Parhaat joululahjat autoilijalle 2022

Parhaat joululahjat autoilijoille vuonna 2022 ovat AX4-apukäynnistin, HUD-nopeusnäyttö ja Asset Tracker GPS-jäljitin. Projektiloota on jälleen koonnut yhteen kymmenen erinomaista joululahjaideaa, jotka sopivat autoileville ihmisille. Jos olet siis etsimässä lahjaa miehelle tai naiselle, joka tuntee suurta vetoa nelipyöräisiä kohtaan, tässä on oikea artikkeli luettavaksi juuri sinulle.

Moni miettii päänsä puhki joulun alla, kun etsii sopivia lahjoja läheisilleen. Kaupat mainostavat suklaata, leluja ja ties mitä härpättimiä. Jos kuitenkin haluat antaa lahjaksi jotain hyödyllistä ja omaperäistä, niin kannattaa suunnata pois internetin mainoksista ja etsiä lahjaideoita jotain muuta kautta.

Projektiloota on valinnut jälleen 10 erinomaista joululahjaa autoilijoille.

Siksi Projektiloota julkaiseekin artikkelin, jonka avulla voit saada uusia ideoita lahjojen valintaan. Jos haluat löytää autoilevalle ihmiselle sopivan joululahjan, niin neuvoa kannattaa etsiä toisilta menopeleistä kiinnostuneilta ihmisiltä. 

Ehkä löydät sopivan joululahjan autoilevalle ihmiselle tästä listasta, tai sitten et. Tämän artikkelin avulla voit kuitenkin saada hyödyllisiä ideoita lahjaa varten.

Listaan on koottu 10 erinomaista joululahjaideaa autoilijoille. Ideat ovat suomalaisista verkkokaupoista Virtasenkaupasta, Tramigolta ja Happy Angler -nettikaupasta. Jokaisella kolmella kaupalla on nopeat toimitusajat kaikkialle Suomeen, joten voit tilata joululahjat lyhyelläkin varoitusajalla.

Sitten itse asiaan, aloitetaan lista!

1. Mukava lampaanvillainen ratinsuojus

Ratinsuojus on erinomainen joululahja autoilijalle, joka haluaa pitää autostaan hyvää huolta!

Talvipakkasilla auton ratti saattaa olla ikävän kylmä tai jopa jäässä. Hanskat auttavat asiaa, mutta aina niitäkään ei välttämättä muista ottaa mukaan. Lisäksi ratinsuojus on myös hienon näköinen lisävaruste, etenkin jos auton ratti on käytössä kulunut.

Kyseessä on lampaanvillainen suojus, joten se tuntuu taatusti käsissä mukavalta. Suojuksen toinen puoli on valmistettu puuvillakankaasta, joten se pysyy tukevasti paikoillaan. Samalla ratinsuojus estää ratin kulumista.

Tässä onkin siis erinomainen joululahja autoilijalle, joka haluaa pitää autostaan entistä parempaa huolta! Kyseessä on myös varsin edullinen lahja, sillä hintaa suojalla on ainoastaan 16 euroa.

Voit käydä vilkaisemassa ratinsuojusta Virtasenkaupan jouluisessa verkkokaupassa!

*Virtasenkauppa: Ratinsuojus

2. Auton sisätilan lämmitin – Ei enää kohmeisia sormia!

Todella hyvä joululahja, joka pitää autoilijan jalat sekä kädet lämpiminä!

Jos ratinsuojus ei anna tarpeeksi lämpöä, niin auton sisätilalämmitin saattaa olla parempi vaihtoehto! Tehokas lämmitin on hyvä lahjaidea, sillä jokainen autoilija tarvitsee sitä varmasti talven kylmillä keleillä. Mikä olisikaan mukavampaa kuin lähteä matkaan lämpimällä autolla?

Tämä Defan 1000W teholla varustettu lämmitin sopii erinomaisesti etenkin työmatkalaisille ja muille autoileville ihmisille, jotka tarvitsevat autoa säännöllisesti talvella. Lämppärissä on kaiken lisäksi myös PTC-vastuselementti, jonka ansiosta lämmitin käyttää vähemmän sähköä sitä mukaa, kun auton sisätila lämpenee.

Automaattinen ylikuumenemissuoja tekee Defan lämmittimestä myös turvallisen. Kyseessä onkin siis erinomainen joululahja autoilevalle henkilölle! Kannattaa toki varmistaa ennen lahjan hankkimista, että saajan autossa on paikka lämmittimelle.

Voit tutustua laitteeseen tarkemmin Virtasenkaupassa.

*Virtasenkauppa: Defa sisätilan lämmitin

3. HUD-heijastusnäyttö saattaa olla hifistelyä, mutta onhan se nätti

Tällaista futuristista lisävarustetta ei löydy ihan joka menopelistä!

HUD-heijastusnäyttö voi olla erinomainen joululahja autoilijalle, jolla on jo kaikkea. HUD-näyttö kertoo kuljettajalle ajon aikana esimerkiksi auton nopeuden sekä veden lämpötilan. Näyttö tarjoaakin siis paljon hyödyllistä tietoa ajon aikana.

Heijastusnäyttö saa tiedot auton OBD-pistokkeen kautta. Laitteen asentaminen on helppoa, sillä OBD2-johto täytyy vain kytkeä näytön ja auton OBD-portin välille. HUD-näyttö saa virtansa auton OBD-pistokkeesta.

Kyseessä onkin siis hyvä hankinta, kun haluat antaa lahjan, jollaista autoilevalla ystävälläsi tai perheenjäsenelle ei takuulla ole! HUD-heijastusnäyttö on todella näppärä hankinta esimerkiksi tuning-henkiselle autoilijalle.

Virtasenkaupasta löydät tämänkin tuotteen!

*Virtasenkauppa: HUD-heijastusnäyttö

4. Tehokas apukäynnistin, jolla voi myös ladata puhelinta

Iskun- ja vedenkestävä apukäynnistin on yllättävän tarpeellinen väline, joka kulkee helposti mukana auton peräkontissa. Täydellinen joululahja autoilevalle ihmiselle!

Monella autoilijalle tulee tiukka paikka talvella, kun akku tekee yhtäkkiä tenän. Tehokas apukäynnistin voi kuitenkin pelastaa tilanteen, ainakin allekirjoittaneen tämä kyseinen laite on auttanut pulasta useamman kerran. Kyseessä onkin siis täydellinen joululahja autoilijalle, jos hänen autossaan sattuu olemaan vanhempi akku!

AX4-apukäynnistin on ominaisuuksiltaan monipuolinen ja akulla on myös kokoa reippaasti. 16 000mAh kokoinen akku riittää useampaan käynnistyskertaan. Valmistaja lupaa 10 käyttökertaa yhtä latausta kohden, joten ihan koko ajan tätä laitetta ei täydy olla lataamassa. Kaiken huipuksi tämä voimanpesä on veden- ja iskunkestävä! Sopii siis hieman kovempaankin käyttöön.

Apukäynnistin sopii 12 voltin järjestelmiin ja sillä pystyy lataamaan puhelimenkin akun useamman kerran täyteen. Pakkauksen mukana tulee käynnistimen lisäksi akkukaapelit, USB-C -kaapeli ja MicroUSB-kaapeli. Laite ladataan

Laadukkaan AX4-apukäynnistimen käyttö on helppoa. Laitat vain käynnistyskaapelit kiinni autoon ja startarttaa. Laitteen ohjeet kannattaa kuitenkin lukea ensin.

Apukäynnistimen pystyy tilaamaan Happy Anglerin nettisivuilta!

*Happy Angler: AX4-apukäynnistin

5. Lisävalo auttamaan kansaa, joka pimeydessä vaeltaa

100 wattinen LED-lisävalo tuo valoa Suomen pimeille talviteille,

Auton LED-lisävalo luo näkyvyyttä sinne, missä sitä kaivataan, eli tielle. Tämän tehokkaan LED-valon avulla näkee hieman kovemmassakin lumipyryssä tai hämärässä! 100 watin teho ja mukava 55cm leveys takaavat, että tämä BFL-merkkinen lisävalo on Suomen pimeisiin iltoihin täydellinen.

Monipuolisten kiinnitysmahdollisuuksien ansiosta valon saa kiinni auton keulalle tai vaikkapa katolle, jos siellä sattuu olemaan hyvä kiinnityspaikka. Alumiininen runko ja hyvin suunniteltu jäähdytysrimasto takaavat, että ylikuumentumisilta vältytään. Valo on ECE R112 -hyväksytty, joten se sopii liikennekäyttöön.

Voit käydä tutustumassa BFL-lisävaloon Virtasenkaupan sivuilla.

*Virtasenkauppa: BFL-lisävalo 100W

Lisävalo onkin siis todella hyvä valinta joululahjaksi autoihmiselle. Virtasen kaupasta löytyy myös paljon monia muita, tehokkaampia, auton lisävaloja. Pääset katselemaan lisävaloja alla olevasta linkistä.

*Virtasenkauppa: Muut auton LED-lisävalot

6. K27-akkulaturi pitää akun täynnä

Tehokas akkulaturi varmistaa, että talvipakkasilla akku ei pääse tyhjenemään!

K27-akkulaturi LCD-näytöllä on takuuvarmasti yksi parhaimmista joululahjoista, kun autoilija tarvitsee hieman lisävirtaa! 12 voltin järjestelmälle tarkoitettu laturi lataa auton tai muun menopelin akkua sillä välin kun itse kulkuväline ei ole käynnissä.

Laturissa on seitsemän eri tehokkuutta, joten jokaisen kokoiselle akulle löytyy sopiva lataustahti. IP65-suojattu K27 auton akkulaturi kestää pölyä ja vesisuihkua joka puolelta. Kyseessä on siis laadukas laturi, jonka voi ottaa mukaan vaikkapa metsään tai työmaalle.

Virtasenkauppa on jälleen edustettuna, sillä voit käydä vilkaisemassa tarkemman tiedot laturista sekä tämän hetkisen hinnan heidän sivuiltaan.

*Virtasenkauppa: K27-akkulaturi

7. Autokamera, joka näkee kaiken

K27-kojelautakamera kuvaa kaikki tien tapahtumat.

K27-merkkinen autokamera voi olla hyödyllisin joululahja, mitä voit autoilijalle hankkia. Kojelautakamera ei ainoastaan kuvaa ajoa, vaan sen nauhoittama video voi toimia parhaimmillaan todistusaineistona onnettomuuden sattuessa. Kyseessä on siis halpa vakuutus, joka kestää vuosia!

Laadukkaan K27-autokameran toimintajännite on 12-24 volttia, joten se sopii sekä henkilöautoon että raskaampaan ajoneuvoon. Laitteessa on myös GPS-paikannus sekä WiFi-yhteys. Langattoman yhteyden avulla videot siirtyvät kätevästi tietokoneelle tai puhelimelle. 180mAh akun avulla kamera pystyy nauhoittamaan myös silloin, kun auto ei ole käynnissä.

Käy kurkkaamassa tämän hetkinen hinta Virtasenkaupasta!

*Virtasenkauppa: K27-autokamera

8. Sähkövinssi tekee raskaan työn

Vinssillä voi tehdä monenlaisia töitä. Siitä on varmasti hyötyä, ainakin kun on ajettu ojaan.

Vahva vinssi voi olla erinomainen valinta autotalliin tai auton nokkaan kiinnitettäväksi. Vinssin avulla voi hinata painavia asioita sisään autotalliin tai autoon kiinnitettynä sillä voi auttaa itsensä tai kaverinsa pois jumista.

Tämä näppärä sähkövinssi toimii 12 voltin jännitteellä ja sen vetovoima on 900 kiloa. Se sopii siis hyvin auttamaan autoja pois ojasta tai hinaamaan projektiauton sisään autotalliin. Vinssissä on myös kaukosäädin, joten tarvittaessa sitä voi käyttää turvallisen etäisyyden päästä. Kyseessä onkin siis hyvä lahja autoilijalle, joka viihtyy haastavissa oloissa!

Voit käydä tutustumassa myös tähän laitteeseen tarkemmin Virtasenkaupan nettisivuilla.

*Virtasenkauppa: Sähkövinssi 12V / 900kg

9. GPS-paikannin järjettömän pitkällä kantamalla

Tramigo Asset Tracker kestää vettä, kylmyyttä ja kuraa. Akku voi kestää yhdellä latauksella jopa vuoden päivät.

Jos joululahjan saaja tykkää premium-tason laitteista, niin tässä saattaa olla todella hyvä valinta hänelle. Tramigo Asset Tracker on kovan luokan GPS-paikannin, joka toimii maailmanlaajuisesti. Tämän laitteen avulla pystyy suojaamaan, auton, veneen, traktorin tai vaikka mönkijän varkauksilta. Asset Tracker paikantaa laitteen metrien tarkkuudella, joten kyseessä on todella tarkka laite.

Paikantimen akku voi kestää jopa vuoden, jos jäljitysvälin säätää minimiin. Kyseessä on siis laite, joka pystyy jäljittämään sijaintinsa pitkän aikaa yhdellä latauksella. Pienen kokonsa ansiosta paikannin on helppo piilottaa vaikkapa auton sisuksiin tai sen voi myös kiinnittää esimerkiksi peräkärryn pohjaan magneetilla.

Tramigo Asset Tracker on myös IP67-suojattu, joten se kestää vettä ja mutaa. Sopii siis mainiosti hieman ankarampiinkin olosuhteisiin!

Tutustu tähän kestävään GPS-paikantimeen tarkemmin Tramigon nettisivuilla!

*Tramigo: Asset Tracker GPS-paikannin

Voit lukea tarkemman testin sekä kokemuksia Asset Trackerista Projektiloodan artikkelista.

Lue myös: Paras GPS-paikannin autoon tai peräkärryyn – Tramigo Asset Tracker

10. OBD-testeri tietää, mikä autoa nyppii

OBD-lukija on erinomainen joululahja autoilijalle, sillä sen avulla pystyy lukemaan vikakoodit ja nollaamaan ne.

OBD-testerin avulla pystyt selvittämään, millaisia vikakoodeja auton tietokoneelle on tullut. Usein OBD-lukija on ensimmäinen työkalu, jota korjaamolla käytetään. Kuluttajille suunnatut OBD-laitteet ovat halventuneet viime vuosina, joten sellaisen saa omaan autotalliinsa hyvin kohtuulliseen hintaan. Toki rahalla saa aina parempaa, ja ominaisuuksia on laitteessa sitä enemmän mitä suuremman summan olet valmis maksamaan.

Yksi kohtuullisen hintaisista laitteista on Quicklynks-vikakoodinlukija, joka on saatavilla Virtasenkaupasta 70 euron hintaan. Laite lukee vikakoodit ja pystyy myös poistamaan ne. Siinä on myös livedata-ominaisuus, jonka avulla auton toimintaa voi seurata reaaliajassa.

Kyseessä on siis hyvä valinta, jos olet hankkimassa joululahjaa autoilijalle, joka tykkää perehtyä auton sielunelämään. Voit tutustua tähän kohtuuhintaiseen lukijaan Virtasenkaupan nettisivuilla!

*Virtasenkauppa: Quicklynks-vikakoodinlukija

Myös aiemmin listassa mainitulla Tramigolla on OBD-lukija, joka on hinnaltaa hieman kalliimpi kuin Quicklynks, mutta laite on myös ominaisuuksiltaan pitkälle kehittynyt. Voit tutustua Tramigo OBD-lukijaan alla olevasta linkistä.

*Tramigo: OBD-vikakoodinlukija Premium

Yhteenveto joululahjaideoista autoilijalle

Tänä vuonna valinnanvaraa on paljon, sillä kaikenlaista autoelektroniikka löytyy kaupoista runsaasti. Joululahjaksi kelpaa kuitenkin yleensä parhaiten se, mitä autoilija tarvitsee. Kukapa ei haluaisi joululahjaa, josta on hyötyä myös tulevaisuudessa?

Jos autoilijalla on jo kaikkea, joululahjan löytäminen saattaa olla haastavaa.

Jos autoilijalla on jo kaikkea mahdollista, niin silloin kannattaa hankkia jotain omaperäistä. Esimerkiksi *HUD-heijastusnäyttö on laite, jota ei kovin monesta autotallista löydy. Toinen hyvä lahjaidea voi olla *premium-tason OBD-lukija, sillä ne eivät ole kovin yleisiä autoilijoiden käytössä. *AX4-apukäynnistin voi olla myös erinomainen valinta, koska sitä voi käyttää hyvin moneen eri tarkoitukseen.

Toivottavasti artikkeli auttoi joululahjan löytämisessä tai antoi edes ideaoita, millaisen lahjan autoilijalle voisi hankkia jouluksi.

Mukavaa talvea!

Lue myös: Talvirengasvertailu 2022 – Parhaat talvirenkaat vertailussa

Lue myös: Joulukuusen kuljettaminen auton katolla

Lue myös: Parhaat joululahjat autoilijalle 2021

Yksi kommentti artikkeliin ”Parhaat joululahjat autoilijalle 2022

  1. Paluuviite: Parhaat joululahjat autoilijalle 2021 | Projektiloota

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s