Milloin sähköpotkulauta täytyy huoltaa? Skuutin huolto Espoossa

Sähköpotkulaudoille ei ole määritelty selvää huoltoväliä, toisin kuin esimerkiksi autoille. Jotkin valmistajat saattavat antaa ohjeita, milloin mikäkin skuutin osa kannattaa tarkistaa. Yleisin huoltoväli sähköpotkulaudalla on yksi vuosi, koska skuutti kannattaa huoltaa aina keväisin talvisäilytyksen jälkeen ennen kesän alkua. Espoossa skuuttien huollot tekee Sähkölaudat.fi. Heiltä saat myös kätevän noudon ja palautuksen, jos oma auto uupuu. Noudossa ja palautuksessa toimialue on Espoo, Helsinki ja Vantaa.

Kuten lähes kaikkien menopelien, myös sähköpotkulautojen osat voidaan jakaa kuluviin osiin sekä osiin, joita ei yleensä tarvitse vaihtaa. Kuluvat osat pystyy vaihtamaan kotikonstein, mutta työ hoituu ammattilaiselta aina nopeammin ja laadukkaammin. Vaativammat asennukset ja osien vaihdot kannattaa suosiolla jättää ammattiosaajien vastuulle.

Sähköpotkulaudassa on sekä helposti että vaikeasti vaihdettavia osia.

Esimerkiksi akun tai ohjausyksikön vaihtaminen vaatii perusteellista tietämystä sähköpotkulaudan tekniikasta. Väärin asennettu ohjausyksikkö voi vahingoittaa skuuttia ja virhe akun vaihdossa voi johtaa tulipaloon, sillä litiumioniakut ovat herkkiä vaurioille ja väärille kytkennöille.Siksi huolto kannattaakin jättää usein osaavan ammattilaisen hoidettavaksi. Tässä artikkelissa käydään läpi erilaisia sähköpotkulaudan huoltokohteita. Huomioimme myös, minkälaisia sähköpotkulaudan huoltoja Sähkölaudat.fi tarjoaa pääkaupunkiseudulla.

Sähköpotkulaudan kuluvien osien vaihtaminen

Sähköpotkulaudassa on runsaasti kuluvia osia, joiden kuntoa kannattaa pitää silmällä. Esimerkiksi talvisäilytyksen jälkeen skuutista kannattaa tarkistaa renkaiden kunto, jarrupalojen paksuus ja jarruvaijerin toiminta. Monesti saattaa käydä niin, että sähköpotkulaudan rengas on päässyt tyhjentymään talven aikana. Rengaspaineet kannattaa siis tarkistaa, ja rikkinäinen rengas kannattaa vaihtaa hyvissä ajoin ennen kesäkauden alkua.

Jos skuutissa on jarrupalat, ne kannattaa myös tarkistaa muutaman kuukauden välein. Palat kuluvat skuutilla ajaessa, sillä jokainen jarrutus kuluttaa niitä hieman. Jarrupalat pitävät huolen siitä, että sähköpotkulauta pysähtyy ajoissa. Siksi niiden kunnosta on hyvä olla varmuus.

Esimerkiksi renkaat ja jarrupalat ovat skuutin kuluvia osia, joiden kuntoa kannattaa pitää silmällä.

Jarruvaijerit sekä muut sähköpotkulaudan vaijerit on myös hyvä katsoa silloin tällöin läpi. Joskus vaijerin suojan sisään saattaa päästä vettä, minkä takia vaijeri ruostuu. Vaijerit kuluvat toki myös käytössä, ne saattavat venyä ja kulua. Joskus vaijerin säätö on ajankohtainen toimenpide.

Skuutin kuluvat osat

 • Renkaat
 • Jarrupalat
 • Jarrulevyt
 • Vaijerit

Monien kuluvien osien vaihtaminen saattaa onnistua kotikonstein, jos kotoa löytyy tarvittavat työkalut. Monet tarvikkeet voivat olla kuitenkin kalliita ja oikeiden osien löytäminen saattaa olla haasteellista. Asiantuntijoilla on kuitenkin välineet sekä kattava tieto laitteista, minkä ansiosta skuutin huoltaminen on näppärää.

Jos sinulla ei siis ole aikaa tai paikkaa huoltaa sähköpotkulautaa, niin osaava skuutteihin erikoistunut huoltamo saattaa olla paras valinta. Viemällä sähköpotkulaudan huoltoon säästät aikaa ja vaivaa.

Osat, jotka kaipaavat harvemmin huoltoa

Kuluvien osien lisäksi sähköpotkulaudassa on paljon elektroniikkaa sekä muita osia, joita ei ole tarkoitettu vaihdettavaksi normaalin huollon yhteydessä. Esimerkiksi akun vaihtaminen saattaa olla haastava operaatio, jossa kannattaa noudattaa varovaisuutta. Skuuteissa käytettävät litiumioniakut ovat kapasiteetiltaan isoja ja lataaminen on suhteellisen nopeaa.

Sähköpotkulaudan muut osat, kuten elektroniikka, saattavat olla haastavampia vaihtaa.

Varjopuolena litiumioniakuissa on kuitenkin se, että vahingoittunut akku voi syttyä herkästi palamaan. Siksi rikkoutunutta tai muuten huonossa kunnossa olevaa akkua ei saisi ikinä ladata, koska lataaminen voi aiheuttaa akun ylikuumenemisen tai nopeasti leviävän tulipalon. Sähköpotkulaudan lataamisessa kannattaa noudattaa aina valmistajan ohjeita ja käyttää laudan omaa laturia.

Sähköpotkulaudan vaikeasti vaihdettavat osat

 • Akku
 • Ohjausyksikkö
 • Ohjaustangon näyttö
 • Moottori
 • Jarrumännät
 • Rungon osat
 • Sähköjohdot

Jos sähköpotkulaudassa on suurempia ongelmia tai se hälyttää vikakoodeista, kannattaa usein kääntyä ammattilaisen puoleen. Espoossa toimiva Sähkölaudat.fi tekee huoltoja sekä korjauksia kaiken merkkisiin sähköpotkulautoihin. Jos siis asut Espoossa tai lähellä pääkaupunkia, kannattaa kääntyä heidän puoleensa.

Sähkölaudat.fi: Varaa aika sähköpotkulaudan huoltoon

Sähköpotkulautojen huolto yrityksille

Sähköpotkulautoja vuokraavat yritykset, kuten Voi, Tier, Lime ja Ryde, saattavat kaivata joskus hieman auttavaa kättä. Skuuttien kerääminen, huolto ja akkujen vaihtaminen on työlästä ja vaatii toimivaa logistiikkaa.

Myös yritykset voivat hyötyä Sähkölaudat.fi:n palveluista.

Ihme kyllä sähköpotkulautoja vuokraavilla yrityksillä yrityksillä ei ole paljoa vaihtoehtoja, jos yhteistyökumppani pitäisi löytää. Aina yrityksen oma kapasiteetti ei välttämättä riitä skuuttien korjaamiseen tai huoltoon, joten työtehtäviä on hyvä ulkoistaa silloin tällöin.

Espoossa toimiva Sähkölaudat.fi on tällainen kumppani. Heiltä löytyy työkalut, varaosat sekä tietotaito sähköpotkulautojen korjaamiseen ja huoltoon. Yritys pitää majaa Espoossa ja he tarjoavat myös talvisäilytystä sähköpotkulaudoille. Jos tarvitset apua sähköpotkulautojen huollossa tai kunnossapidossa, niin Sähkölaudat.fi pystyy varmasti auttamaan!

Sähkölaudat.fi: Palvelut yrityksille

Sähköpotkulaudan huolto Espoossa

Sähköpotkulaudan voi huoltaa Espoossa esimerkiksi Sähkölaudat.fi:n huoltamolla. Heiltä löytyy varaosat kaikkiin yleisiin sekä hieman harvinaisempiin sähköpotkualautamalleihin. Sähkölaudat.fi:llä on esimerkiksi iso valikoima Xiaomi-skuuttien osia. Heiltä löytyy renkaita, jarrupaloja, rungon osia, nopeusnäyttöjä, kytkimiä ja moottoreita. Käytännössä siis lähes kaikkea.

Kattavan varaosatarjonnan lisäksi Espoossa toimivalla Sähköpotkulauda.fi:llä on osaamista erilaisiat huoltotoimenpiteistä. Huoltamo pystyy vaihtamaan kaikkia kuluvat osat sähköpotkulautaan, mutta heiltä onnistuu myös haastavampi korjausoperaatio.

Sähkölaudat.fi tarjoaa:

 • Renkaan vaihdot
 • Kausihuollot
 • Talvisäilytyksen
 • Sähköpotkulaudan pesut
 • Jarru- tai kaasuvivun vaihdot
 • Jarrupalojen vaihdot ja jarrujen säädöt
 • Vianmääritykset ja kirjalliset korjauslistat
 • Muut skuuttien korjaus- ja huoltotyöt

Korjaamolta onnistuukin siis monipuolinen valikoima erilaisia huoltotoimenpiteitä. Mutta sähköpotkulaudan voi tuoda huoltamolle myös siinä tapauksessa, jos et tiedä, mikä vika skuutissa on. Osaavalta henkilökunnalta onnistuu nimittäin vianmääritys näppärästi, koska heillä on siihenkin tarkoitukseen tarvittavat välineet.

Yhteenveto sähköpotkulaudan huollosta ammattilaisella

Sähköpotkulaudan vieminen huoltamolle on usein kannattavaa, sillä monet osien vaihtamiset sekä monimutkaisemmat korjaukset vaativat oikeanlaisia työkaluja. Kaikkea tarvittavaa ei välttämättä löydy kotoa, ja monet työkalut ovat kalliita hankkia. Sähköpotkulaudan vikakoodeja ei myöskään ole aina helppoa lukea, sillä sähköviasta kertovat koodit ovat kaikilla valmistajilla omanlaisensa. Tietoakaan ei välttämättä ole aina saatavilla.

Monesti sähköpotkulaudan vieminen huoltoon voi olla näppärämpää kuin laitteen korjaaminen kotikonstein.

Useimmat sähköpotkulaudan omistajat asuvat kaupungeissa, sillä skuutti on hyvä hankinta kaupunkiympäristöön. Sähköisellä potkulaudalla pääsee kätevästi paikasta paikkaan, koska lähes kaikkialle johtaa mukavan sileä pyörätie tai muu polku.

Varjopuolena kaupunkiasumisessa on kuitenkin se, että huoltotilaa voi olla vaikea löytää. Jokaisessa kerrostalossa ei ole autotallia tai työtilaa, missä remonttia voisi tehdä. Parvekkeella touhuaminen saattaa käydä yllättävän ahtaaksi ja talvella ulkosalla tulee helposti kylmä. Pienten ruuvien ruuvaaminen on lähes mahdotonta hanskat kädessä.

Siksi huoltamolle soitto voi olla erittäin hyvä vaihtoehto, kun skuuttisi kaipaa huoltoa tai muuta toimenpidettä. Säästyt paljolta vaivalta ja saat takuulla laadukasta huoltopalvelua. Lisäksi sinun ei tarvitse ostaa työkaluja tai varaosia, koska lähes kaikki löytyy suoraan Sähkölaudat.fi -huoltamon hyllystä.

Sähkölaudat.fi on Espoossa toimiva skuuttien huoltamo ja korjaamo. Jos sähköpotkulautasi kaipaa huoltoa, varaosia, pesua tai talvisäilytystä, niin kannattaa olla ehdottomasti heihin yhteydessä.

Sähkölaudat.fi: Sähköpotkulautojen huolto ja korjaus Helsingin alueella

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s