Autokamera vertailu – 10 parasta kojelautakameraa

Autokamera vertailuun on valittu 10 eri hintaista kojelautakameraa vaihtelevilla ominaisuuksilla. Tässä artikkelissa vertaillaan autokameroita kuvanlaadun, kuvakulman, tallennustilan ja akkutilavuuden mukaan. Joissakin kojelautakameroissa myös olla GPS tai G-anturi. Jos sinulla on ajatuksena hankkia autokamera, niin tämä vertailu voi olla hyödyllinen.

Autoilija voi hankkia ajoa kuvaavan kameran monesta eri syystä. Jotkut haluavat laitteen, joka tallentaa tien päällä tapahtuvat asiat. Toiset taas haluavat monipuolisen laitteen, joka kertoo ja tallentaa paljon erilaista tietoa ajon aikana. Molemmat tarkoitukset ovat hyviä syitä hankkia autokamera.

Autokameroita voi vertailla monella tavalla, ja kuvanlaatu on niistä vain yksi.

Autokameroiden ominaisuuksien vertailu

Kuten edellä jo mainittiin, autokameroita voi vertailla monen eri tekijän perusteella. Yleensä kalliimmissa kojelautakameroissa on parempi kuvanlaatu ja niihin saa isomman muistikortin tallennustilaa varten. Useimmat autokamerat toimivat 32GB muistikortilla, mutta parhaimmat pystyvät käsittelemään jopa 256GB SD-korttia. Jos siis haluat paljon tallennustilaa, niin isolla korttikapasiteetilla varustettu autokamera on paras valinta.

Joissakin kameroissa on sisäänrakennettu akku, jonka avulla autokamera pystyy aloittamaan kuvaamisen jopa silloin, kun autossa ei ole virrat päällä. Tätä toimintoa kutsutaan parkkivahdiksi, joka auttaa silloin, kun joku yrittää esimerkiksi murtautua autoosi.

Autokameroissa on monia erilaisia ominaisuuksia, jotka vaihtelevat mallista ja valmistajasta riippuen.

Muista kojelautakameran ominaisuuksia ovat esimerkiksi WiFi-yhteys, GPS-paikannus ja G-anturi. GPS-toiminto paikantaa auton sijainnin, ja jotkin autokamerat näyttävät auton sijainnin myös videolla. G-anturi huomaa äkkinäiset liikkeet, jolloin kojelautakamera tallentaa videon automaattisesti. Joistain autokameroista löytyy WiFi-yhteys, jonka avulla videot voi siirtää puhelimelle tai tietokoneelle.

Ominaisuuksia voi siis olla monenlaisia, joten niihin kannattaa paneutua tarkasti. Paras autokamera on kuitenkin se, jonka ominaisuudet sopivat sinun käyttöösi. Tässä 10 erittäin hyvää autokameraa, joiden ominaisuuksiin vertailussa paneudutaan.

Kojelautakamerat on laitettu hintajärjestykseen siten, että halvin on ensimmäisenä ja kallein viimeisenä. Kaikki autokamerat on mahdollista hankkia Trodon verkkokaupasta, joka toimii Liettuasta käsin. Kyseessä on luotettava kauppa, ja olen itsekin tilannut sieltä autotuotteita ilman ongelmia.

1. Mio Mivue C312 -autokamera

C312 on hyvä ja toimiva autokamera, joka ei ole kuitenkaan liian kallis.

Mio Mivue C312 -autokamera on hyvä peruskamera, jossa on G-anturi. Edullinen hinta on houkutteleva tekijä, sillä tämä HD-laadulla kuvaava kojelautakamera lähtee mukaan alle 100 eurolla. Hyvä hinta tulee kuitenkin kompromissien kanssa, sillä laitteessa ei ole GPS-paikannusta tai esimerkiksi sisäistä akkua.

C312-kojelautakamera on kuitenkin helppo kytkeä tuulilasiin imukupin avulla, ja kamera saa näppärästi virtansa tupakansytyttimen kautta. Kyseessä on siis yksinkertainen ja helppokäyttöinen autokamera, jossa ei ole liian monimutkaisia ominaisuuksia. Erinomainen valinta, kun haluat hyvän laitteen nauhoittamaan ajoa.

Voit käydä tutustumassa autokameraan tarkemmin Trodon nettisivuilla.

*Trodo: Mio Mivue C312 -autokamera

 • Hinta: 76,99 euroa
 • Kuvanlaatu: HD
 • Kuvakulma: 130 astetta
 • Nauhoitusnopeus: 30fps
 • Näytön koko: 2 tuumaa
 • Muistikorttipaikka: 64GB
 • GPS-paikannus: Ei
 • G-anturi: Kyllä

2. Mio Mivue C540 -autokamera

C540-autokamerasta löytyy sisäänrakennettu akku, joka mahdollistaa parkkivahdin käytön.

Mio Mivue C540 -autokamera on hieman edistyneempi malli C321-kojelautakamerasta. Uudempi C540-malli pitää sisällään muun muassa 240mAh akun, jonka ansiosta autokamera pystyy toimimaan myös parkkivahtina. Kamera alkaa siis nauhoittamaan, jos se havaitsee epäilyttävää liikettä näkökentässään auton ollessa parkissa.

Tilava 128GB muistikorttipaikka mahdollistaa sen, että kameran muistiin voi tallentaa hyvin videoita. Laitteesta löytyy myös G-anturi, jonka avulla autokamera tunnistaa äkkinäiset liikkeet. Nopea liikahdus, kuten esimerkiksi törmäys, saa kameran tallentamaan videon automaattisesti.

Kyseessä onkin siis erinomainen kojelautakamera, jos haluat edullisen kameran, joka pystyy myös toimimaan parkkivahtina. Voit tutustua C540-autokameraan tarkemmin Trodon nettisivuilla.

*Trodo: Mio Mivue C540 -autokamera

 • Hinta: 94,99 euroa
 • Kuvanlaatu: Full HD
 • Kuvakulma: 130 astetta
 • Nauhoitusnopeus: 30fps
 • Näytön koko: 2 tuumaa
 • Muistikorttipaikka: 128GB
 • GPS-paikannus: Ei
 • G-anturi: Kyllä
 • Akkukapasiteetti: 240mAh

3. Navitel R800 -autokamera

R800-kojelautakameran todella laajan kuvakulman ansiosta tien päällä tapahtuvat asiat tallentuvat takuulla.

Navitel R800 -autokamera on erinomainen valinta, kun haluat kohtuu hintaisen kojelautakameran lähes kaikilla herkuilla. Tästä laitteesta löytyy GPS-paikannus ja G-anturi, joten kamera tietää auton sijainnin ja se pystyy tunnistamaan äkkinäiset liikkeet, kuten törmäykset.

Kuvanlaatu on myös todella hyvä, sillä Navitel R800 kuvaa Full HD -laatuista videota. 170 asteen kuvakulma auttaa tallentamaan laajan näkymän, jotta mikään tapahtuma ei jäisi nauhoittamatta. 256GB muistikorttipaikka puolestaan mahdollistaa sen, että kameran kortille mahtuu talteen paljon videota.

Kaiken kruunaa neljän tuuman näyttö, jolta on helppo katsella tallennettuja videoita, jos tarve vaatii. R800-kojelautakameran hintakin on kohdillaan, sillä tämä laadukas kamera maksaa vain vähän päälle 100 euroa.

Pääset tutustumaan autokameraan tarkemmin Trodon verkkokaupassa.

*Trodo: Navitel R800 -autokamera

 • Hinta: 115,99 euroa
 • Kuvanlaatu: Full HD
 • Kuvakulma: 170 astetta
 • Nauhoitusnopeus: 30fps
 • Näytön koko: 4 tuumaa
 • Muistikorttipaikka: 256GB
 • GPS-paikannus: Kyllä
 • G-anturi: Kyllä

4. Einparts EPDVR01 -autokamera

Einpartsin kojelautakamerassa on mukavan suuri kolmen tuuman näyttö.

Laadukas ja keskihintainen Einparts EPDVR01 -autokamera, josta löytyy G-anturi sekä tilaa 64GB muistikortille. Laaja 170 asteen kuvakulma nauhoittaa videota, jossa näkyy suuri alue kuvakulman ansiosta.

Videoita pystyy tarvittaessa katselemaan 3 tuuman näytöltä, mutta niiden siirtäminen tietokoneelle käy myös näppärästi. G-anturi varmistaa sen, että esimerkiksi törmäystilanteessa kamera tallentaa videon automaattisesti. Saat siis talteen videokuvan mahdollisessa onnettomuustilanteessa.

Kaiken lisäksi pakkauksessa tulee myös peruutuskamera, jonka avulla pystyt kuvaamaan myös auton taakse. Pystyt tarkistamaan tarkemmat tiedot laitteesta Trodon verkkokaupasta.

*Trodo: Einparts EPDVR01 -autokamera

 • Hinta: 124,99 euroa
 • Kuvanlaatu: Full HD
 • Kuvakulma: 170 astetta
 • Nauhoitusnopeus: 30fps
 • Näytön koko: 3 tuumaa
 • Muistikorttipaikka: 64GB
 • GPS-paikannus: Ei
 • G-anturi: Kyllä

5. Mio Mivue C335 -autokamera

GPS-paikannus, G-anturi ja sisäänrakennettu akku. C335-autokamerassa on monipuolisesti ominaisuuksia.

Monipuolinen Mio Mivue C335 -kojelautakamera nauhoittaa Full HD -laatuista kuvaa, kuten monet muutkin Mio Mivuen autokamerat. 130 asteen kuvakulma ei ole laajin mahdollinen, mutta se on tarpeeksi hyvä tapahtumien kuvaamiseen tien päällä. Lisäksi tämä liikennekamera toimii myös parkkivahtina 240mAh sisäänrakennetun akun ansiosta.

GPS-paikannuksen avulla kamera tietää autosi nopeuden ja sijainnin. G-anturi puolestaan tunnistaa, jos auto jarruttaa äkillisesti. Tämä kaikki yhdistettynä kompaktiin kokoon ja helppoon käytettävyyteen tekee Mio Mivue C335 -kojelautakamerasta erinomaisen valinnan tieliikenteeseen.

Pääset katsomaan tarkemmat yksityiskohdat kamerasta Trodon nettisvuilta.

*Trodo: Mio Mivue C335 -autokamera

 • Hinta: 154,99 euroa
 • Kuvanlaatu: Full HD
 • Kuvakulma: 130 astetta
 • Nauhoitusnopeus: 30fps
 • Näytön koko: 2 tuumaa
 • Muistikorttipaikka: 128GB
 • GPS-paikannus: Kyllä
 • G-anturi: Kyllä
 • Akkutilavuus: 240mAh

6. Mio Mivue J85 -autokamera

Hienosti muotoiltu J85-autokamera näyttää hyvältä minkä tahansa auton tuulilasissa.

Tyylikäs Mio Mivue J85 -autokamera on hyvä valinta, jos haluat korkealaatuisen mutta hyvältä näyttävän kojelautakameran. Full HD -laatua nauhoittava kamera kuvaa tarkkaa videokuvaa ajosta, joten kaikki ajotapahtumat tallentuvat liikennekameran muistiin tarkasti.

G-anturi ja GPS-paikannin kuuluvat tämän kameran varustukseen, joten laite pystyy paikantamaan auton sijainnin sekä tunnistamaan äkkinäiset liikkeet. J85-kojelautakamerassa on 240mAh akku, minkä ansiosta autokamera pystyy valvomaan ajoneuvoa myös, kun auto ei ole käynnissä. 150 asteen kuvakulma on mukavan laaja, joten kamera kuvaa isolta alueelta.

Voit tutustua tähän loistavaan autokameraan tarkemmin Trodon verkkokaupassa alla olevasta linkistä.

*Trodo: Mio Mivue J85 -autokamera

 • Hinta: 184,99 euroa
 • Kuvanlaatu: Full HD
 • Kuvakulma: 150 astetta
 • Nauhoitusnopeus: 30fps
 • Muistikorttipaikka: 128GB
 • GPS-paikannus: Kyllä
 • G-anturi: Kyllä
 • Akkutilavuus: 240mAh

7. Mio Mivue 733 WiFi -autokamera

WiFi-yhteydellä varustetun autokameran videot on helppo siirtää puhelimelle tai tietokoneelle.

Laadukas Mio Mivue 733 WiFi -autokamera on nimensä mukaisesti WiFi-yhteydellä varustettu kojelautakamera. Pystyt siis helposti siirtämään liikennekameran nauhoittamat videot tietokoneelle tai puhelimeen. Helppo tiedostojen siirto nopeuttaa huomattavasti videoiden lähettämistä eteenpäin tai niiden editoimista.

WiFi-yhteyden lisäksi C733-kojelautakamera pitää sisällään GPS-paikannuksen ja G-anturin. Tästä laitteesta löytyy siis kaikki, mitä tarvitset hyvien liikennevideoiden nauhoittamiseen! Hinta ei toki ole halvimmasta päästä, sillä tämä kamera maksaa noin 190 euroa. Hinnalla saa kuitenkin laatua.

Käy tutustumassa C733-liikennekameraan Trodon nettisivuilla, niin näet onko kyseessä juuri sinulle sopiva autokamera.

*Trodo: Mio Mivue 733 WiFi -autokamera

 • Hinta: 189,99 euroa
 • Kuvanlaatu: Full HD
 • Kuvakulma: 130 astetta
 • Nauhoitusnopeus: 30fps
 • Näytön koko: 2,7 tuumaa
 • Muistikorttipaikka: 128GB
 • GPS-paikannus: Kyllä
 • G-anturi: Kyllä
 • Akkutilavuus: 240mAh

8. Mio Mivue 818 -autokamera

818-kojelautakamerassa on melkein kaikki ominaisuudet, mitä autokameralta voi odottaa.

Mio Mivue 818 -autokamera on kuin paranneltu versio C733-kojelautakamerasta. 818-kamerassa on WiFi-yhteyden lisäksi Bluetooth, jonka avulla voit halutessasi siirtää videoita kameran muistikortilta puhelimelle tai tietokoneelle. Myös kuvakulma on laaja, sillä se on 140 astetta. Pystyt siis kuvaamaan todella laajalta alueelta liikenteen tapahtumat.

Lisäksi kamerassa on tietenkin GPS-paikannus, joka kertoo ajonopeutesi sekä G-anturi äkkinäisten liikkeiden havaitsemiseen. Sisäänrakennettu 240mAh akku mahdollistaa kameran käytön parkkivahtina. Mukavan kokoiselta 2,7 tuuman näytöltä pystyy katsomaan tallennettuja videoita helposti.

Myös tähän monipuoliseen autokameraan voi käydä tutustumassa tarkemmin Trodon verkkosivuilla.

*Trodo: Mio Mivue 818 -autokamera

 • Hinta: 224,99 euroa
 • Kuvanlaatu: Full HD
 • Kuvakulma: 140 astetta
 • Nauhoitusnopeus: 60fps
 • Näytön koko: 2,7 tuumaa
 • Muistikorttipaikka: 128GB
 • GPS-paikannus: Kyllä
 • G-anturi: Kyllä
 • Akkutilavuus: 240mAh

9. Mio Mivue C380 Dual -autokamera

C380-autokameran mukana tulee myös pieni peruutuskamera.

Laadukas Mio Mivue C380 Dual -autokamera on paras valinta, kun haluat kojelautakameran, jossa on myös peruutuskamera. C380-autokamera asennetaan normaaliin tapaan tuulilasiin, ja pakakuksen mukana tuleva peruutuskamera kiinnitetään auton takalasiin tarralla.

Kyseessä on siis monipuolinen kojelautakamera, joka pystyy kuvaamaan ajoa sekä eteen- että taaksepäin. Laitteesta löytyy myös GPS-anturi, G-anturi ja 240mAh akku, jotka kaikki auttavat kameraa eri tehtävissä. G-anturi tunnistaa äkkinäiset liikkeet, GPS-paikannin tallentaa auton sijainnin ja sisäänrakennettu akku mahdollistaa liikennekameran käyttämisen myös parkkivahtina.

Tässä on siis yksi monipuolisimmista autokameroista, joka sopii moneen tarkoitukseen! Voit käydä tarkistamassa muut tiedot kamerasta Trodon sivuilta, linkki alhaalla.

*Trodo: Mio Mivue C380 Dual -autokamera

 • Hinta: 234,99 euroa
 • Kuvanlaatu: Full HD
 • Kuvakulma: 130 astetta
 • Nauhoitusnopeus: 30fps
 • Näytön koko: 2 tuumaa
 • Muistikorttipaikka: 128GB
 • GPS-paikannus: Kyllä
 • G-anturi: Kyllä
 • Akkutilavuus: 240mAh

10. Mio Mivue 866 -autokamera

866-autokamerassa on erinomainen kuvanlaatu ja se tukee jopa 256GB muistikorttia.

No tässä on monipuolinen autokamera kaikilla herkuilla! Mio Mivue 866 -kojelautakamera tallentaa liikenteen tapahtumat laajan 150 asteen kuvakulman ansiosta. Tässä kamerassa kaikki on hieman parempaa, sillä 866-kamera pystyy tallentamaan 60fps videoita. Korkealaatuista videota mahtuu liikennekameran muistikortille paljon, sillä tähän laitteeseen pystyy asentamaan 256GB kortin.

Kamerasta löytyy myös tietenkin GPS-paikannus ja G-anturi, jotka tallentavat paljon tärkeää tietoa autolla ajosta. 240mAh akku toimii virtalähteenä silloin, kun autossa ei ole virrat päällä. Tämä autokamera vahtii siis autoasi myös silloin, kun et aja sillä.

Kyseessä onkin siis korkealaatuinen autokamera, joka suoriutuu erinomaisesti monesta eri tilanteesta. Tässä laitteessa on kaikki, mitä voit kojelautakameralta toivoa! Käy katsomassa tarkemmat tiedot Trodon verkkokaupasta, jos kiinnostuit.

*Trodo: Mio Mivue 866 -autokamera

 • Hinta: 289,99 euroa
 • Kuvanlaatu: Full HD
 • Kuvakulma: 150 astetta
 • Nauhoitusnopeus: 60fps
 • Näytön koko: 2,7 tuumaa
 • Muistikorttipaikka: 256GB
 • GPS-paikannus: Kyllä
 • G-anturi: Kyllä
 • Akkutilavuus: 240mAh

Miksi autokamera on kannattava hankinta?

Hyvä autokamera on kannattava hankinta, koska mahdollisen onnettomuuden tai vaaratilanteen sattuessa pystyt parhaimmassa tapauksessa osoittamaan syyttömyytesi videon avulla. Vakuutusyhtiön kanssa neuvotteleminen voi myös olla helpompaa, jos autoa vaurioittanut tilanne on tallentunut videolle.

Kamera on kuitenkin ainoastaan ajoa tallentava väline, joka ei vaikuta itse matkan turvallisuuteen. Ennakoiva ajaminen ja muiden autoilijoiden tarkkaileminen kannattaa muistaa, vaikka tuulilasissa olisikin tallentava kamera kiinni.

Kojelautakamera ei siis tee ajamisesta turvallisempaa, mutta tarvittaessa sinulla on todiste siitä, mitä liikenteessä on tapahtunut. Sisäänrakennetun akun avulla autokamera voi myös toimia parkkivahtina, joten autoasi valvotaan jopa silloin, kun et itse ole paikalla.

Yhteenveto autokamera vertailusta ja kojelautakameroiden hinnasta

Yhteenvetona voisi todeta, että autokamera ei ole kovin kallis laite. Monet kamerat maksavat noin 100 euroa, ja halvempiakin löytyy. Verrattuna muihin elektroniikkalaitteisiin kojelautakamera on siis suhteellisen edullinen hankinta.

WiFi-yhteys ja GPS-paikannus vaikuttavat autokameroiden hintaan eniten. Kalliimmissa kojelautakameroissa on videoiden siirtoa helpottava WiFi-yhteys ja auton sijainnin sekä nopeuden tallentava GPS-anturi. Halvemmista kameroista nämä ominaisuudet yleensä puuttuvat.

Autokamera tallentaa tavallisen ajon lisäksi mahdolliset vaaratilanteet.

Kuvakulma on yksi ominaisuus, joka vaihtelee mallista ja valmistajasta riippuen paljon. Laaja kuvakulma auttaa esimerkiksi sivusta tulevien autojen havaitsemisessa. Välillä liikenteessä voi käydä niin, että joku ajaa eteesi sivusta esimerkiksi kolmion takaa. Laaja kuvakulma auttaa kameraa kuvaamaan tämän kaltaiset tapahtumat.

Muita autokameroiden vertailtavia ominaisuuksia ovat G-anturi, muistikortin koko ja tallennusnopeus. Monissa kameroissa tallennusnopeus on 30fps mutta kalliimman hinnan laitteissa nopeus on jo 60fps. 

Hyvän autokameran saa siis edulliseen hintaa, mutta jos haluat enemmän hienoja ominaisuuksia, niin kalliimpiakin löytyy. Paras kojelautakamera on se, jossa on sinun käyttöösi parhaiten sopivat ominaisuudet.

Mukavaa ajoa!

Lue myös: Autokameran asennus – Miten kojelautakamera asennetaan oikein?

Lue myös: Raitisilmasuodattimen vaihto – Miten auton sisäilmasuodatin vaihdetaan?

3 kommenttia artikkeliin ”Autokamera vertailu – 10 parasta kojelautakameraa

 1. Paluuviite: Autokameran asennus – Miten kojelautakamera asennetaan oikein? | Projektiloota

 2. Paluuviite: Miten suojata auton katalysaattori varkauksilta? | Projektiloota

 3. Paluuviite: Raitisilmasuodattimen vaihto – Miten auton sisäilmasuodatin vaihdetaan? | Projektiloota

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s