Talvirengasvertailu 2022 – Parhaat talvirenkaat vertailussa

Projektiloodan talvirengasvertailu keskittyy parhaiden talvirenkaiden hintaan sekä ominaisuuksiin. Talvirenkaita voi vertailla esimerkiksi kestävyyden, taloudellisuuden ja hinnan mukaan, joten tässä artikkelissa otetaan huomioon kaikki mahdolliset tekijät. Talvirengasvertailuun on valittu 10 hinta-laatusuhteeltaan parasta nastarengasta.

Kuten aiemmin todettiin, nastarenkaita voi vertailla monen eri tekijän mukaan. Polttoaineenkulutus, melutaso ja märkäpito ovat tärkeitä ominaisuuksia, jotka kannattaa ottaa huomioon uusia talvirenkaita hankkiessa. Tottakai budjetti vaikuttaa myös nastarengasvertailuun, eli kuinka paljon olet valmis maksamaan talvirenkaista. Rahalla saa yleensä enemmän pitoa ja paremman kestävyyden.

Talvirenkaita voi vertailla esimerkiksi märkäpidon, polttoaineen kulutuksen ja melutason mukaan.

Vertailussa keskitytään nastarenkaisiin, sillä kitkarenkaille on omat vertailutekijänsä. Kitkarenkaat ovat hyvät kaupunkiajoon, mutta nastarenkaat toimivat yleensä paremmin jäisillä pinnoilla sekä vaihtelevissa olosuhteissa.

Parhaat talvirenkaat talveksi 2022

Jokainen autoilija keskittyy eri asioihin vertaillessaan talvirenkaita. Toisille kustannustehokkuus on tärkeämpi asia kuin pitkä kestävyys ja täydet tähdet kaikista testeistä. Jotkut taas haluavat mahdollisimman hiljaiset renkaat, jotta ajomukavuus olisi paras mahdollinen.

Projektiloodan talvirengasvertailuun on valittu 10 erinomaista talvirengasta, ja renkaat on lueteltu listalla halvimmasta kalliimpaan. Kyseessä ei siis ole paremmuusjärjestys.  Jos siis haluat halvat talvirenkaat, niin kannattaa katsella listan ensimmäisillä sijoilla olevia nastarenkaita. Jos taas haluat todella laadukkaat kumit autoon, niin listan loppupäästä löytyy hyviä vaihtoehtoja. Alla on lista vertailun renkaista halvimmasta kalleimpaan.

Lista vertailun talvirenkaista edullisimmasta kalleimpaan

 • Kumho Izen Winter Craft
 • Nangkang SW-8
 • Hankook Winter I*Pike
 • Goodyear Ultra Grip Ice Artctic
 • Nokian Nordman 8
 • Michelin X-Ice North 4
 • Nokian Hakkapeliitta 8
 • Continental Ice Contact 2
 • Nokian Hakkapeliitta 9
 • Nokian Hakkapeliitta 10
Talvirengasvertailussa keskitytään 10 eri nastarenkaaseen ja niiden ominaisuuksiin.

Jos sinua mietityttää, mitä renkaiden merkinnät tarkoittavat, niin alhaalla on merkintöjä havainnollistava kuva. Mikäli haluat lukea tarkempaa tietoa eri merkinnöistä, niin Projektiloodan artikkelissa kerrotaan enemmän yksityiskohtia. Linkki artikkeliin kuvan alla.

Lue myös: Mitä auton renkaiden merkinnät tarkoittavat?

Kaikki nastarengasvertailun kumit löytyvät Svenska Gummihusetin verkkokaupasta, joka on nimensä mukaisesti Ruotsissa toimiva renkaisiin erikoistunut liike. Heillä on luotettava ja nopea toimitus Suomeen, joten tilaaminen on helppoa ja mutkatonta.

Sitten itse asiaan!

1. Kumho Izen Winter Craft

Kumhon Izen Winter Craft on talvirengasvertailun halvin nastarengas.

Talvirengasvertailun ensimmäisenä on edullinen Kumho Izen Winter Craft talvirengas, joka on tarpeeksi hyvä satunnaiseen talviajoon. Halvan hintansa ansiosta Izen Winter Craft on hyvä ostos kuljettajalle, joka ei aja kovin usein talven aikana. Edullisella hinnalla on kuitenkin varjopuolensa, sillä märkäpito ja vierintävastus ovat molemmat F-luokka, mikä on toisiksi huonoin luokitus.

Jos siis ajat paljon ja haastavissa olosuhteissa talviaikaan, niin kannattaa hankkia astetta parempi rengas. Kumhon Izen Winter Craft on kuitenkin tarpeeksi hyvä epäaktiiviseen ajoon. Kannattaa kuitenkin muistaa, että elämäntilanteet saattavat vaihdella ja ehkäpä tarvitsetkin autoa jostain syystä enemmän talvella kuin luulit. 

Winter Craft on joka tapauksessa edullinen ostos, joten se sopii hyvin esimerkiksi kotitalouden kakkosautoon.

 • Alin hinta: 62 euroa
 • Nimi: Kumho Izen Winter Craft
 • Vierintävastus: F
 • Märkäpito: F
 • Vierintämelu: 70db
 • Ympäristötaso: 2
 • Nopeusluokka: T
 • (jotkin ominaisuudet, kuten vierintämelu saattavat vaihdella hieman renkaan koon mukaan)

Tutustus Kumhon halpaan talvirenkaaseen tarkemmin Svenska Gummihusetin sivuilla, ja valitse alta sopivan kokoinen rengas autoosi.

*Svenska Gummihuset:

2. Nankang SW-8

Nankang ei ole kovin hyvä talvirengas, mutta se on halpa ja sopii satunnaiseen ajoon.

Nankang SW-8 on hyvä talvirengas, kun etsinnässä on todella halpa nastarengas. Pehmeästä kumiseoksesta valmistettu SW-8 muovautuu tien pintaan ja näin rengas saavuttaa todella hyvän pidon. Laadukkaat nastat takaavat, että pitoa löytyy jonkin verran myös jäällä.

Kyseessä on siis hieman alle keskitason nastarengas, jonka voi hankkia suhteellisen edulliseen hintaan. Optimoitu nastojen sijoittelu sekä V-malliset urat auttavat rengasta syrjäyttämään vettä myös kolealla kelillä, kun lumet alkavat sulaa.

Mikään erityisen hyvä rengas ei kuitenkaan ole kyseessä, sillä esimerkiksi ruotsalainen Testien Paras -sivusto varoittaa kyseisen rengasvalmistajan heikoista tuloksista. Sivun luotettavuudesta voi kuitenkin olla montaa mieltä käännöskukkasten takia.

 • Alin hinta: 72 euroa
 • Nimi: Nankang SW-8
 • Vierintävastus: Ei ilmoitettu
 • Märkäpito: Ei ilmoitettu
 • Vierintämelu: 70db
 • Ympäristötaso: 2
 • Nopeusluokka: T
 • (jotkin ominaisuudet, kuten vierintämelu saattavat vaihdella hieman renkaan koon mukaan)

Voit käydä katsomassa Nankang SW-8 -talvirengasta tarkemmin Svenska Gummihusetin sivuilla ja valita alla olevasta listasta sopivan kokoisen renkaan autoosi.

*Svenska Gummihuset:

3. Hankook Winter I*Pike

Hankook on tunnettu halvoista mutta suhteellisen hyvistä talvirenkaista.

Voidaan ehkä sanoa, että Hankook Winter I*Pike on yksi parhaimmista nastarenkaista, kun vertaillaan hinta-laatusuhdetta. Monet kehuvat tätä talvirengasta arvosteluissa sekä netin keskustelupalstoilla, joten ihan huono tämä rengas ei voi olla. Hintakin on suhteellisen edukas, sillä halvimmillaan yksi kumipyörylä maksaa 76 euroa.

V-muotoinen kuvio auttaa lumisella kelillä, sillä se parantaa pitoa irtolumella ajettaessa. Tähdenmuotoiset nastat tarttuvat jäähän kaikista mahdollisista suunnista parantaen näin pitävyyttä mutkissa ja muiden ohjausliikkeiden aikana.

Kyseessä onkin siis edullinen mutta yllättävän laadukas valinta autoosi. Kaikkia tietoja ei kuitenkaan ole ilmoitettu selkeästi, joten vierintävastus ja märkäpito jäävät epäselviksi.

 • Alin hinta: 76 euroa
 • Nimi: Hankook Winter I*Pike
 • Vierintävastus: Ei ilmoitettu
 • Märkäpito: Ei ilmoitettu
 • Vierintämelu: 70db
 • Ympäristötaso: 2
 • Nopeusluokka: T
 • (jotkin ominaisuudet, kuten vierintämelu saattavat vaihdella hieman renkaan koon mukaan)

Käy katsomassa Hankook Winter I*Piken tarkemmat tiedot Svenska Gummihusetin sivuilla, ja valitse alta sopivan kokoinen rengas autoosi.

*Svenska Gummihuset:

4. Goodyear Ultra Grip Ice Arctic

Goodyear on tunnettu ja laadukas rengasvalmistaja, mutta laadukkaan renkaan voi saada myös edullisesti.

Goodyear Ultra Grip Ice Arctic -nastarengas poikkeaa muista talvirenkaista kuviointinsa perusteella, sillä tämän renkaan kuviot ulottuvat renkaan puolelta toiselle ikään kuin vyöt. Kolmion malliset nastat on aseteltu eri puolille kuviota harkiten, jotta renkaassa olisi hyvä pito jäällä.

Kyseessä on silti edullinen rengas, koska Ultra Grip Ice Arcticin hintahaarukka on 95- euroa. Renkaan koko vaikuttaa hintaan, joten mitä isompi rengas sitä enemmän kumi maksaa. Edullinen hinta ei kuitenkaan tule ilmaiseksi, sillä Goodyearin Ultra Grip jää paremmille renkaille jälkeen mitä tulee ajettavuuteen jäällä.

Kyseessä on joka tapauksessa hyvä talvirengas, kun haluat keskitasoisen renkaan talviajoon. Tällä kumilla pääsee jo pitkälle!

 • Alin hinta: 95 euroa
 • Nimi: Goodyear Ultra Grip Ice Arctic
 • Vierintävastus: Ei ilmoitettu
 • Märkäpito: Ei ilmoitettu
 • Vierintämelu: Ei ilmoitettu
 • Ympäristötaso: 2
 • Nopeusluokka: T
 • (jotkin ominaisuudet, kuten vierintämelu saattavat vaihdella hieman renkaan koon mukaan)

Voit käydä tarkistamassa Goodyear Ultra Grip Ice Arctic -talvirenkaan tarkemman hinnan ja muut tiedot Svenska Gummihusetin sivuilla ja valita alla olevasta listasta sopivan kokoisen renkaan autoosi.

*Svenska Gummihuset:

5. Nokian Nordman 8

Nordman on talvirengasvertailun keskivaiheilla, sillä se on hyvä ja luotettava rengas mutta hinta ei päätä huimaa.

Nokia Nordman on talvirengasvertailun ensimmäinen kotimainen rengas. Tässä onkin siis hyvä hankinta, jos haluat allesi suomalaiset nastarenkaat. Nordman on turvallisen tuntuinen jäällä ja lumella, eikä mikään ihme, sillä kyseessä on kotimaista suunnittelutyötä oleva rengas.

Kiilan muotoiset nastat purevat jäähän tehokkaasti, sillä kiilan kärki kairautuu syvälle tien pinnassa olevaan jääkerrokseen. Syvät ja leveät urat auttavat veden sekä lumen poistamisessa tehokkaasti. Nokian Nordman 8 on siis todella hyvä ajettava myös leudolla kelillä.

Tässä onkin siis erinomainen nastarengas, jos haluat kohtuuhintaisen kotimaisen kumin autosi alle!

 • Alin hinta: 108 euroa
 • Nimi: Nokian Nordman 8
 • Vierintävastus: Ei ilmoitettu
 • Märkäpito: Ei ilmoitettu
 • Vierintämelu: Ei ilmoitettu
 • Ympäristötaso: 2
 • Nopeusluokka: T
 • (jotkin ominaisuudet, kuten vierintämelu saattavat vaihdella hieman renkaan koon mukaan)

Voit käydä katsomassa Nokian Nordman -talvirenkaan tarkemmat tiedot Svenska Gummihusetin sivuilla ja valita alla olevasta listasta sopivan kokoisen renkaan autoosi.

*Svenska Gummihuset:

6. Michelin X-Ice North 4

Michelin on kenties tunnetuin rengasvalmistaja. X-Ice North 4 on takuulla laadukas nastarengas, joka toimii Suomen olosuhteissa.

Michelin X-Ice North 4 on todella laadukas talvirengas, jossa on paljon nastoja sekä erinomainen märkäpito. Nastat ovat perinteistä pyöreää mallia, mutta ne on aseteltu renkaan pintaan pieniin monttuihin. Muotoilun avulla nastat saadaan uppoamaan paremmin jäähän.

X-Ice North 4 -renkaan paras puoli on ehdottomasti märkäpito, josta rengas on saanut parhaimman A-luokituksen. Tällä Michelinin laadukkaalla renkaalla pystyy siis ajamaan sohjossa ja märällä kelillä todella hyvin. Kyseessä onkin siis pitävä nastarengas, joka sopii sekä pohjoisen kylmiin olosuhteissiin että eteläisen Suomen lämpimämpään talveen.

Michelinin X-Ice North 4 tuli vuonna 2020 Tekniikan Maailman talvirengastestissä jaetulle ykkössijalle Continentalin Ice Contact 3 -renkaan kanssa.

 • Alin hinta: 117 euroa
 • Nimi: Michelin X-Ice North 4
 • Vierintävastus: E
 • Märkäpito: A
 • Vierintämelu: 73db
 • Ympäristötaso: 2
 • Nopeusluokka: T
 • (jotkin ominaisuudet, kuten vierintämelu saattavat vaihdella hieman renkaan koon mukaan)

Voit käydä katsomassa kotimaista Nokian Hakkapeliitta 9 -talvirengasta tarkemmin Svenska Gummihusetin sivuilla ja valita alla olevasta rengaslistasta sopivan kokoiset kumit autoosi.

*Svenska Gummihuset:

7. Nokian Hakkapeliitta 8

Hakkapeliitta 8 on kohtuuhintainen laaturengas suoraan Suomesta.

Kotimainen Nokian Hakkapeliitta 8 on rengas, josta lähes kaikki ovat varmasti kuulleet. Suomalainen nastarengas on monelle ykkösvalinta, kun uudet talvirenkaat ovat hankintalistalla. Eikä Hakkapeliitan suosio ole mikään ihme, sillä se on saanut hyviä tuloksia monissa testeissä ja talvirengasvertailuissa.

Huolella suunniteltu renkaan kuvio on tehty poistamaan lunta ja sohjoa renkaan alta kaikissa olosuhteissa. Nastoihin on kuitenkin kiinnitetty vielä suurempaa huomiota, sillä Hakkapeliitan keskiosassa on käytetty erilaisia nastoja ja renkaan sivuilla on käytetty nastoja, jotka takaavat hyvän pidon kaarteissa.

Innovatiiviset ratkaisut ja huolellinen suunnittelu Tekevät Nokian Hakkapeliitasta yhden parhaimmista talvirenkaista. Tässä on siis hyvä valinta moneen käyttöön!

 • Alin hinta: 136
 • Nimi: Nokian Hakkapeliitta 8
 • Vierintävastus: Ei ilmoitettu
 • Märkäpito: Ei ilmoitettu
 • Vierintämelu: Ei ilmoitettu
 • Ympäristötaso: 2
 • Nopeusluokka: T
 • (jotkin ominaisuudet, kuten vierintämelu saattavat vaihdella hieman renkaan koon mukaan)

Voit käydä katsomassa kotimaista Nokian Hakkapeliitta 8 -talvirengasta tarkemmin Svenska Gummihusetin sivuilla ja valita alla olevasta rengaslistasta sopivan kokoiset kumit autoosi.

*Svenska Gummihuset:

8. Continental Ice Contact 2

Continentalin Ice Contactissa on hyödynnetty poikkeuksellista kuviointia.

Continental Ice Contact 2 on astetta edistyksellisempi talvirengas, jossa on ainutlaatuinen nastakuviointi. Nastat on sijoitettu pieniin loviin, joiden avulla tämä Continentalin nastarengas uppoaa mukavasti jäähän. Tässä nastarenkaassa olevien nastojen muoto ei muistuta piikkiä, vaan nasta on enemmänkin suorakulmiomainen.

Suorakulmiota muistuttava nastan pää on leveämpi kuin perinteinen nasta, joten se uppoaa jäähän pidemmältä matkalta. Renkaan kuvioinnissa on hyödynnetty sekä kaarevia että suoria muotoja, joten myös märkäpitoon on kiinnitetty huomiota talvirengasta suunnitellessa.

Tässä on hyvä talvirengas, jos kaipaat laadukasta nastarengasta sopusuhtaiseen hintaan.

 • Alin hinta: 249 euroa
 • Nimi: Continental Ice Contact 2
 • Vierintävastus: Ei ilmoitettu
 • Märkäpito: Ei ilmoitettu
 • Vierintämelu: Ei ilmoitettu
 • Ympäristötaso: 2
 • Nopeusluokka: T
 • (jotkin ominaisuudet, kuten vierintämelu saattavat vaihdella hieman renkaan koon mukaan)

Käy katsomassa Continental Ice Contact 2 -talvirengasta  tarkemmin Svenska Gummihusetin sivuilla, ja valitse alla olevasta listasta sopivan kokoinen rengas autoosi.

*Svenska Gummihuset:

9. Nokian Hakkapeliitta 9

Hakkapeliitta 9 on suosittu talvirengas, sillä renkaat on suunniteltu huolellisesti ja tarkasti Suomessa.

Nokian Hakkapeliitta 9 edustaa suomalaista suunnittelutaitoa, joten se on erinomainen valinta nastarenkaaksi haastaviin talvisiin oloihin. Myös tässä talvirenkaassa on käytetty kahdenlaisia nastoja, jotta rengas saavuttaisi parhaan mahdollisen pidon myös kaarteissa. Keskellä rengasta on yhdenlaisia nastoja, ja renkaan sivuille on aseteltu toisen mallisia nastoja.

Taidokkaasti suunnitellut urat poistavat vettä sekä märkää lunta renkaan alta, jolloin pito paranee loskakelillä. Kyseessä on siis suomalainen rengas, joka toimii sekä kovilla pakkasilla että sulalla talvikelillä.

 • Alin hinta: 136 euroa
 • Nimi: Nokian Hakkapeliitta 9
 • Vierintävastus: Ei ilmoitettu
 • Märkäpito: Ei ilmoitettu
 • Vierintämelu: Ei ilmoitettu
 • Ympäristötaso: 2
 • Nopeusluokka: T
 • (jotkin ominaisuudet, kuten vierintämelu saattavat vaihdella hieman renkaan koon mukaan)

Voit käydä katsomassa kotimaista Nokian Hakkapeliitta 9 -talvirengasta tarkemmin Svenska Gummihusetin sivuilla ja valita alla olevasta rengaslistasta sopivan kokoiset kumit autoosi.

*Svenska Gummihuset:

10. Nokian Hakkapeliitta 10

Nokian Hakkapeliitta 10 on talvirengasvertailussa osuvasti sijalla 10.

Talvirengasvertailun viimeinen ja samalla laadukkain rengas on Hakkapeliitta 10. Kyseinen nastarengas on jälleen suomalaista suunnittelutyötä, joten se sopii paremmin pohjoisen talvisiin olosuhteisiin kuin mikään muu nastarengas. Neliönmuotoiset nastat antavat hyvää pitoa renkaan reunoilla ja keskellä rengasta on syvät urat, jotka poistavat tehokkaasti vettä ja sohjoa renkaan alta.

Tässä talvirenkaassa on siis kiinnitetty erinomaista huomiota pitoon lumella sekä kostealla tienpinnalla. Nokian Hakkapeliitat ovat saaneet kehuja monilta autoilijoilta, joten ei mikään ihme, että tältäkin listalta löytyy muutama nokialainen.

 • Alin hinta: 133 euroa
 • Nimi: Nokian Hakkapeliitta 10
 • Vierintävastus: Ei ilmoitettu
 • Märkäpito: Ei ilmoitettu
 • Vierintämelu: Ei ilmoitettu
 • Ympäristötaso: 2
 • Nopeusluokka: T
 • (jotkin ominaisuudet, kuten vierintämelu saattavat vaihdella hieman renkaan koon mukaan)

Voit käydä katsomassa kotimaista ja laadukasta Nokian Hakkapeliitta 10 -talvirengasta tarkemmin Svenska Gummihusetin sivuilla ja valita alla olevasta rengaslistasta sopivan kokoiset kumit autoosi.

*Svenska Gummihuset:

Yhteenveto talvirengasvertailusta

Talvirenkaita pystyy vertailemaan niiden suorituskyvyn perusteella, mutta on myös mielenkiintoista nähdä erilaisia ratkaisuja ja kuviointeja nastarenkaissa. Erilaisten nastojen käyttö sekä niiden asettelu vaikuttavat talvirenkaan käyttäytymiseen.

Esimerkiksi Nokian Hakkapeliitta -renkaissa käytetyt erilaiset nastat ovat mielenkiintoinen innovaatio, jonka avulla renkaaseen saadaan pitoa myös kaarreajossa. Monet valmistajat käyttävät erilaisia nastoja, sillä jotkin ovat neliönmuotoisia, toisista nastoista taas tehdään perinteisen piikinmuotoisia.

Jos tarvetta ilmenee, uudet kumit kannattaa vaihtaa talveksi alle.

Parhaat talvirenkaat ovat ne, joiden hinta ja ominaisuudet kohtaavat autoilijan omien mieltymysten kanssa. Jos autolla ei ajeta paljoa ja maasto on helppoa talvella, esimerkiksi kaupunki, niin silloin halvemmat nastarenkaat saattavat olla riittävä valinta. Kannattaa kuitenkin muistaa, että musta jää voi yllättää myös kaupunkiajossa.

Jos autolla halutaan ajaa maaseudulla teillä, joilla lumi ja jää ovat hallitsevia elementtejä, niin kannattaa hankkia suosiolla hieman paremmat renkaat. Talvella ajaessa ei voi olla liian varovainen, ja renkaiden on myös syytä olla kunnossa.

Turvallista ajoa!

Lue myös: Miten usein talvirenkaat pitää vaihtaa? Talvirenkaiden käyttöikä

Lähteet: Paras talvirengas 2020 – Tekniikan Maailma

Lähteet: Talvirenkaat nastoilla 2022 – Testien Paras (käännetty ruotsista)

2 kommenttia artikkeliin ”Talvirengasvertailu 2022 – Parhaat talvirenkaat vertailussa

 1. Paluuviite: Miten usein talvirenkaat pitää vaihtaa? Talvirenkaiden käyttöikä | Projektiloota

 2. Paluuviite: Parhaat joululahjat autoilijalle 2022 | Projektiloota

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s