Paras aggregaatti – Vertailussa 10 hyvää varavirtageneraattoria

Parhaat aggregaatit satunnaiseen käyttöön ovat Timco 1000i ja SDMO Perform 3000 sekä hieman kalliimpi Altas Copco P8000T, jos tarvitset isompaa aggregaattia. Paras varavirtageneraattori on kuitenkin se, joka sopii parhaiten sinun tarpeeseesi. Aggregaatin koko ja ominaisuudet vaikuttavat siihen, millaiseen käyttöön laite soveltuu parhaiten.

Jos esimerkiksi haluat mökille sopivan varavirtalähteen, niin pienikokoinen aggregaatti saattaa olla sopiva. Mutta jos tavoitteenasi on tuottaa virtaa suurille koneille, niin kannattaa turvautua isokokoisempaan aggregaattiin.

Tässä aggregaatteja vertailevassa artikkelissa keskitytään 10 erilaiseen aggregaattiin, jotka eroavat toisistaan sekä kokonsa että hintansa suhteen. Joissakin aggregaateissa on myös USB-portit älylaitteiden lataamista varten.

Aggregaatteja voi vertailla monen eri ominaisuuden mukaan. Paras aggregaatti on se, joka on ominaisuuksiltaan ja teholtaan sopivin juuri sinun käyttöösi.

Polttoainetankin koko vaikuttaa siihen, miten pitkään laite pystyy tuottamaan sähköä. Pieni aggregaatti voi pysyä yhdellä tankillisella pidempään käynnissä, jos polttoainetankin koko on suuri aggregaatin moottoriin verrattuna. Ominaisuudet vaihtelevat paljon erilaisten laitteiden välillä.

Aggregaatin liikuteltavuuteen kannattaa myös kiinnittää huomiota, sillä pientä aggregaattia on helpompi liikuttaa paikasta toiseen. Suurikokoinen aggregaatti on erinomainen valinta kohteisiin, joissa virtalähde pysyy käytännössä paikallaan. Suuret työmaille sijoitettavat aggregaatit ovat yleensä auton perään kiinnitettävää mallia, koska niiden koko on niin suuri.

Seuraavaksi artikkelissa esitellään 10 parasta aggregaattia, joiden ominaisuudet vaihtelevat laidasta laitaan. Listan alkupään laitteet ovat ostettavissa *Virtasenkaupasta, joka on täysin suomalainen verkkokauppa. Heillä on nopea ja luotettava toimitus kaikkialle Suomeen. Listan loppupään aggregaatit ovat tarjolla *Staypron verkkokaupassa, joka on ruotsalainen toimija. Heillä on kuitenkin varasto myös Suomessa.

Pidemmittä puheitta, luodaan katsaus 10 hyvään aggregaattiin. Artikkelin lista alkaa halvimmasta laitteesta ja päättyy kalleimpaan.

1. Timco 1000i digitaali – aggregaatti 0.9kW

Timco 1000i on edullinen ja kompakti aggregaatti, jota on helppo kuljettaa mukana.

Timco 1000i on paras valinta aggregaatiksi, jos haluat pienen mutta tehokkaan varavirtageneraattorin vaikkapa mökille. Laite on pieni mutta tehokas, mutta hintakin on edullinen. Tämä 399 euroa maksava aggregaatti on yksi halvimmista malleista, joten kyseessä on hyvä vaihtoehto, kun budjetti on tiukka.

Nimellistehoa laitteesta löytyy 0,9 kvA, joten tehoa löytyy aggregaatista suhteellisen hyvin näin pieneksi laitteeksi. Timco 1000i painaa vain 15 kiloa ilman bensiiniä, joten aggregaattia on helppo liikutella paikasta toiseen. Helppoutta lisää myös kantokahva laitteen päällä. 

Kevyessä rakenteessa on se etu, että moottorin koko on myös pieni. Yksisylinterinen nelitahti pystyy tuottamaan sähköä ilman pysähdyksiä jopa viiden tunnin ajan yhdellä tankillisella. Pieniruokaisen moottori tuo siis etuja, vaikka nimellisteho ei vedäkään vertoja suuremmille aggregaateille.

Voit käydä vilkaisemassa tätä helppokäyttöistä aggregaattia tarkemmin Virtasenkaupan nettisivuilla.

*Virtasenkauppa: Timco 1000i -aggregaatti

 • Hinta: 399 euroa
 • Nimellisteho: 0,9kvA
 • Jännite: 240V
 • Käyttövoima: Bensiini
 • Käyntikierrokset: 5500
 • Moottori: 1-sylinterinen 4-tahti
 • Käynnistys: Käsikäynnistys
 • Polttoainesäiliö: 2,1 litraa
 • Käyntiaika: Maksimiteholla 5 tuntia
 • Ulostulot: Valovirta, USB-portti ja 12V-ulostulo
 • Paino: 15kg

2. AL-KO 2500-C -aggregaatti 2kW

AL-KO:N pieni aggregaatti on rakenteeltaan kevyt, mutta siinä on laitteen kokoon nähden iso polttoainetankki.

AL-KO 2500-C on erinomainen aggregaatti, jos etsit varavirtageneraattoria todella isolla polttoainesäiliöllä! Tässä laitteessa on suurikokoinen bensatankki, vaikka moottorilla ei olekaan paljon kokoa. Pienen moottorin ja suuren tankin ansiosta AL-KO -aggregaatti pysyy käynnissä pitkään ilman lisätankkausta.

Nelitahtinen moottori käynnistetään käsin, eikä aggregaatissa ole paljoa ominaisuuksia. Siksi laite on hinnaltaan edullinen. Toisaalta 2500-C on yksinkertainen varavirtageneraattori, joka on edullinen hankinta esimerkiksi mökille tai korjaamolle. Kyseessä on pieni ja kompakti generaattori satunnaiseen tarpeeseen.

Voit käydä tarkistamassa AL-KO -aggregaatin tarkemmat ominaisuudet ja tämän hetkisen hinnan Virtasenkaupan verkkokaupasta.

*Virtasenkauppa: AL-KO 2500-C -aggregaatti

 • Hinta: 699 euroa
 • Nimellisteho: 2kW
 • Jännite: 230V
 • Käyttövoima: Bensiini
 • Moottori: 4-tahti
 • Käynnistys: Käsikäynnistys
 • Polttoainesäiliö: 15 litraa
 • Käyntiaika: 15 tuntia
 • Ulostulot: Kaksi 230 voltin ulostuloa ja 12V-ulostulo
 • Paino: 45kg

3. SDMO Perform 3000 C5 -aggregaatti 2,8kW

Perform 3000 on suhteellisen edullinen mutta tehokas varavirtageneraattori.

Jos etsit parasta aggregaattia, jonka on tarkoitus pysyä paikallaan, niin SDMO Perform 3000 C5 on todennäköisesti hyvä valinta. Tämän aggregaatin moottori sekä polttoainesäiliö on sijoitettu metallisen rungon sisään, joten laite on helppo asentaa esimerkiksi pakettiauton kyytiin tai jollekin muulle alustalle. 

Moottorin kokoon nähden 3000 C5 -aggregaatissa on kuitenkin suhteellisen pieni polttoainesäiliö. Täydellä teholla 4,1 litran polttoainetankki riittää vain kahdeksi ja puoleksi tunniksi, joten kovin pitkään laite ei pysy käynnissä ilman lisätankkausta.

Hyviä puoliakin Performin pienessä aggregaatissa kuitenkin on. Laite on suhteellisen kevyt ja pienikokoinen, joten se on helppo sijoittaa monenlaiseen käyttöön sekä paikkaan. Jämerä rakenne puolestaan pitää huolen, että varavirtageneraattori kestää myös hieman iskuja.

Käy katsomassa laitteen tarkemmat tiedot Virtasenkaupan sivuilta, niin voit tutustua aggregaattiin paremmin!

*Virtasenkauppa: SDMO Perform 3000 C5 -aggregaatti

 • Hinta: 989 euroa
 • Nimellisteho: 2,8kW
 • Jännite: 230V
 • Käyttövoima: Bensiini
 • Käyntikierrokset: 3600
 • Moottori: 4-tahti
 • Käynnistys: Käsikäynnistys
 • Polttoainesäiliö: 4,1 litraa
 • Käyntiaika: Maksimiteholla 2,5 tuntia
 • Ulostulot: Kaksi 230 voltin ulostuloa
 • Paino: 45kg

4. AL-KO 6500-C -aggregaatti 4,0kW

6500-C -aggregaatti on varustettu todella suurella bensatankilla, joka takaa pitkän käyttöajan.

Tässä on aggregaatteja vertailevan artikkelin tähän asti isoimmalla polttoainetankilla varustettu aggregaatti! AL-KO 6500-C -aggregaatti on isokokoinen varavirtalähde, jonka voit sijoittaa esimerkiksi mökille tai työmaalle. Laitteessa on kaksi 230 voltin ulostuloa, joiden avulla voit käyttää moni työkaluja tai valoja. 12 voltin ulostulon avulla pystyt lataamaan esimerkiksi auton akkuja.

Suuri 25 litran bensatankki riittää noin 9 tunnin käytön ajaksi, joten tätä varavirtalähdettä ei tarvitse tankata kovin usein. 4kW teho puolestaan takaa sen, että aggregaatilla pystyy käyttämään astetta isompaakin laitetta.

Mukavia lisäominaisuuksia ovat ylävirtasuoja ja öljyvahti, joita ei kaikista aggregaateista löydy. Ylävirtasuoja pitää huolen, että laite ei tuota vahingossakaan liikaa virtaa sähkölaitteille. Öljyvahti pysäyttää aggregaatin, jos laitteen öljysäiliö tyhjenee liikaa.

Voit tutustua tähän monipuoliseen aggregaattiin Staypro-kaupassa alla olevasta linkistä klikkaamalla!

*Staypro: AL-KO 6500-C -aggregaatti

 • Hinta: 1130 euroa
 • Nimellisteho: 4kW
 • Jännite: 230V
 • Käyttövoima: Bensiini
 • Moottori: 4-tahti
 • Käynnistys: Käsikäynnistys
 • Polttoainesäiliö: 25 litraa
 • Käyntiaika: Maksimiteholla 9 tuntia
 • Ulostulot: Kaksi 230 voltin ulostuloa ja yksi 12 voltin ulostulo
 • Paino: 88kg

5. Mosa GE3500 KBM -aggregaatti 2,9kVA

Mosa GE3500 KBM on astetta järeämpi aggregaatti, joka ei kuitenkaan ole liian kookas.

Mosa GE3500 KBM -aggregaatti on todella hyvä varavirtageneraattori esimerkiksi työmaalle isompien laitteiden virtalähteeksi tai vaikkapa antamaan työmaakopille virtaa. Aggregaatin kaksi 230 voltin ulostuloa pitää huolen, että virtaa riittää vaikka kahdelle laitteelle yhtä aikaa.

Vaikka GE3500 onkin jykevä aggregaatti, se ei kuitenkaan paina kovin paljoa. Tyhjällä tankilla laitteen peino on noin 45 kiloa, joten se liikkuu näppärästi paikasta toiseen. Käyntiaika on kohtuu hyvä 3,3 tuntia täydellä teholla, joten pienemmillä käyttötehoilla yhdellä tankillisella voi käyttää aggregaattia huomattavasti pidempään.

Voit käydä katsomassa lisätietoja tästä varavirtageneraattorista Staypron kotisivuilla.

*Staypro: Mosa GE3500 KBMaggregaatti

 • Hinta: 1460 euroa
 • Nimellisteho: 2,9kVA
 • Jännite: 230V
 • Käyttövoima: Bensiini
 • Moottori: 4-tahti
 • Käynnistys: Käsikäynnistys
 • Polttoainesäiliö: 4 litraa
 • Käyntiaika: Maksimiteholla 3,3 tuntia
 • Ulostulot: Kaksi 230 voltin ulostuloa
 • Paino: 45kg

6. Atlas Copco QEP 3 -aggregaatti 2,4kVA

Laadukas aggregaatti pitkällä toiminta-ajalla.

Atlas Copco QEP 3 -aggregaatti on paras valinta, kun haluat varavirtageneraattorin, joka suoriutuu hieman vaativammastakin tehtävästä. QEP 3 on suunniteltu intensiiviseen käyttöön työmaille sekä muihin vaativiin kohteisiin. Todella pitkä 9,4 tunnin käyttöaika yhdellä tankillisella puhuu puolestaan!

Vaikka kyseessö onkin raskaisiin töihin tarkoitettu aggregaatti, painoa tällä laitteella on yllättävän vähän. QEP 3 painaa ilman polttoainetta ainoastaan 42 kiloa, joten aggregaatti kulkee hyvin työmaalta tai kohteesta toiseen. Hondan GX160 -moottori antaa aggregaatille mukavasti tehoa, mutta on samaan aikaan säästeliäs polttoaineen kanssa.

Tässä on jälleen yksi todella hyvä paikallaan pysyvä aggregaatti, joka on erinomainen ammattikäyttöön!

*Staypro: Atlas Copco QEP 3 -aggregaatti

 • Hinta: 1710 euroa
 • Nimellisteho: 2,4kVA
 • Jännite: 230V
 • Käyttövoima: Bensiini
 • Moottori: 4-tahti
 • Käynnistys: Käsikäynnistys
 • Polttoainesäiliö: 11 litraa
 • Käyttöaika yhdellä tankillisella: 9,4 tuntia
 • Paino: 42kg

7. Atlas Copco P8000T-aggregaatti 7,5kVA

P8000T on jämerä mutta samaan aikaan kätevästi työnnettävä aggregaatti.

Iso ja tehokas Atlas Copco P8000T -aggregaatti on paras valinta, kun haluat tuottaa sähköä hieman isompaa laitetta varten. Tässä varavirtageneraattorissa on nimittäin 400 voltin ulostulo, joka riittää suurta jännitettä vaativille koneille, esimerkiksi klapikone.

Todella tilava 25 litran bensatankki riittää 8 tunniksi, joten yhden tankillisen aikana pystyt työskentelemään hyvän aikaa. Kun mukavan pituiseen käyntiaikaan lisätään muut P8000T-aggregaatin ominaisuudet, saadaan erinomainen varavirtageneraattori, joka sopii kovaan työntekoon. 

Kyseessä on siis tehokas 3-vaihegeneraattori, jonka voi sijoittaa joko mökille tai vaikkapa työpajalle. Tässä on laite, joka sopii ammattilaisille mutta myös vaativaan satunnaiseen käyttöön!

Voit vierailla Staypron kotisivuilla ja tutustua tähän 3-vaihegeneraattoriin tarkemmin!

*Staypro: Atlas Copco P8000T -aggregaatti

 • Hinta: 1850 euroa
 • Nimellisteho: 7,5kVA
 • Jännite: 230V/400V
 • Käyttövoima: Bensiini
 • Moottori: 4-tahti
 • Käynnistys: Sähkö/käsikäynnistys
 • Polttoainesäiliö: 25 litraa
 • Käyntiaika: 8 tuntia
 • Ulostulot: Kaksi 230 voltin ulostuloa ja yksi 400 voltin ulostulo
 • Paino: 93,5kg

8. Endress ESE 3000i -aggregaatti 3,3kW

Endressin aggregaatilla lataat myös näppärästi puhelimen!

Aggregaatti vertailun ensimmäinen älykäs aggregaatti on tässä! Endress ESE 3000i on aggregaatti, joka soveltuu moneen eri tarkoitukseen. Kyseessä on todella kompakti voimanpesä, jota on helppo kuljettaa mukana sen pienen koon ansiosta. Painoakin ESE 3000i -aggregaatilla on vain 41 kiloa.

Tässä on siis hyvä valinta, kun kaipaat vaikkapa mökille hieman laadukkaampaa varavirtageneraattoria! Samalla laitteella voit käyttää työkaluja, mutta pystyt myös lataamaan puhelimen tai muun älylaitteen näppärästi.

Käy tutustumassa varavirtageneraattoriin paremmin Staypron verkkokaupassa, niin näet sopiiko laite juuri sinulle!

*Stayoro: Endress ESE 3000i -aggregaatti

 • Hinta: 2360 euroa
 • Nimellisteho: 3,3kW
 • Jännite: 230V
 • Käyttövoima: Bensiini
 • Moottori: 4-tahti
 • Käynnistys: Sähkökäynnistys/käsikäynnistys
 • Polttoainesäiliö: 6,8 litraa
 • Käyntiaika: 5 tuntia
 • Ulostulot: Yksi 230V, yksi 12V ja USB
 • Paino: 41kg

9. Honda EM5500 -aggregaatti 23,9kVA

EM5500 on taattua japanilaista laatua. Hondan aggregaatissa yhdistyy teho ja helppo käytettävyys.

Jos etsit isoa ammattimaista varavirtageneraattooria, niin Honda EM5500 on yksi parhaista aggregaateista tarkoitukseesi! Kyseessä on tämän vertailun toiseksi suurin ja tehokkain aggregaatti, jonka avulla pystyt käyttämään monenlaisia sähkölaitteita esimerkiksi työmaalla.

Todella tilava 23,5 litran polttoainetankki takaa sen, että menovesi ei lopu ihan heti kesken. Käyntiaika tällä japanilaisella laatuaggregaatilla onkin mukavat 8 tuntia yhdellä tankillisella. Varavirtageneraattorissa on kaksi 230 voltin pistoketta, joten aggregaatilla pystyy käyttämään vaikkapa kahta laitetta samaan aikaan. Hondan EM5500 -varavirtageneraattori on myös mahtava valinta esimerkiksi valaistuksen käyttöön.

Voit käydä tutustumassa tähän varavirtageneraattorien raskassarjalaiseen Staypron sivuilla!

*Staypro: Honda EM5500 -aggregaatti

 • Hinta: 3150 euroa
 • Nimellisteho: 23,9kVA
 • Jännite: 230V
 • Käyttövoima: Bensiini
 • Moottori: 4-tahti
 • Käynnistys: Sähkökäynnistys
 • Polttoainesäiliö: 23,5 litraa
 • Käyntiaika: 8 tuntia
 • Ulostulot: Kaksi 230V
 • Paino: 108,8kg

10. Mosa GE 12000 HZDT -aggregaatti 12kVA

GE 12000 HZDT on suuremman kokoluokan dieselaggregaatti Mosalta. Tässä on aikamoinen voimanpesä ammattikäyttöön!

Mosa GE 12000 HZDT -aggregaatti on vertailun kallein ja samalla monipuolisin varavirtageneraattori. Tämä todella järeä dieselaggregaatti pystyy tuottamaan sähköä 230 voltin ja 400 voltin jännitteillä, joten pystyt käyttämään tavallisten työkalujen lisäksi hieman järeämpää kalustoa.

Edistyksellisen yhdistelmäjärjestelmän ansiosta aggregaatti pystyy antamaan reilusti virtaa silloin, kun käytettävä laite tarvitsee sitä enemmän. Moottori ja generaattori on asennettu tärinäsuodattimien päälle, joten niihin kohdistuu käytön aikana vähemmän raistusta. Tällä tavalla aggregaatin käyttöikä pitenee.

GE 12000 HZDT -aggregaatti painaa 220 kiloa, joten mistään kevyestä laitteesta ei ole kyse. Varavirtageneraattori onkin siis yksinomaan ammattilaisten tarpeisiin suunniteltu. Sitä on kätevä siirrellä esimerkiksi peräkärryn avulla.

Tässä laitteessa onkin siis tehoa ja vääntöä enemmän kuin riittävästi! Voit tutustua tähän voimanpesään Staypron verkkokaupassa.

*Staypro: Mosa GE 12000 HZDT -aggregaatti

 • Hinta: 8950 euroa
 • Nimellisteho: 12kVA
 • Jännite: 230V/400V
 • Käyttövoima: Diesel
 • Moottori: 4-tahti
 • Käynnistys: Sähkökäynnistys
 • Polttoainesäiliö: 18 litraa
 • Käyntiaika: 7 tuntia
 • Ulostulot: Kaksi 230V ja yski 400V
 • Paino: 220kg

Yhteenveto aggregaattien vertailusta

Aggregaatin hintaan vaikuttaa moni ominaisuus tehon lisäksi. Ammattikäyttöön tarkoitetuissa varavirtageneraattoreissa on usein pitkä käyntiaika yhdellä tankillisella sekä muita ominaisuuksia, jotka helpottavat työskentelyä vaikeissa olosuhteissa. Huono puoli tehokkaissa aggregaateissa on kuitenkin paino. Laitetta ei nimittäin ole helppo liikutella, ja aggregaatin paikan vaihtamiseen tarvitaan aina auto tai muu kuljetuslaite.

Erilaiset ominaisuudet kannattaa ottaa huomioon aggregaattia valitessa. Esimerkiksi polttoainetankin sekä moottorin koko vaikuttavat merkittävästi toiminta-aikaan.

Polttoainetankin koko vaikuttaa paljon siihen, miten pitkään aggregaatti pystyy tuottamaan sähköä ilman lisätankkausta. Kannattaa siis miettiä tankin kokoa, kun etsit parasta varavirtageneraattoria omaan käyttöösi. Jos käytät laitetta vain lyhyitä aikoja, niin pieni tankki ei haittaa. Mutta jos tarvitset aggregaatin, joka pysyy käynnissä pitkiä aikoja ilman toimenpiteitä, kannattaa hankkia laite isolla polttoainesäiliöllä.

Toivottavasti aggregaatti vertailusta oli hyötyä ja löysit mielenkiintoisia varavirtageneraattoreita, jotka voisivat sopia juuri sinun käyttöösi. Aggregaatin käyttökohde vaikuttaa ratkaisevasti siihen, tarvitaanko isoa varavirtalähdettä vai pientä ja helposti liikuteltavaa laitetta.

Sähköisiä hetkiä töihin ja vapaa-ajalle!

Lue myös: Miten aggregaatti toimii ja miten se kytketään?

2 kommenttia artikkeliin ”Paras aggregaatti – Vertailussa 10 hyvää varavirtageneraattoria

 1. Paluuviite: Miten aggregaatti toimii ja miten se kytketään? | Projektiloota

 2. Paluuviite: Sähköperämoottori vertailu – Hinta ja ominaisuudet vertailussa | Projektiloota

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s