkä lista parhaista autovahoista ei kuitenkaan kerro kaikkea, joten on parempi selittää vahojen ominaisuuksista tarkemmin. Tässä esittely jokaisesta autovahasta sekä niiden hinta. Autovahat on listattu siten, että paras on ensimmäisenä. Paremmuus on tässä tapauksessa kuitenkin suhteellista, sillä jokaisella on omat mieltymyksensä.

1. Turtle Wax Metallic -autovaha

Metallic-autovaha sopii kaiken värisille autoille.

Laadukas mutta hinnaltaan edullinen Turtle Wax Metallic on paras autovaha, kun etsit hinnaltaan halpaa mutta silti tehokasta kiillotusainetta autollesi. Hinta- laatusuhde on yksi syy, miksi kyseessä on mielestäni yksi parhaimmista autovahoista. Tämä vaha sopii myös kaikille väreille, joten se on hyvä hankinta oli autosi väri sitten punainen, sininen valkoinen tai mikä tahansa.

Metallic -autovaha jättää kiiltävän ja metallisen säihkyvän pinnan autoosi. Turtle Wax Metallic -autovaha tekee siis kauniin pinnan etenkin metallisille pinnoille, mutta se toimii hyvin myös muoviin. Tilava 500ml kokoinen pullo riittää pitkäksi aikaa, joten tällä vahalla kiillottaa auton useamman kesän ajan!

Voit tutustua vahaan tarkemmin Trodon nettisivuilla.

*Trodo: Turtle Wax Metallic -autovaha

 • Hinta: 8,96 euroa
 • Pullon koko: 500ml
 • Soveltuvuus: Kaiken väriset autot

2. Turtle Wax Spray Wax -autovaha

Spray Wax -autovaha suihkutetaan nimensä mukaisesti vahattavalle pinnalle.

Turtle Wax Spray Wax -autovaha on suunniteltu märkien pintojen vahaamiseen, joten voit aloittaa vahan levittämisen heti auton pesemisen jälkeen. Spray Wax on siitä hyvä autovaha, että sen voi nimensä mukaisesti suihkuttaa auton pinnalle. Tämän vahan kanssa ei siis tarvitse käyttää riepua tai autonpesusientä.

Tässä on ehdottomasti paras autovaha, jos kaipaat helppoa kiillotusta autollesi. Tilava 500ml suihkepullo kestää mukavan pitkään, joten pystyt vahaamaan autosi useampaan kertaan. Turtle Wax Spray Wax sopii kaikille väreille, joten voit käyttää sitä kaikkiin autoihin.

Voit käydä lukemassa lisää autovahasta Trodon sivuilla.

*Trodo: Turtle Wax Spray Wax -autovaha

 • Hinta: 8,79 euroa
 • Pullon koko: 500ml
 • Soveltuvuus: Kaiken väriset autot

3. Turtle Wax Ceramic Polish and Wax -autovaha

Pinttyneemmätkin roskat ja epäpuhtaudet irtoavat tämän vahan avulla.

Tämä Turtle Waxin Ceramic Polish and Wax -autovaha on ehtottomasti paras valinta autovahaksi, jos haluat todella laadukkaan vahan ja olet valmis maksamaan siitä hieman enemmän. Rahalle saa kuitenkin vastinetta, sillä tämä autovaha poistaa myös epäpuhtauksia auton maalipinnasta. Esimerkiksi ötököiden aiheuttamat läiskät lähtevät helposti tällä vahalla.

Ceramic Polish and Wax -autovaha jättää pitkään kestävän kiillon ja suojan auton maalipinnalle. Vahan voi levittää joko koneella tai käsin. Tämäkin pullo on tilavuudeltaan 500ml, joten vahaa riittää useamman vahauksen ajaksi. Voit tutustua autovahaan tarkemmin Trodon verkkokaupassa.

*Trodo: Turtle Wax Ceramic Polish and Wax -autovaha

 • Hinta: 28,83 euroa
 • Pullon koko: 500ml
 • Soveltuvuus: Kaiken väriset autot

4. Turtle Wax Graphene Flex Wax -autovaha

Autovaha, joka jättää suojaavan kerroksen maalin pintaan.

Isossa 680ml pullossa myytävä Turtle Wax Graphene Flex Wax -autovaha on tehokas aine autosi kiillottamiseen. Ison pullon lisäksi sitä pystyy suihkuttamaan, joten levittäminen onnistuu hyvin. Graphene Flex Wax saa nimensä siitä, että se jättää kiillotuksen jälkeen suojaavan kerroksen auton maalipintaan. Suojakerros estää naarmujen ja muiden jälkien syntymistä.

Graphene Flex Wax -autovaha sopii kaiken värisille autoille, joten käyttömahdollisuuksia on paljon. Vaha levitetään auton pinnalle, kun pinta on märkä. Se pyyhitään pois hetken päästä, jotta suoja ehtii syntyä. Tässä siis erinomainen autovaha heille, jotka haluavat kestävän suojan autonsa maalipinnalle! Voit tutustua vahaan Trodon sivuilla.

*Trodo: Turtle Wax Graphene Flex Wax -autovaha

 • Hinta: 45,86 euroa
 • Pullon koko: 680ml
 • Soveltuvuus: Kaiken väriset autot

5. Turtle Wax Ceramic Wet Wax -autovaha

Ceramic Wet Wax levitetään märälle maalipinnalle.

Myös Turtle Wax Ceramic Wet Wax -autovaha tulee suihkepullossa. Tämän vahan levittäminen on siis helppoa, joten aikaa ja vaivaa säästyy. Vaha levitetään märälle maalipinnalle ja pyyhitään pois pian sen jälkeen. Tuloksena on todella kiiltävä pinta!

Pullon koko on 500ml, joten tästäkin pakkauksesta riittää useampaan kiillotukseen ainetta. Ceramic Wet Wax sopii myö kaiken värisille autoille, joten voit käyttää tätä autovahaa useampaan eri autoon. Voit tutustua vahaan tarkemmin Trodon verkkokaupassa.

*Trodo: Turtle Wax Ceramic Wet Wax -autovaha

 • Hinta: 27,57 euroa
 • Pullon koko: 500ml
 • Soveltuvuus: Kaiken väriset autot

6. BMW-merkkivaha

BMW-autovahan mukana tulee myös liina kiillotusta varten.

BMW-merkkivaha on autovaha, joka on suunniteltu varta vasten bemareille. Jos siis olet BMW-kuski, niin tässä saattaa olla oikea autovaha sinun autollesi. Vaha sopii kaiken värisille autoille, joten bemarin värillä ei ole väliä. Vaha levitetään auton pinnalle liinan avulla.

Pullon koko ei ole suuri, vain 250ml. Pystyt siis vahaamaan autosi muutamaan kertaan, mutta vaha ei kestä kovin pitkään. Jos autosi on isokokoinen, niin tästä pullosta saattaa riittää vain muutamaan vahaukseen. Toisaalta, paketin mukana tulee kiillotusliina, ja autovaha on suunniteltu nimenomaan BMW:n maalipinnalle.

Voit tutustua autovahaan tarkemmin Trodon nettisivuilla.

*Trodo: BMW-merkkivaha

 • Hinta: 29,13 euroa
 • Pullon koko: 250ml
 • Soveltuvuus: Kaiken väriset autot

7. Turtle Wax Acrylic Ceramic Black Wax -autovaha

Turtle Waxin tehokas autovaha nimenomaan mustille autoille.

Turtle Wax Acrylic Ceramic Black Wax -autovaha on nimensä mukaisesti suunniteltu mustien autojen vahaamiseen. Tässä on siis hyvä autovaha, jos haluat saada mustaan maalipintaan todella syvän kiillon. Suomessa on paljon mustia autoja, joten hyvän vahan avulla voit saada autosi erottumaan muista.

Mustalla värillä on tapana haalentua ajan myötä, joten hyvä kiillotus ja huolenpito auttavat maalipintaa kestämään pidempään. Tilavan suihkepullon avulla tämä musta autovaha levittyy helposti menopelisi pinalle.

Käy tutustumassa autovahaan tarkemmin Trodon nettisivuilla, niin tiedät, onko vaha sopiva juuri sinun autollesi.

*Trodo: Turtle Wax Acrylic Ceramic Black Wax -autovaha

 • Hinta: 33,04 euroa
 • Pullon koko: 500ml
 • Soveltuvuus: Musta maalipinta

8. Turtle Wax Ceramic Spray Coating -suoja-aine

Suoja-aineen avulla saat autosi maalipinnalle pitävän suojakerroksen.

Listan viimeisenä on Turtle Wax Ceramic Spray Coating -suoja-aine, koska kyseessä ei ole oikeastaan autovaha, vaan maalipintaa suojaava kalvo. Tämä aine sopii siis levitettäväksi auton maalipinnalle varsinaisen vahauksen jälkeen. Ceramic Spray Coating muodostaa maalipintaa suojaavan kalvon, joka hylkii vettä ja likaa. Tällä tavalla naarmujen syntyminen on epätodennäköisempää.

Turtle Waxin laadukas suoja-aine sopii kaiken värisille autoille. Levittäminen onnistuu helposti suihkepullon avulla, jonka tilavuus on 500ml. Pullosta riittää pidemmäksi aikaa kuin autovahasta, sillä suoja-ainetta ei yleensä kulu yhtä paljon kuin vahaa. Suihkepullon avulla suoja-aine levittyy tasaisesti maalipinnalle.

Tutustu tarkemmin suoja-aineeseen Trodon nettikaupassa.

*Trodo: Turtle Wax Ceramic Spray Coating -suoja-aine

 • Hinta: 26,73 euroa
 • Pullon koko: 500ml
 • Soveltuvuus: Kaiken väriset autot

Miten auto kannattaa vahata?

Ennen vahausta auto täytyy pestä hyvin, jotta vahauksen lopputulos olisi paras mahdollinen. Vaha kannattaa levittää pyörivällä liikkeellä ja on hyvä keskittyä yhteen kohtaan kerrallaan. Myös ovikoteloiden vahaus kannattaa muistaa, se unohtuu monelta.

 • Pese auto
 • Käytä oikeita välineitä
 • Levitä vaha pyörivällä liikkeellä
 • Vahaa yksi alue kerrallaan
 • Pyyhi vaha hyvin pois

Vahan levittämiseen kannattaa käyttää puhdasta riepua, jotta likainen riepu ei naarmuttaisi autoa. Autovaha kannattaa pyyhkiä pois noin 5-10 minuutin kuluttua vahan levittämisestä. Vaikutusaika riippuu tietenkin vahasta, joten ohjeet kannattaa lukea ennen töiden aloittamista.

Konevahaamisessa kannattaa olla erityisen tarkkana, jotta maalipinta ei vahingoittuisi liiallisesta painamisesta.

Paras värillinen autovaha

Jokainen värillinen autovaha on paras valinta menopelillesi, sillä värivaha tuo yleensä auton parhaat puolet esiin. Listalla oli vain yksi värillisiin autoihin sopiva autovaha, ja se oli väriltään musta. Turtle Waxilla on kuitenkin värivahoja myös moniin muun värisiin autoihin. Alla on lista parhaista värillisistä autovahoista, joita kannattaa harkita kun seuraavan kerran haluat vahata värivahalla.

*Parhaat värilliset autovaha

Värillisissä autovahoissa ei ole juurikaan eroja, joten mihinkään suureen vertailuun ei ole tarvetta. Värivahan etu on kuitenkin se, että autosi maalipinta saa erinomaisen ja syvän kiillon värikohtaisen vahan ansiosta.

Parhaat autovahat vaihtelevat hieman ominaisuuksiltaan

Tässä artikkelissa mainittiin siis yhteensä seitsemän hyvää autovahaa ja yksi mainio suoja-aine vahauksen jälkikäsittelyyn. Melkein kaikki vahat sopivat kaiken värisiin autoihin, mutta mustille autoille tarkoitettu vaha on poikkeus. Toisaalta sillä saa todella syvän kiillon mustaan autoon.

Suihkepullo voi auttaa autovahan levittämisessä.

*BMW-autovaha on listalla poikkeus, sillä se on suunniteltu varta vasten BMW-merkkisille autoille. Vahaa voi toki kokeilla muihinkin autoihin, mutta paras tulos saavutetaan todennäköisesti BMW:n maalipinnalla. BMW-vaha saattaa toimia toki myös muissa saksalaisissa autoissa.

Itse valitsisin varmaan listan ensimmäisen autovahan, eli *Turtle Wax Metallicin, koska se on hinta-laatusuhteeltaan paras. Tilava pullo, mutta hinta on edullinen. Lisäksi valitsisin *Turtle Wax Ceramic Spray Coating -suoja-aineen, jotta saisin vielä lopullisen kiillon ja suojan maalipinnalle.

Mukavia auton puunaushetkiä!

Lue myös: Miten katalysaattori toimii ja miksi se on kallis auton osa?

Lue myös: Autokameran asennus – Miten kojelautakamera asennetaan oikein?

3 kommenttia artikkeliin ”Mikä on paras autovaha? Vertailussa 8 hyvää autovahaa

 1. Paluuviite: Miten suojata auton katalysaattori varkauksilta? | Projektiloota

 2. Paluuviite: Miksi renkaissa on karvoja? Renkaiden karvat selitettynä | Projektiloota

 3. Paluuviite: Autokameran asennus – Miten kojelautakamera asennetaan oikein? | Projektiloota

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s