Paras aggregaatti – Vertailussa 10 hyvää varavirtageneraattoria

Parhaat aggregaatit satunnaiseen käyttöön ovat Timco 1000i ja SDMO Perform 3000 sekä hieman kalliimpi SDMO Perform 7500T, jos tarvitset isompaa aggregaattia. Paras varavirtageneraattori on kuitenkin se, joka sopii parhaiten sinun tarpeeseesi. Aggregaatin koko ja ominaisuudet vaikuttavat siihen, millaiseen käyttöön laite soveltuu parhaiten.

Jos esimerkiksi haluat mökille sopivan varavirtalähteen, niin pienikokoinen aggregaatti saattaa olla sopiva. Mutta jos tavoitteenasi on tuottaa virtaa suurille koneille, niin kannattaa turvautua isokokoisempaan aggregaattiin.

Tässä aggregaatteja vertailevassa artikkelissa keskitytään 10 erilaiseen aggregaattiin, jotka eroavat toisistaan sekä kokonsa että hintansa suhteen. Joissakin aggregaateissa on myös USB-portit älylaitteiden lataamista varten.

Aggregaatteja voi vertailla monen eri ominaisuuden mukaan. Paras aggregaatti on se, joka on ominaisuuksiltaan ja teholtaan sopivin juuri sinun käyttöösi.

Polttoainetankin koko vaikuttaa siihen, miten pitkään laite pystyy tuottamaan sähköä. Pieni aggregaatti voi pysyä yhdellä tankillisella pidempään käynnissä, jos polttoainetankin koko on suuri aggregaatin moottoriin verrattuna. Ominaisuudet vaihtelevat paljon erilaisten laitteiden välillä.

Aggregaatin liikuteltavuuteen kannattaa myös kiinnittää huomiota, sillä pientä aggregaattia on helpompi liikuttaa paikasta toiseen. Suurikokoinen aggregaatti on erinomainen valinta kohteisiin, joissa virtalähde pysyy käytännössä paikallaan. Suuret työmaille sijoitettavat aggregaatit ovat yleensä auton perään kiinnitettävää mallia, koska niiden koko on niin suuri.

Seuraavaksi artikkelissa esitellään 10 parasta aggregaattia, joiden ominaisuudet vaihtelevat laidasta laitaan. Jokainen laite on ostettavissa *Virtasenkaupasta, joka on täysin suomalainen verkkokauppa. Heillä on nopea ja luotettava toimitus kaikkialle Suomeen.

Pidemmittä puheitta, luodaan katsaus 10 hyvään aggregaattiin. Artikkelin lista alkaa halvimmasta laitteesta ja päättyy kalleimpaan.

1. Timco 1000i digitaali – aggregaatti 0.9kW

Timco 1000i on edullinen ja kompakti aggregaatti, jota on helppo kuljettaa mukana.

Timco 1000i on paras valinta aggregaatiksi, jos haluat pienen mutta tehokkaan varavirtageneraattorin vaikkapa mökille. Laite on pieni mutta tehokas, mutta hintakin on edullinen. Tämä 399 euroa maksava aggregaatti on yksi halvimmista malleista, joten kyseessä on hyvä vaihtoehto, kun budjetti on tiukka.

Nimellistehoa laitteesta löytyy 0,9 kvA, joten tehoa löytyy aggregaatista suhteellisen hyvin näin pieneksi laitteeksi. Timco 1000i painaa vain 15 kiloa ilman bensiiniä, joten aggregaattia on helppo liikutella paikasta toiseen. Helppoutta lisää myös kantokahva laitteen päällä. 

Kevyessä rakenteessa on se etu, että moottorin koko on myös pieni. Yksisylinterinen nelitahti pystyy tuottamaan sähköä ilman pysähdyksiä jopa viiden tunnin ajan yhdellä tankillisella. Pieniruokaisen moottori tuo siis etuja, vaikka nimellisteho ei vedäkään vertoja suuremmille aggregaateille.

Voit käydä vilkaisemassa tätä helppokäyttöistä aggregaattia tarkemmin Virtasenkaupan nettisivuilla.

*Virtasenkauppa: Timco 1000i -aggregaatti

 • Hinta: 399 euroa
 • Nimellisteho: 0,9kvA
 • Jännite: 240V
 • Käyttövoima: Bensiini
 • Käyntikierrokset: 5500
 • Moottori: 1-sylinterinen 4-tahti
 • Käynnistys: Käsikäynnistys
 • Polttoainesäiliö: 2,1 litraa
 • Käyntiaika: Maksimiteholla 5 tuntia
 • Ulostulot: Valovirta, USB-portti ja 12V-ulostulo
 • Paino: 15kg

2. AL-KO 2500-C -aggregaatti 2kW

AL-KO:N pieni aggregaatti on rakenteeltaan kevyt, mutta siinä on laitteen kokoon nähden iso polttoainetankki.

AL-KO 2500-C on erinomainen aggregaatti, jos etsit varavirtageneraattoria todella isolla polttoainesäiliöllä! Tässä laitteessa on suurikokoinen bensatankki, vaikka moottorilla ei olekaan paljon kokoa. Pienen moottorin ja suuren tankin ansiosta AL-KO -aggregaatti pysyy käynnissä pitkään ilman lisätankkausta.

Nelitahtinen moottori käynnistetään käsin, eikä aggregaatissa ole paljoa ominaisuuksia. Siksi laite on hinnaltaan edullinen. Toisaalta 2500-C on yksinkertainen varavirtageneraattori, joka on edullinen hankinta esimerkiksi mökille tai korjaamolle. Kyseessä on pieni ja kompakti generaattori satunnaiseen tarpeeseen.

Voit käydä tarkistamassa AL-KO -aggregaatin tarkemmat ominaisuudet ja tämän hetkisen hinnan Virtasenkaupan verkkokaupasta.

*Virtasenkauppa: AL-KO 2500-C -aggregaatti

 • Hinta: 699 euroa
 • Nimellisteho: 2kW
 • Jännite: 230V
 • Käyttövoima: Bensiini
 • Moottori: 4-tahti
 • Käynnistys: Käsikäynnistys
 • Polttoainesäiliö: 15 litraa
 • Käyntiaika: 15 tuntia
 • Ulostulot: Kaksi 230 voltin ulostuloa ja 12V-ulostulo
 • Paino: 45kg

3. SDMO Perform 3000 C5 -aggregaatti 2,8kW

Perform 3000 on suhteellisen edullinen mutta tehokas varavirtageneraattori.

Jos etsit parasta aggregaattia, jonka on tarkoitus pysyä paikallaan, niin SDMO Perform 3000 C5 on todennäköisesti hyvä valinta. Tämän aggregaatin moottori sekä polttoainesäiliö on sijoitettu metallisen rungon sisään, joten laite on helppo asentaa esimerkiksi pakettiauton kyytiin tai jollekin muulle alustalle. 

Moottorin kokoon nähden 3000 C5 -aggregaatissa on kuitenkin suhteellisen pieni polttoainesäiliö. Täydellä teholla 4,1 litran polttoainetankki riittää vain kahdeksi ja puoleksi tunniksi, joten kovin pitkään laite ei pysy käynnissä ilman lisätankkausta.

Hyviä puoliakin Performin pienessä aggregaatissa kuitenkin on. Laite on suhteellisen kevyt ja pienikokoinen, joten se on helppo sijoittaa monenlaiseen käyttöön sekä paikkaan. Jämerä rakenne puolestaan pitää huolen, että varavirtageneraattori kestää myös hieman iskuja.

Käy katsomassa laitteen tarkemmat tiedot Virtasenkaupan sivuilta, niin voit tutustua aggregaattiin paremmin!

*Virtasenkauppa: SDMO Perform 3000 C5 -aggregaatti

 • Hinta: 989 euroa
 • Nimellisteho: 2,8kW
 • Jännite: 230V
 • Käyttövoima: Bensiini
 • Käyntikierrokset: 3600
 • Moottori: 4-tahti
 • Käynnistys: Käsikäynnistys
 • Polttoainesäiliö: 4,1 litraa
 • Käyntiaika: Maksimiteholla 2,5 tuntia
 • Ulostulot: Kaksi 230 voltin ulostuloa
 • Paino: 45kg

4. SDMO Perform 4500 C5 -aggregaatti 4,2kW

Perform 4500 on kohtuuhintainen varavirtageneraattori, jossa kuitenkin riittää tehoa.

SDMO Perform 4500 C5 -aggregaatti on erinomainen hankinta, kun etsinnässäsi on astetta suurempi aggregaatti, joka ei kuitenkaan maksa aivan maltaita. Isosta koosta täytyy tietenkin maksaa hieman, mutta rahalla saa kuitenkin suhteellisen tehokkaan varavirtageneraattorin. 1290 euroa maksava laite on keskihintainen aggregaatti.

Tämän mukavan kokoisen laitteen polttoainetankki on 7,2 litran kokoinen, joten tankkiin mahtuu hyvä määrä bensaa. Yksisylinterinen moottori pystyy käymään täydellä teholla 3,2 tuntia yhdellä tankillisella. Jos laite asetetaan riittävälle mutta nopealle teholle, 7,2 litran tankki kestää 4,3 tuntia. Halutessasi pystyt siis säätämään aggregaatin niin, että se tuottaa virtaa pitkän aikaa yhdellä tankillisella.

Perform 4500 C5 -aggregaatissa on kaksi 230 voltin ulostuloa, joten pystyt käyttämään monia työkaluja sen avulla. Laitetta ei ole helppo siirrellä, koska sillä on painoa 65 kiloa. Aggregaatissa ei ole myöskään renkaita tai vetokahvaa, joten jonkinlainen kuljetusalusta olisi paikallaan. Laite sopii siis hyvin paikallaan pysyväksi varavirtalähteeksi esimerkiksi mökille.

Jos kiinnostuksesi heräsi, voit käydä vilkaisemassa laitetta tarkemmin Virtasenkaupassa.

*Virtasenkauppa: SDMO Perform 4500 C5 -aggregaatti

 • Hinta: 1290 euroa
 • Nimellisteho: 4,2kW
 • Jännite: 230V
 • Käyttövoima: Bensiini
 • Moottori: 4-tahti
 • Käynnistys: Käsikäynnistys
 • Polttoainesäiliö: 7,3 litraa
 • Käyntiaika: Maksimiteholla 3,2 tuntia
 • Ulostulot: Kaksi 230 voltin ulostuloa
 • Paino: 61,5kg

5. AL-KO 6500-C -aggregaatti 4,0kW

6500-C -aggregaatti on varustettu todella suurella bensatankilla, joka takaa pitkän käyttöajan.

Tässä on aggregaatteja vertailevan artikkelin tähän asti isoimmalla polttoainetankilla varustettu aggregaatti! AL-KO 6500-C -aggregaatti on isokokoinen varavirtalähde, jonka voit sijoittaa esimerkiksi mökille tai työmaalle. Laitteessa on kaksi 230 voltin ulostuloa, joiden avulla voit käyttää moni työkaluja tai valoja. 12 voltin ulostulon avulla pystyt lataamaan esimerkiksi auton akkuja.

Suuri 25 litran bensatankki riittää noin 9 tunnin käytön ajaksi, joten tätä varavirtalähdettä ei tarvitse tankata kovin usein. 4kW teho puolestaan takaa sen, että aggregaatilla pystyy käyttämään astetta isompaakin laitetta.

Mukavia lisäominaisuuksia ovat ylävirtasuoja ja öljyvahti, joita ei kaikista aggregaateista löydy. Ylävirtasuoja pitää huolen, että laite ei tuota vahingossakaan liikaa virtaa sähkölaitteille. Öljyvahti pysäyttää aggregaatin, jos laitteen öljysäiliö tyhjenee liikaa.

Voit tutustua tähän monipuoliseen aggregaattiin Virtasenkaupassa alla olevasta linkistä klikkaamalla!

*Virtasenkauppa: AL-KO 6500-C -aggregaatti

 • Hinta: 1290 euroa
 • Nimellisteho: 4kW
 • Jännite: 230V
 • Käyttövoima: Bensiini
 • Moottori: 4-tahti
 • Käynnistys: Käsikäynnistys
 • Polttoainesäiliö: 25 litraa
 • Käyntiaika: Maksimiteholla 9 tuntia
 • Ulostulot: Kaksi 230 voltin ulostuloa ja yksi 12 voltin ulostulo
 • Paino: 85kg

6. XL-Tools älykäs aggregaatti 3,8kW

Älykäs aggregaatti on siitä poikkeuksellinen, että sitä pystyy ohjaamaan puhelimella.

XL-Toolsin aggregaatti on epäilemättä tämän vertailun fiksuin varavirtalähde! Aggregaattia pystyy nimittäin ohjaamaan ja tarkkailemaan puhelimen välityksellä. Voit siis olla jonkin matkan päässä ja pysyä silti kartalla, miten aggregaatin työ sujuu.

Älykkäät ominaisuudet eivät kuitenkaan rajoitu puhelinsovellukseen, vaan aggregaatista löytyy myös kätevät renkaat ja kahva laitteen helppoa kuljetusta varten. Ne eivät ole ehkä yhtä hienoja ominaisuuksia kuin puhelimella tapahtuva älyohjaus, mutta jotkut osaavat arvostaa työlaitteiden näppärää käyttöä!

Fiksujen ratkaisujen lisäksi XL-Tools -aggregaatista löytyy mukavasti tehoa, 3,8kW on riittävä moneen käyttöön. 12 litran tankki on myös todella hyvän kokoinen, joten laite pystyy tuottamaan yhdellä tankkauksella pitkän aikaa virtaa.

Voit käydä katsomassa lisätietoja tästä älykkäästä varavirtageneraattorista Virtasenkaupan kotisivuilla.

*Virtasenkauppa: XL-Tools älykäs aggregaatti

 • Hinta: 1290 euroa
 • Nimellisteho: 3,8kW
 • Jännite: 230V
 • Käyttövoima: Bensiini
 • Moottori: 4-tahti
 • Käynnistys: Käsikäynnistys
 • Polttoainesäiliö: 12 litraa
 • Ulostulot: Kaksi 230 voltin ulostuloa
 • Paino: 45kg

7. SDMO HX 6000 C5 -aggregaatti 5,6kW

Jykevän kokoinen HX 6000 on tehokas aggregaatti, joka sopii esimerkiksi työmaalle.

SDMO HX 6000 C5 -aggregaatti on isokokoinen varavirtageneraattori, joka ei ole halvimmasta päästä, mutta laitteessa riittää tehoa. 5,6kW teho on enemmän kuin useimmissa aggregaateissa, joten laitteen avulla pystyy käyttämään hieman isompiakin työkaluja ja lataamaan isoja akkuja.

Suurien tehojen lisäksi HX 6000 C5 -aggregaatissa on suhteellisen isokokoinen 6,1 litran polttoainesöiliö, joka riittää 75 prosentin teholla 2,4 tunniksi. Laitteella pystyy siis käyttämään sähkölaitteita hyvän aikaa ennen kuin tankki täytyy täyttää uudelleen.

Tässä on jälleen yksi todella hyvä paikallaan pysyvä aggregaatti, joka on erinomainen esimerkiksi mökille tai rakennustyömaalle!

*Virtasenkauppa: SDMO HX 6000 C5 -aggregaatti

 • Hinta: 2450 euroa
 • Nimellisteho: 5,6kW
 • Jännite: 230V
 • Käyttövoima: Bensiini
 • Moottori: 4-tahti
 • Käynnistys: Käsikäynnistys
 • Polttoainesäiliö: 6,1 litraa
 • Käyntiaika: 75 prosentin teholla 2,4 tuntia
 • Ulostulot: Yksi 230 voltin ulostulo ja 32A-pistoke
 • Paino: 79kg

8. SDMO Perform 7500T -aggregaatti 6,5kW

SDMO:n 3-vaihegeneraattorilla pystyt käyttämään hieman isompiakin sähköllä toimivia koneita.

Iso ja tehokas SDMO Perform 7500T -aggregaatti on paras valinta, kun haluat tuottaa sähköä hieman isompaa laitetta varten. Tässä varavirtageneraattorissa on nimittäin 400 voltin ulostulo, joka riittää suurta jännitettä vaativille koneille, esimerkiksi klapikone.

Suhteellisen tilava 7,3 litran bensatankki riittää 75 prosentin teholla 2,8 tunniksi, joten yhden tankillisen aikana pystyt työskentelemään hyvän aikaa. Kun mukavan pituiseen käyntiaikaan lisätään muut 7500T-aggregaatin ominaisuudet, saadaan erinomainen varavirtageneraattori, joka sopii kovaan työntekoon. 

Kyseessä on siis tehokas 3-vaihegeneraattori, jonka voi sijoittaa joko mökille tai vaikkapa työpajalle. Lisäksi laite on varustettu öljyvahdilla, joka sammuuttaa moottorin öljymäärän ollessa liian pieni. Tällä tavoin vältytään turhilta moottorivaurioilta.

Voit vierailla Virtasenkaupan kotisivuilla ja tutustua tähän 3-vaihegeneraattoriin tarkemmin!

*Virtasenkauppa: SDMO Perform 7500T -aggregaatti

 • Hinta: 2580 euroa
 • Nimellisteho: 6,5kW
 • Jännite: 230V
 • Käyttövoima: Bensiini
 • Moottori: 4-tahti
 • Käynnistys: Käsikäynnistys
 • Polttoainesäiliö: 7,3 litraa
 • Käyntiaika: 75 prosentin teholla 2,8 tuntia
 • Ulostulot: Yksi 230 voltin ulostulo ja yksi 400 voltin ulostulo
 • Paino: 93,5kg

9. SDMO Diesel 6000E XL -aggregaatti 4,9kW

SDMO:n dieselaggregaatti sopii todella haastaviin tehtäviin sähköstarttinsa ja ison polttoainesäiliönsä ansiosta.

Aggregaatti vertailun ensimmäinen ja samalla ainoa dieselillä toimiva aggregaatti. Kyseessä on kuitenkin yksi parhaimmista, ellei jopa paras, aggregaatti ammattikäyttöön. Isokokoinen 16 litran dieseltankki pitää huolen, että tälle tehokkaalle varavirtageneraattorille riittää varmasti polttoainetta.

Käyntiaika on myös sen mukainen, sillä 6000E XL -aggregaatti pysyy käynnissä yhdellä tankillisella jopa 13,3 tuntia. Laitteessa on ainoastaan kaksi 230 voltin ulostuloa, joten tätä aggregaattien mörköä ei ole suunniteltu pienten sähkölaitteiden lataamiseen. Tästä varavirtageneraattorista huokuu työnteko ja ammattimaisuus.

Toisaalta hintakin on ammattilaistasoa, koska dieselaggregaatti maksaa reippaasti yli 3000 euroa. Koko 6000E XL -varavirtageneraattorilla on kuitenkin pienempi kuin useimmilla muilla aggregaateilla. Laite mahtuu siis näppärästi vaikkapa pakettiauton kyytiin. Toinen kätevä ominaisuus on sähkökäynnistys, jonka ansiosta laitetta ei täydy vetää käyntiin käsivoimin.

Käy tutustumassa varavirtageneraattoriin paremmin Virtasenkaupan verkkokaupassa, niin näet sopiiko laite juuri sinulle!

*Virtasenkauppa: SDMO 6000E XL -aggregaatti

 • Hinta: 3610 euroa
 • Nimellisteho: 4,9kW
 • Jännite: 230V
 • Käyttövoima: Diesel
 • Moottori: 4-tahti
 • Käynnistys: Sähkökäynnistys
 • Polttoainesäiliö: 16 litraa
 • Käyntiaika: 13,3 tuntia
 • Ulostulot: Yksi 230V 10A/16A ja yksi 230V 32A
 • Paino: 108kg

10. SDMO Technic 10 000A AVR -aggregaatti 10,3kW

Iso varavirtageneraattori, joka käy yhdellä tankillisella todella pitkään.

Jos etsit isoa ammattimaista varavirtageneraattooria, niin SDMO Technic 10 000A AVR on paras aggregaatti tarkoitukseesi! Kyseessä on tämän vertailun suurin ja tehokkain aggregaatti, jonka avulla pystyt käyttämään myös herkempiä sähkölaitteita. Aggregaatissa on nimittäin automaattinen jännitteensäädin, joka muuttaa jännitteen kullekin laitteelle sopivaksi.

Herkkien laitteiden lisäksi Technic 10 000A AVR -varavirtageneraattorilla pystyy myös käyttämään isompia sähkölaitteita, koska aggregaatissa on tehoa jopa 10,3kW. Kyseessä on siis todella tehokas aggregaatti, koska laitteessa on tehoa paljon enemmän kuin useimmissa varavirtageneraattoreissa.

Toimintavarman ja pitkäikäisen aggregaatin jännitteen vaihtelu on vain 2 prosenttia, kun useimmissa varavirtageneraattoreissa se on noin 10 prosenttia. Tämän lisäksi laitteessa on öljyvahti, joka sammuttaa moottorin, jos öljymäärä on liian pieni. Tällä tavalla vältytään turhilta moottorivaurioilta.

Voit käydä tutustumassa tähän varavirtageneraattorien raskassarjalaiseen Virtasenkaupan sivuilla!

*Virtasenkauppa: SDMO Technic 10 000A AVR -aggregaatti

 • Hinta: 4599 euroa
 • Nimellisteho: 10,3kW
 • Jännite: 230V
 • Käyttövoima: Bensiini
 • Moottori: 4-tahti
 • Käynnistys: Sähkökäynnistys
 • Polttoainesäiliö: 35 litraa
 • Käyntiaika: 7 tuntia 75 prosentin teholla
 • Ulostulot: Yksi 230V 10A/16A ja yksi 230V 32A
 • Paino: 163kg

Yhteenveto aggregaattien vertailusta

Aggregaatin hintaan vaikuttaa moni ominaisuus tehon lisäksi. Ammattikäyttöön tarkoitetuissa varavirtageneraattoreissa on usein pitkä käyntiaika yhdellä tankillisella sekä muita ominaisuuksia, jotka helpottavat työskentelyä vaikeissa olosuhteissa. Huono puoli tehokkaissa aggregaateissa on kuitenkin paino. Laitetta ei nimittäin ole helppo liikutella, ja aggregaatin paikan vaihtamiseen tarvitaan aina auto tai muu kuljetuslaite.

Erilaiset ominaisuudet kannattaa ottaa huomioon aggregaattia valitessa. Esimerkiksi polttoainetankin sekä moottorin koko vaikuttavat merkittävästi toiminta-aikaan.

Polttoainetankin koko vaikuttaa paljon siihen, miten pitkään aggregaatti pystyy tuottamaan sähköä ilman lisätankkausta. Kannattaa siis miettiä tankin kokoa, kun etsit parasta varavirtageneraattoria omaan käyttöösi. Jos käytät laitetta vain lyhyitä aikoja, niin pieni tankki ei haittaa. Mutta jos tarvitset aggregaatin, joka pysyy käynnissä pitkiä aikoja ilman toimenpiteitä, kannattaa hankkia laite isolla polttoainesäiliöllä.

Toivottavasti aggregaatti vertailusta oli hyötyä ja löysit mielenkiintoisia varavirtageneraattoreita, jotka voisivat sopia juuri sinun käyttöösi. Aggregaatin käyttökohde vaikuttaa ratkaisevasti siihen, tarvitaanko isoa varavirtalähdettä vai pientä ja helposti liikuteltavaa laitetta.

Sähköisiä hetkiä töihin ja vapaa-ajalle!

Lue myös: Miten aggregaatti toimii ja miten se kytketään?

2 kommenttia artikkeliin ”Paras aggregaatti – Vertailussa 10 hyvää varavirtageneraattoria

 1. Paluuviite: Miten aggregaatti toimii ja miten se kytketään? | Projektiloota

 2. Paluuviite: Sähköperämoottori vertailu – Hinta ja ominaisuudet vertailussa | Projektiloota

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s