Parhaat sähköpyörät 2023 – Sähköpolkupyörät vertailussa

Parhaat sähköpyörät ovat edulliset FitNord Agile, FitNord Ava 200 ja hieman kalliimpi Helkama e-Jääkäri. Paras sähköpyörä juuri sinun käyttöösi on se, joka sopii parhaiten ominaisuuksiensa puolesta sinulle. Myös ajomaasto vaikuttaa siihen, mikä sähköpyörä kannattaa valita. Tässä sähköpolkupyörä vertailussa tutustutaan 10 parhaaseen pyörään.

Parhaita sähköpyöriä kannattaa etsiä vertailun avulla, jotta voisit löytää juuri sinulle sopivimman vaihtoehdon. Kenties etsit hyvää ja säästeliästä sähköpyörää työmatkoille tai haluat hankkia tehokkaan maastopyörän vapaa-ajan ajoon? Tässä sähköpyörä vertailussa on joka käyttöön sopivia pyöriä!

Parhaat sähköpyörät 2023
Sähköpyöriä voi vertailla esimerkiksi akun kapasiteetin ja moottorin väännön mukaan.

Kaikki sähköpolkupyörä vertailun pyörät ovat tilattavissa *Kuntokaupan verkkokaupasta. Kuntokauppa on täysin suomalainen sähköpyöriä myyvä yritys, jolla on varastot Vantaalla ja Tampereella. Heillä on siis nopeat toimitusajat joka puolelle Suomea.

Sähköpolkupyörä vertailussa esitellään 10 parasta sähköpyörää 2023. Ensimmäisellä sijalla on edullisin vaihtoehto ja toisella sijalla toiseksi edullisin vaihtoehto ja niin edespäin. Listan loppupäässä on kalliimpia sähköpyöriä. Alla lyhyt listaus kaikista sähköpyöristä.

Parhaat sähköpyörät 2023 listattuna

Sitten mennään itse asiaan, eli aloitetaan ensimmäisen sähköpyörän yksityiskohtaisella esittelyllä!

1. FitNord Agile -sähköpyörä

Paras edullinen sähköpyörä
FitNord Agile on paras sähköpyörä, kun haluat edullisen mutta laadukkaan pyörän!

FitNord Agile -sähköpolkupyörä on yksi edullisimmista vaihtoehdoista, mitä markkinoilta löytyy. Edullisesta hinnasta huolimatta polkupyörässä on kuitenkin mukavan tehokas moottori, joka kyydittää pyörää esimerkiksi työ- tai koulumatkoilla. 60 kilometrin kantama auttaa nimenomaan keskipitkillä ja lyhyillä matkoilla.

Avustustasoja Agile-sähköpyörästä löytyy viisi kappaletta, mutta mekaanisia vaihteita on vain yksi. Tämän ansiosta nopeuden ja moottorin väännön säätäminen onnistuu hyvin sähköisesti. Akun kapasiteetti on 280Wh ja sähköpyörän runko on valmistettu jämäkästä mutta kevyestä alumiinista.

Kyseessä onkin siis paras sähköpyörä, kun haluat edullisen polkupyörän työmatkoille tai lyhyille kaupunki- tai taajamamatkoille. Voit tutustua tähän erinomaiseen pyörään Kuntokaupan sivuilla!

*Kuntokauppa: FitNord Agile -sähköpolkupyörä

 • Nimi: FitNord Agile
 • Hinta: 1 499 euroa
 • Akun koko: 280Wh
 • Optimaalinen toimintamatka: 60 kilometriä
 • Moottorin teho: 250W
 • Avustustasot: 5
 • Maksimivääntö: 40Nm
 • Vaihteet: Yksi
 • Rungon materiaali: Alumiini
 • Laturi: Sisältyy

2. FitNord Agile+ -sähköpyörä

Agile+ -sähköpolkupyörä
Agile+ on astetta kehittyneempi versio FitNordin Agile -sähköpyörästä.

Paras sähköpyörä keskipitkille matkoille on ehdottomasti FitNord Agile+. Pyörän optimaalinen kantama on jopa 100 kilometriä, joten Agile+ sopii hieman pidemmillekin matkoille. 380Wh kokoinen akku on noin 100Wh suurempi kuin FitNord Agilen perusmallissa. Agile+ on siis kehitetty ja parempi versio listan ensimmäisestä sähköpyörästä.

Agile+ -pyörässä on yksi mekaaninen vaihde ja viisi avustustasoa, joiden avulla pyörän moottorin vääntöä voidaan säätää. Suurin mahdollinen vääntö 40Nm, joten tämä pyörä pystyy avustamaan mukavasti myös ylämäkeen.

Pyörän runko on kestävää ja kevyttä alumiinia, joten FitNord Agile+ on myös käyttöä kestävä vaihtoehto. Voit käydä tutustumassa tarkemmin tähän keskipitkän kantaman sähköpyörään Kuntokaupan verkkokaupassa!

*Kuntokauppa FitNord Agile+ -sähköpolkupyörä

 • Nimi: FitNord Agile+ -sähköpyörä
 • Hinta: 1799 euroa
 • Akun koko: 380Wh
 • Optimaalinen toimintamatka: 100 kilometriä
 • Moottorin teho: 250W
 • Moottorin tyyppi: Takamoottori
 • Avustustasot: 5
 • Maksimivääntö: 40Nm
 • Vaihteet: 1
 • Rungon materiaali: Alumiini
 • Laturi: Sisältyy

3. FitNord Ava 200 -sähköpyörä

Edullinen ja laadukas sähköpolkupyörä
Ava 200 on edullinen sähköpyörä, jossa on tehokas takamoottori.

FitNord Ava 200 on paras sähköpyörä, kun etsit pyörää pitkille matkoille kaupunkiin. Pyörän optimaalinen kantama on mukavat 110 kilometriä, joten pystyt ajamaan sähköavusteisesti pitkiäkin matkoja kaupungissa. Esimerkiksi töihin tai kouluun, päivän päätteeksi kauppaan ja takaisin kotiin. Kyseessä on siis yksi parhaista, ellei jopa paras sähköpyörä, päivittäiseen käyttöön.

Tehokkaassa takamoottorissa on vääntöä 35Nm, joten laitteella pääsee hyvin myös ylämäkeen. Vaihteita Ava 200 -sähköpolkupyörässä on kahdeksan, joten pystyt helposti valitsemaan kuhunkin tilanteeseen sopivan vaihteen. Avustustasoja pyörässä on viisi, joten moottoritehon säätäminen onnistuu hienosti harmoniassa mekaanisten vaihteiden kanssa.

Käy tutustumassa tähän erinomaiseen pyörään Kuntokaupan verkkokaupassa, niin saat yksityiskohtaisemmat tiedot sähköpyörästä!

*Kuntokauppa: FitNord Ava 200 -sähköpolkupyörä

 • Nimi: FitNord Ava 200
 • Hinta: 1999 euroa
 • Akun koko: 540Wh
 • Optimaalinen toimintamatka: 110 kilometriä
 • Moottorin tyyppi: Takamoottori
 • Avustustasot: 5
 • Maksimivääntö: 35Nm
 • Vaihteet: 8
 • Rungon materiaali: Alumiini
 • Laturin ampeerit: 2A

4. FitNord Classic 200 -sähköpyörä

Mummo-tyylinen sähköpolkupyörä
Classic 200 on ”mummopyörä” nykyaikaisilla ominaisuuksilla ja isolla akulla,

No tässä on vanha kunnon “mummopyörä” sähköversiona! FitNord Classic 200 on paras sähköpyörä, kun haluat erinomaisen pyörän päivittäiseen ajoon ja samalla rentoutua ajon aikana. Etupyörän napaan asennettu moottori takaa tasaisen ja mukavan tasaisen ajon.

Optimaalinen kantama tällä pyörällä on 80 kilometriä, joten akun varaus riittää tavalliseen päivittäisajoon. Voit pyöräillä kauppaan, töihin tai harrastuksiin näppärästi ja ladata pyörän akun päivän päätteeksi.

Avustustasoja Classic 200 -sähköpyörässä on viis kappaletta ja mekaanisia vaihteita laitteesta löytyy kolme. Pystyt siis säätelemään hyvin sähköpolkupyörän nopeutta ja moottorin tehoa olosuhteista riippuen.

Tutustu tähän laadukkaaseen ja ulkomuodoiltaan perinteikkääseen sähköpyörään Kuntokaupan sivuilla!

*Kuntokauppa: FitNord Classic 200 -sähköpolkupyörä

 • Nimi: FitNord Classic 200
 • Hinta: 2199 euroa
 • Akun koko: 540Wh
 • Optimaalinen toimintamatka: 80 kilometriä
 • Moottorin tyyppi: Etumoottori
 • Avustustasot: 5
 • Maksimivääntö: 35Nm
 • Vaihteet: 3
 • Rungon materiaali: Alumiini
 • Laturin ampeerit: 2A

5. Helkama Tuuli 7V -sähköpyörä

Helkaman edullinen sähköpyörä
Perinteikäs sähköpyörä Helkamalta on erinomainen valinta, kun haluat pitkän toimintamatkan kompaktissa paketissa.

Halkama Tuuli 7V on paras sähköpyörä 2023, kun haluat perinteikkään sähköpolkupyörän pitkällä toimintamatkalla. 418Wh kokoinen akku kyydittää tätä tyylikästä sähköpyörää 125 kilometrin matkan, mikä on todella hyvä toimintamatka esimerkiksi kaupunkiin tai taajamaan. Pystyt ajamaan useimpiin paikkoihin ilman, että akku tyhjenee.

Tuuli 7V -sähköpolkupyörässä on monille mieluisat jalkajarrut, mutta pyörän edessä on tehokas hydraulinen jarru. Pystyt siis pysähtymään helposti ja hallitsemaan pyörää erinomaisesti monissa tilanteissa. Pyörän takana sijaitseva tavarateline mahdollistaa tavaroiden kuljettamisen näppärästi.

Keskelle sijoitettu moottori tarjoaa mukavan 40Nm väännön, jonka avulla sähköavustus auttaa sinua myös ylämäissä. Tässäpä siis näppärä ja paras sähköpyörä, kun haluat perinteikkään mutta samaan aikaan modernin polkupyörän.

Voit tutustua pyörään tarkemmin Kuntokaupan nettisivuilla!

*Kuntokauppa: Helkama Tuuli 7V -sähköpolkupyörä

 • Nimi: Helkama Tuuli 7V
 • Hinta: 2349
 • Akun koko: 418Wh
 • Optimaalinen toimintamatka: 125
 • Moottorin tyyppi: Keskimoottori
 • Maksimivääntö: 40Nm
 • Vaihteet: 7
 • Rungon materiaali: Alumiini
 • Laturi: Sisältyy

6. FitNord Ranger 300 -sähköpyörä maastoon

Paras sähköpyörä hinta-laatu -suhteeltaan
Ranger 300 on edullinen sähkömaastopyörä, jossa on erinomainen 140 kilometrin kantama.

FitNord Ranger 300 on nimensä mukaisesti pitkille ja astetta haastavammille matkoille suunniteltu sähköpyörä. Tämä sähkömaastipyörä pitää sisällään 250W tehoisen moottorin, jonka ansiosta pyörää pystyy ajamaan vaihtelevassa maastossa. Tehokkaat hydrauliset jarrut takaavat, että pyörä myös pysähtyy näppärästi.

Tässä edullisessa mutta laadukkaassa sähkömaastopyörässä on myös lukittava etujousitus. Pystyt siis käyttämään jousitusta, kun lähdet ajamaan haastavaan maastoon pyörällä. Maasto-ominaisuuksista huolimatta pyörä sopii erinomaisesti myös kaupunkiajoon pitkän kantamansa ansiosta. Tässä on siis hyvä sähköpolkupyörä työ- tai koulumatkoille, jos haluat hieman oikaista metsän puolelta!

Moderni momenttitunnistimella varustettu sähkömoottori kruunaa koko komeuden. Pystyt säätämään moottorin tehoa näppärästi viiden avustustason avulla. Ranger 300 -sähköpyörässä on myös kahdeksan mekaanista vaihdetta.

Kyseessä on siis paras sähköpyörä, kun haluat edullisen, mutta laadukkaan ja monipuolisen sähkömaastopyörän! Voit tutustua pyörään Kuntokaupan verkkosivuilla.

*Kuntokauppa: FitNord Ranger 300 -sähköpolkupyörä

 • Nimi: FitNord Ranger 300
 • Hinta: 2499 euroa
 • Akun koko: 690Wh
 • Optimaalinen toimintamatka: 140 kilometriä
 • Moottorin tyyppi: 250W
 • Avustustasot: 5
 • Maksimivääntö: 50Nm
 • Vaihteet: 8
 • Rungon materiaali: Alumiini
 • Laturi: Sisältyy

7. Helkama e-Jääkäri -sähköpyörä

Armeijatyylinen sähköpyörä
e-Jääkäri tarjoaa aitoa armeijan tunnetta sähköisessä muodossa!

Paras sähköpyörä 2023 on ehdottomasti Helkama e-Jääkäri, jos haluat tehokkaan armeijapyörän käyttöösi! Tämä on sähköversio Puolustusvoimien legendaarisesta Helkama Jääkäristä ja sen kyllä huomaa. Armeijan harmaa polkupyörä pitää sisällään 60Nm vääntöisen sähkömoottorin, jonka avulla hieman pidemmätkin marssit taittuvat sujuvasti.

Mekaanisia vaihteita pyörässä seitsemän kappaletta, joten pystyt näppärästi valitsemaan juuri tilanteeseen sopivan vaihteen. Kantamaa 410Wh kokoisella akulla saavutetaan noin 125 kilometriä, joten tällä laitteella pääsee hieman pidemmänkin matkan yhdellä latauksella.

Pyörän runko on valmistettu kestävästä teräksestä, mikä lisää entisestään armeijatuntua pyörään. 1,4 tuuman LCD-näyttö kertoo nopeutesi ja akun varauksen reaaliajassa.

e-Jääkäri on paras sähköpyörä, kun haluat vahvan ja kestävän sähköpolkupyörän, jossa on sopivasti luonnetta! Voit tutustua pyörään Kuntokaupan verkkosivustolla.

*Kuntokauppa: Helkama e-Jääkäri -sähköpolkupyörä

 • Nimi: Helkama e-Jääkäri
 • Hinta: 2699 euroa
 • Akun koko: 418Wh
 • Optimaalinen toimintamatka: 125 kilometriä
 • Moottorin tyyppi: Keskimoottori
 • Maksimivääntö: 60Nm
 • Vaihteet: 7
 • Rungon materiaali: Teräs
 • Laturi: Sisältyy

8. FitNord Venture 700 -sähköpyörä

Sähköpyörä pitkällä kantamalla
Viisi avustustasoa ja kymmenen vaihdetta tekevät tästä parhaan sähköpyörän, kun haluat pyörän monipuolisilla ajo-ominaisuuksilla.

FitNord Venture 700 -sähköpolkupyörä on paras sähköpyörä, kun etsit pyörää pitkällä kantamalla mutta silti kohtuulliseen hintaan. Tämä laadukas sähköpyörä pystyy nimittäin optimaalisissa olosuhteissa kyydittämään sinua 160 kilometrin matkan sähkövoimalla. Voit siis kulkea pitkiäkin matkoja sähkömoottorin avulla.

Pitkän kantaman mahdollistaa suuri 720Wh akku, joka antaa vauhtia 250W tehoiselle moottorille. Tehoista huolimatta sähköpyörä on helppo hallita. Pyörässä on viisi avustustasoa, joiden avulla voit säätää moottorin tehoa haluamallasi tavalla. Mekaanisia vaihteita löytyy pyörästä myös runsaasti, kymmenen kappaletta.

Moderni muotoilu ja sulava poljintuntuma yhdistettynä 80Nm vääntävään sähkömoottoriin tekevät FitNord Venturesta erinomaisen premium-tason sähköpolkupyörän esimerkiksi työmatkoille. Pyörällä on myös hauska ajaa, joten se sopii erinomaisesti vapaa-ajan ajeluun.

Voit käydä lukemassa tarkemmat tiedot sähköpyörästä Kuntokaupan sivuilta!

*Kuntokauppa: FitNord Venture 700 -sähköpolkupyörä

 • Nimi: FitNord Venture 700
 • Hinta: 3499 euroa
 • Akun koko: 720Wh
 • Optimaalinen toimintamatka: 160 kilometriä
 • Moottorin tyyppi: Keskimoottori
 • Avustustasot: 5
 • Maksimivääntö: 80Nm
 • Vaihteet: 10
 • Rungon materiaali: Alumiini
 • Laturi: Sisältyy

9. Flyer Upstreet5 7.10 -sähköpyörä

Erinomainen sähköpolkupyörä
Usptreet5 7.10 on erinomainen valinta, kun haluat premium-pyörän tehokkaalla moottorilla.

Tässä on takuulla paras sähköpyörä 2023, kun haluat sähköpolkupyörän tehokkaalla moottorilla! Flyer Upstreet5 -sähköpyörässä on 90Nm vääntävä keskelle sijoitettu sähkömoottori, jossa on neljä eri avustustasoa sekä ainutlaatuinen talutusavustin.

Isokokoinen 750Wh akku jaksaa kuljettaa pyörää eteenpäin 160 kilometrin matkan. Pystyt siis polkemaan moottoriavustuksella pitkiäkin matkoja ilman lataamista. Tämä premium-tason sähköpolkupyörä on paitsi käytännöllinen myös todella mukava ajaa.

Upstreet5 on sveitsiläinen taidonnäyte, joten voisi sanoa, että tämä pyörä on suunniteltu yhtä tarkasti kuin ne kuuluisat sveitsiläiset linkkuveitset. Kuten linkkuveitsi, myös Flyer Upstreet5 on monipuolinen laite, joka sopii moneen eri tarkoitukseen. Irrotettava akku helpottaa latausta, koska voit ladata akun käytännössä missä tahansa.

Voit tutustua tähän luksuspyörään tarkemmin Kuntokaupan verkkokaupassa!

*Kuntokauppa: Flyer Upstreet5 7.10 -sähköpolkupyörä

 • Nimi: Flyer Upstreet5 7.10
 • Hinta: 4499 euroa
 • Akun koko: 750Wh
 • Optimaalinen toimintamatka: 160 kilometriä
 • Moottorin tyyppi: Keskimoottori
 • Avustustasot: 4 + talutusavustus
 • Maksimivääntö: 90Nm
 • Vaihteet: 10
 • Rungon materiaali: Alumiini
 • Laturi: Sisältyy

10. Flyer Goroc 2 -sähköpyörä

Paras premium-sähköpyörä 2023
Goroc 2 on paras sähköpyörä, kun haluat todellisen premium-pyörän!

No tässä on paras sähköpyörä 2023, jos haluat tehokkaan luksuspyörän kaikilla herkuilla! Flyer Goroc 2 on sähköpolkupyörä, jonka moottorina toimii Panasonicin GX ultimate, josta löytyy vääntöä 95Nm. Kovan väännön ansiosta tällä sähköpyörällä pääsee hieman jyrkemmätkin mäet ylös. Teho yhdistettynä erinomaiseen 160 kilometrin kantamaan tekee tästä sähköpolkupyörästä mahtavan hankinnan jokaiselle, joka haluaa yhden markkinoiden kovimmista pyöristä!

750Wh akku on tilavampi kuin monessa muussa sähköpyörässä. Sinun ei siis tarvitse ladata pyörää yhtä usein kuin monia muita malleja. Pyörä sopii siis hyvin kaupunkiajoon, koska voit ajaa monta pientä matkaa päivässä. 2,6 tuuman levyiset renkaat sopivat sekä maasto- että kaupunkiajoon.

Goroc 2 pitää sisällään lukuisia älykkäitä ratkaisuja, kuten esimerkiksi runkoon integroidut kaapelit sekä kiinteän nopeussensorin. 2 tuuman värinäyttö ja irrotettava akku tekevät sähköpyörän käyttämisestä helppoa. Näet selkeästi, mitä näytöllä lukee ja voit ladata akun, missä haluat. Tässä sähköpolkupyörässä yhdistyvät käytännöllisyys ja nykyaikaiset ominaisuudet.

Goroc 2 on myynnissä vain tarkkaan valituissa erikoisliikkeissä, kuten Kuntokaupassa. Voit käydä tutustumassa pyörään tarkemmin heidän verkkokaupassaan!

*Kuntokauppa: Flyer Goroc 2 -sähköpolkupyörä

 • Nimi: Flyer Goroc 2
 • Hinta: 5349 euroa
 • Akun koko: 750Wh
 • Optimaalinen toimintamatka: 160 kilometriä
 • Moottorin tyyppi: Keskimoottori
 • Avustustasot: 4 + talutusavustus
 • Maksimivääntö: 95Nm
 • Vaihteet: 10
 • Rungon materiaali: Alumiini
 • Laturi: Sisältyy

Yhteenveto parhaiden sähköpyörien vertailusta

Paras sähköpyörä on se, joka sopii sinun käyttötarkoitukseesi parhaiten. Valinnanvaraa on paljon ja mitä enemmän olet valmis maksamaan sähköpyörästä sitä enemmän valikoimaa löytyy. Sähköpyörän hintaan vaikuttavat eniten akun koko sekä mahdolliset älyominaisuudet.

Edullisemman hintaluokan sähköpyörissä on yleensä pienikokoinen akku ja älyominaisuuksia ei juurikaan ole. Kalliimman luokan pyörissä akku alkaa olla jo aika iso ja älykkäitä ominaisuuksia saattaa olla useita.

Sähköpyörän moottori
Kannattaa miettiä, miten tehokkaan moottorin haluat sähköpyörässä olevan. On myös hyvä miettiä ajomaastoa ja matkan pitutta ennen ostopäätöstä.

Ennen sähköpolkupyörän hankintaa kannattaa myös miettiä, minkälaisessa maastossa pyörällä aiotaan ajaa. Vaihtelevaan maastoon kannattaa hankkia pyörä, jossa on sekä asfaltille että hiekalle sopivat renkaat. Kannattaa myös miettiä, miten pitkiä matkoja sähköpyörällä ajetaan. Pitkien matkojen taittamiseen kannattaa hankkia sähköpyörä isolla akulla.

Itse valitsisin varmaan *FitNord Ranger 300 -sähköpyörän, koska siinä yhdistyy edullinen hinta ja laajat ominaisuudet. Tykkään myös sähköpyöristä, joilla voi ajaa hieman vaihtelevassakin maastossa. Jos haluat tutustua tarkemmin edullisiin sähköpyöriin, kannattaa lukea Projektiloodan artikkeli aiheesta.

Toivottavasti sähköpyörien vertailusta oli sinulle hyötyä ja paras sähköpyörä löytyy!

Lue myös: Miten sähköpyörä toimii? Sähköpolkupyörän osat ja toiminta

Lue myös: Miten sähköpyörällä ajetaan? Ohjeet sähköpolkupyörällä ajamiseen

Lue myös: Parhaat sähköpotkulaudat 2023 – Vertailu ja hinnat

Lue myös: Parhaat naisten sähköpyörät 2023 – Vertailussa 10 sähköpyörää naisille

4 kommenttia artikkeliin ”Parhaat sähköpyörät 2023 – Sähköpolkupyörät vertailussa

 1. Paluuviite: Parhaat sähköpotkulaudat 2023 – Vertailu ja hinnat | Projektiloota

 2. Paluuviite: Paras halpa sähköpotkulauta 2023 – Vertailussa 10 edullista skuuttia | Projektiloota

 3. Paluuviite: Paras edullinen sähköpyörä 2023 – Vertailussa 10 halpaa sähköpyörää | Projektiloota

 4. Paluuviite: Parhaat naisten sähköpyörät 2023 – Vertailussa 10 sähköpyörää naisille | Projektiloota

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s