Paras edullinen sähköpyörä 2023 – Vertailussa 10 halpaa sähköpyörää

Paras edullinen sähköpyörä 2023 on FitNord Agile+, koska kyseessä on hinta-laatu -suhteeltaan erinomainen sähköpolkupyörä. Agile+ on edullinen, mutta siinä on hyvä optimaalinen kantama. Muita hyviä edullisia sähköpyöriä ovat Helkama E3 ja FitNord Ava 200.

Edullisia sähköpyöriä on tullut markkinoille sitä mukaa, kun sähköpolkupyöristä on tullut yhä suositumpia Suomessa ja muualla maailmalla. Tarve edullisille sähköpyörille kasvaa sitä mukaa, kun pyöristä tulee suositumpia liikkumisvälineitä.

Paras edullinen sähköpyörä on se, joka sopii parhaiten juuri omaan tarkoitukseesi sekä budjetillesi.

Paras edullinen sähköpyörä on se, joka sopii sinun käyttöösi parhaiten ja on budjetillesi sopivan hintainen. Mitä halvempi pyörä on kyseessä, sitä vähemmän siinä on yleensä erilaisia ominaisuuksia ja sitä pienempi akku polkupyörästä löytyy. Edullinen sähköpyörä onkin siis hyvä valinta lyhyille matkoille ja helppoon maastoon.

Monet tämän listan sähköpyöristä ovatkin siis erinomaisia laitteita esimerkiksi kaupungissa tai taajamassa ajamiseen. Haastavampaan maastoon kannattaa hankkia kehittyneempi sähköpolkupyörä, jossa on enemmän tehoa ja paremmat maasto-ominaisuudet.

Alla lyhyt listaus kaikista vertailun sähköpyöristä. Listan jälkeen voit tutustua jokaiseen pyörään yksityiskohtaisemmin.

Parhaat edulliset sähköpyörät 2023

 1. *FitNord Agile – 1499 euroa
 2. *FitNord Agile+ – 1799 euroa
 3. *Helkama E3 – 1999 euroa
 4. *FitNord Ava 200 – 1999 euroa
 5. *FitNord Classic 200 – 2199 euroa
 6. *FitNord Ava 300 Compact – 2499 euroa
 7. *FitNord Ranger 300 – 2499 euroa
 8. *FitNord Ava 300 – 2499 euroa
 9. *FitNord Classic 500 – 2999 euroa
 10. *FitNord Ava 500 Compact – 2999 euroa

Sitten itse asiaan, eli käydään jokainen listan sähköpyörä läpi yksityiskohtaisemmin. Kaikki listan pyörät ovat saatavilla *Kuntokaupasta, joka on suomalainen sähköpyörien erikoisliike!

1. FitNord Agile -sähköpyörä – 1499 euroa

Agile on yksi edullisimmista sähköpyöristä vuoden 2023 markkinoilla.

FitNord Agile on yksi markkinoiden edullisimmista sähköpyöristä. Tämä yksivaihteinen ja laadukas sähköpolkupyörä maksaa vain 1499 euroa. Kyseessä onkin siis selvästi monia muita sähköpyöriä halvempi laite!

Rahalla saa kuitenkin yllättävän paljon, koska tämän pyörän kantama on jopa 60 kilometriä optimaalisissa olosuhteissa. Pystyt siis ajamaan mukavan matkan esimerkiksi kaupungissa tai taajamassa sähköavusteisesti. Viisi avustustasoa takaavat sen, että voit säätää vauhdin juuri sopivaksi jokaiseen tilanteeseen, ajoit sitten ylä- tai alamäkeen.

Mukavan tehokas 250 watin moottori puolestaan takaa sen, että Agile-sähköpyörässä riittää mukavasti tehoa myös ylämäkeen. 40Nm maksimivääntö auttaakin vaikeissa paikoissa hyvin. Tässä onkin siis erinomainen edullinen sähköpyörä vaativaan kaupunkiajoon!

Voit tutustua tarkemmin tähän vaihteettomaan mutta edulliseen sähköpyörään Kuntokaupan sivuilla!

*Kuntokauppa: FitNord Agile -sähköpolkupyörä

 • Nimi: FitNord Agile
 • Hinta: 1 499 euroa
 • Akun koko: 280Wh
 • Optimaalinen toimintamatka: 60 kilometriä
 • Moottorin teho: 250W
 • Avustustasot: 5
 • Maksimivääntö: 40Nm
 • Vaihteet: Yksi
 • Rungon materiaali: Alumiini
 • Laturi: Sisältyy

2. FitNord Agile+ -sähköpyörä – 1799 euroa

Agile+ on erinomainen sähköpyörä edullisella hinnalla mutta hyvällä kantamalla.

Paras edullinen sähköpyörä on varmasti FitNord Agile+, kun haluat sähköpolkupyörän hyvällä kantamalla mutta maltillisella hinnalla! Tämä laadukas sähköpyörä pystyy toimimaan moottoriavusteisesti 100 kilometrin matkan yhdellä latauksella. Optimiolosuhteissa tällä sähköpyörällä pääsee siis todella pitkälle.

Kyseessä onkin siis erinomainen sähköpyörä hieman pidemmille matkoille kaupunkiin ja taajamaan. Avustustasoja pyörässä on viisi ja moottorilla on tehoa mukavat 250 wattia. Mekaanisia vaihteita pyörässä ei ole, mutta avustustasojen avulla pystyt säätämään moottorin tehoa tilanteesta riippuen.

380Wh kokoinen akku kestää kapunkiajossa mukavan ajan, joten pystyt liikkumaan näppärästi esimerkiksi työpaikan, koulun ja kodin välillä. Tässä onkin siis erinomainen edullinen sähköpyörä päivittäiseen ajoon!

Voit käydä tutustumassa sähköpolkupyörään tarkemmin Kuntokaupan verkkosivuilla.

*Kuntokauppa: FitNord Agile+ -sähköpolkupyörä

 • Nimi: FitNord Agile+ -sähköpyörä
 • Hinta: 1799 euroa
 • Akun koko: 380Wh
 • Optimaalinen toimintamatka: 100 kilometriä
 • Moottorin teho: 250W
 • Moottorin tyyppi: Takamoottori
 • Avustustasot: 5
 • Maksimivääntö: 40Nm
 • Vaihteet: 1
 • Rungon materiaali: Alumiini
 • Laturi: Sisältyy

3. Helkama E3 -sähköpyörä – 1999 euroa

Helkama E3 on perinteikkään suomalaisen valmistajan edullinen sähköpyörä.

Helkama E3 on kotimainen sähköpyörä, jonka myyntihinta on maltillinen. 1999 euron hinnalla E3 on yksi Helkaman halvimmista sähköpolkupyöristä. Edullisesta hinnasta huolimatta rahalla saa laatua!

Mukavan kokoinen 418Wh akku riittää 125 kilometrin matkalle optimaalisissa olosuhteissa. Tämän mahdollistaa 250W moottori, joka on sopivan tehokas normaaliin taajama- ja kaupunkiajoon, mutta ei kuitenkaan kuluta liian paljon akkua. Vääntöä moottori kuitenkin antaa jopa 40Nm, joten ylämäkiin polkeminen helpottuu huomattavasti.

Mekaanisia vaihteita tässä kotimaisessa sähköpyörässä on kolme kappaletta, joten pystyt polkemaan mukavaa vauhtia tasaisella maalla ja vaihtamaan vaihdetta pienemmälle ylämäkeen. Tämä keskimoottorinen sähköpyörä on mukava ajaa monenlaisissa olosuhteissa!

Voit tutustua Helkamaan tarkemmin Kuntokaupan verkkokaupassa.

*Kuntokauppa: Helkama E3 -sähköpolkupyörä

 • Nimi: Helkama E3
 • Hinta: 1999 euroa
 • Akun koko: 418Wh
 • Optimaalinen toimintamatka: 125 kilometriä
 • Moottorin teho: 250W
 • Moottorin tyyppi: Keskimoottori
 • Maksimivääntö: 40Nm
 • Vaihteet: 3
 • Rungon materiaali: Alumiini
 • Laturi: Sisältyy

4. FitNord Ava 200 -sähköpyörä – 1999 euroa

Ava 200 on monipuolinen sähköpyörä taajama- ja kaupunkiajoon.

FitNord Ava 200 on paras edullinen sähköpyörä, jos kaipaat pyörää isommalla moottorilla. Tässä takamoottorisessa sähköpolkupyörässä on vääntöä noin 35Nm, joten pystyt ajamaan hieman haastavammissakin olosuhteissa. Pyörässä riittää tehoa esimerkiksi mäkien ylös ajamiseen.

Akun kapasiteetti on mukavat 540Wh, minkä ansiosta Ava 200 -sähköpyörän kantama on optimiolosuhteissa noin 110 kilometriä! Kyseessä on siis edullisen hintaluokan sähköpyörä, jossa on kuitenkin hyvä kantama. Tämä pyörä onkin siis oivallinen valinta taajamaan ja kaupunkiin hieman pidemmille matkoille. Erinomainen työjuhta esimerkiksi koulu- ja työmatkoille.

Avustustasoja pyörässä on viisi, joten voit valita sopivan moottoritehon jokaiseen tilanteeseen. Mekaanisia vaihteita sähköpyörässä on kahdeksan kappaletta. Valinnanvaraa siis riittää esimerkiksi mäkiseen maastoon.

*Kuntokauppa: FitNord Ava 200 -sähköpolkupyörä

 • Nimi: FitNord Ava 200
 • Hinta: 1999 euroa
 • Akun koko: 540Wh
 • Optimaalinen toimintamatka: 110 kilometriä
 • Moottorin tyyppi: Takamoottori
 • Avustustasot: 5
 • Maksimivääntö: 35Nm
 • Vaihteet: 8
 • Rungon materiaali: Alumiini
 • Laturin ampeerit: 2A

5. FitNord Classic 200 -sähköpyörä – 2199 euroa

Perinteiseen tyyliin rakennettu mutta silti edullinen sähköpyörä.

FitNord Classic 200 on edullinen sähköpyörä heille, ketkä haluavat perinteisen polkupyörän sähkömoottorilla. Tämä “mummotyylinen” sähköpyörä on tutun ja klassisen muotoilunsa sekä suunnittelunsa ansiosta tuttu ilmestys Suomen maanteillä. Pyörä on myös yksinkertainen ajaa, koska se on varustettu etumoottorilla ja mekaanisia vaihteita siinä on kolme.

Sähköavustus tuo kuitenkin kaivattua apua ylämäkiin ja pitkille matkoille. 250 watin tehoisessa moottorissa on vääntöä 35Nm ja viisi avustustasoa pitää huolen siitä, että sopiva teho löytyy jokaiseen ajotilanteeseen. 540Wh kokoinen akku takaa, että sähköavustus on käytettävissä 80 kilometrin matkalla optimiolosuhteissa.

Pyörästä löytyy perinteiset jalkajarrut, joten sen käsittely on helppoa. Tämän lisäksi matala runko helpottaa ajamista vielä enemmän, koska pyörän painopiste on alempana. Tehokas 2A laturi pitää huolen, että lataat pyörän akun täyteen suhteellisen nopeasti.

Voit lukea tarkemmat tiedot tästä klassisen tyylikkäästä sähköpyörästä Kuntokaupan nettisivuilta.

*Kuntokauppa: FitNord Classic 200 -sähköpolkupyörä

 • Nimi: FitNord Classic 200
 • Hinta: 2199 euroa
 • Akun koko: 540Wh
 • Optimaalinen toimintamatka: 80 kilometriä
 • Moottorin teho: 250W
 • Moottorin tyyppi: Etumoottori
 • Avustustasot: 5
 • Maksimivääntö: 35Nm
 • Vaihteet: 3
 • Rungon materiaali: Alumiini
 • Laturin teho: 2A

6. FitNord Ava 300 Compact -sähköpyörä – 2499 euroa

Ava 300 Compact on erinomainen sähköpyörä, kun haluat kehittyneen pitkille matkoille sopivan pyörän edulliseen hintaan.

Jos etsinnässä on paras edullinen sähköpyörä hyvällä kantamalla, niin FitNord Ava 300 Compact on erinomainen valinta! 150 kilometrin kantama optimiolosuhteissa takaa sen, että voit liikkua huoletta pidempiäkin matkoja taajamassa ja kaupungissa. Töihin, kouluun, kauppaan tai asioille.

690Wh akku on mukavan kokoinen, mutta 250W moottori ei kuluta liian paljon sähköä. Näiden ominaisuuksien ansiosta Ava 300 Compact toimii pidemmilläkin matkoilla. Moottorissa on myös vääntöä 45Nm, joten pääset mukavasti mäet ylös. Mekaanisia vaihteita pyörässä on kahdeksan kappaletta ja avustustasoja on viisi. Pyörän tehon säätäminen onnistuu siis kaikissa olosuhteissa.

Kyseessä onkin siis monipuolinen kulkupeli, jossa on pidempi toimintamatka kuin monissa muissa tämän hintaisissa sähköpolkupyörissä. Voit tutustua tarkemmin pyörän ominaisuuksiin Kuntokaupan verkkosivuilla!

*Kuntokauppa: FitNord Ava 300 Compact -sähköpolkupyörä

 • Nimi: FitNord Ava 300 Compact
 • Hinta: 2499 euroa
 • Akun koko: 690Wh
 • Optimaalinen toimintamatka: 150 kilometriä
 • Moottorin teho: 250W
 • Moottorin tyyppi: Takamoottori
 • Avustustasot: 5
 • Maksimivääntö: 45Nm
 • Vaihteet: 8
 • Rungon materiaali: Alumiini
 • Laturi: Sisältyy

7. FitNord Ranger 300 -sähköpyörä – 2499 euroa

Paras edullinen sähköpyörä maastoon on takuulla tässä!

FitNord Ranger 300 on maastoon tarkoitettu edullinen sähköpyörä, jossa on todella hyvin vääntävä 50Nm moottori. Tavallista hieman leveämmät renkaat takaavat sen, että pyörällä pystyy liikkumaan sujuvasti mutaisessa ja hiekkaisessa maastossa. Erinomaiset maastorenkaat yhdistettynä hyvin vääntävään moottoriin tekevät tästä pyörästä hyvän valinnan vaihtelevaan maastoajoon!

Vaikka vääntöä löytyykin, niin sähköpyörän akku kestää kuitenkin kunnioitettavan matkan. Optimaalinen kantama on 140 kilometriä, joten tällä laitteella pääsee hieman pidemmällekin kuin lähikauppaan ja takaisin. Kyseessä onkin siis erinomainen pyörä, kun haluat oikaista matkalla töihin tai kouluun hieman metsän puolelta.

Viisi avustustasoa ja kahdeksan mekaanista vaihdetta mahdollistavat sen, että pyörän moottori- ja polkutehoa pystyy säätämään parhaalla tavalla maaston mukaan. Voit tutustua tähän edulliseen mutta monipuoliseen sähkömaastopyörään Kuntokaupan sivuilla!

*Kuntokauppa: FitNord Ranger 300 -sähkömaastopyörä

 • Nimi: FitNord Ranger 300
 • Hinta: 2499 euroa
 • Akun koko: 690Wh
 • Optimaalinen toimintamatka: 140 kilometriä
 • Moottorin teho: 250W
 • Moottorin tyyppi: Keskimoottori
 • Avustustasot: 5
 • Maksimivääntö: 50Nm
 • Vaihteet: 8
 • Rungon materiaali: Alumiini
 • Laturi: Sisältyy

8. FitNord Ava 300 -sähköpyörä – 2499 euroa

Ava 300 -sähköpyörä pitää sisällään hyvän kokoisen akun edullisesta hinnastaan huolimatta.

Iso akku, pehmeä ajotuntuma ja käytännöllisyys. Nämä kaikki ominaisuudet yhdistyvät FitNord Ava 300 -sähköpyörässä! 720Wh kokoinen akku tarjoaa 150 kilometrin kantaman optimiolosuhteissa. Tässä menopelissä on siis todella hyvä kantama, vaikka moottorissa on vääntöä tehokkaat 45Nm.

Avustustasoja pyörässä on viisi kappaletta, joyen pystyt säätämään moottorin tehoa helposti aina sen mukaan, millaisessa tilanteessa ajat pyörällä. Mekaanisia vaihteita menopelistä löytyy kahdeksan, joten ne antavat sinulle lisää mahdollisuuksia nopeuden ja poljinvoiman säätelyyn.

Kyseessä onkin siis paras edullinen sähköpyörä, kun kaipaat laadukasta pyörää pitkille matkoille kaupunkiin tai taajamaan. Ava 300 -sähköpyörässä on myös lukittava joustokeula, jonka avulla voit säätää jousituksen toimintaa ajomaastosta riippuen.

Käy tutustumassa pyörään tarkemmin Kuntokaupan nettisivuilla!

*Kuntokauppa: FitNord Ava 300 -sähköpolkupyörä

 • Nimi: FitNord Ava 300
 • Hinta: 2499 euroa
 • Akun koko: 720Wh
 • Optimaalinen toimintamatka: 150 kilometriä
 • Moottorin teho: 250W
 • Moottorin tyyppi: Takamoottori
 • Avustustasot: 5
 • Maksimivääntö: 45Nm
 • Vaihteet: 8
 • Rungon materiaali: Alumiini
 • Laturi: Sisältyy

9. FitNord Classic 500 -sähköpyörä – 2999 euroa

Classic 500 on perinteinen polkupyörä, johon on lisätty kaikki nykyaikaiset toiminnot.

FitNord Classic 500 -sähköpyörä on hyvä hankinta, kun haluat tyylikkään perinteisen sähköpolkupyörän pitkällä kantamalla. Classic 500 on astetta tehokkaampi “mummopyörä”, jonka 612Wh akku riittää jopa 160 kilometrin kantamalle yhdellä latauksella optimioloduhteissa.

250 watin moottorissa on vääntöä todella mukavat 80Nm, joten ylämäetkään eivät tuota tälle menopelille hankaluuksia. Kyseessä onkin siis erinomainen sähköpyörä esimerkiksi taajamassa tai kaupungissa ajoon, kun ajoreitillä on paljon mäkiä tai vaihtelevaa maastoa.

Turvallisuus on myös todella hyvällä tasolla tässä pyörässä, koska se on varustettu hydraulisella etujarrulla. Takajarruna puolestaan toimii tuttu ja turvallinen poljinjarru, joten polkaiset vain taaksepäin ja takarengas jarruttaa!

Avustustasoja pyörässä on viisi kappaletta ja mekaanisia vaihteita laitteesta löytyy kolme. Pystyt siis helposti säätämään, millaisella voimalla haluat polkea. Voit tutustua Classic 500 -sähköpyörän ominaisuuksiin tarkemmin Kuntokaupan nettisivuilla.

*Kuntokauppa: FitNord Classic 500 -sähköpolkupyörä

 • Nimi: FitNord Classic 500
 • Hinta: 2999 euroa
 • Akun koko: 612Wh
 • Optimaalinen toimintamatka: 160 kilometriä
 • Moottorin teho: 250W
 • Moottorin tyyppi: Keskimoottori
 • Avustustasot: 5
 • Maksimivääntö: 80Nm
 • Vaihteet: 3
 • Rungon materiaali: Alumiini
 • Laturi: Sisältyy

10. FitNord Ava 500 Compact -sähköpyörä – 2999 euroa

Ava 500 Compact on yksi parhaiten varustelluista mutta edullisista sähköpyöristä.

Kun haluat tehokkaan mutta edullisen sähköpyörän, Ava 500 Compact saattaa olla yksi parhaista vaihtoehdoista! Tässä alle 3000 euroa maksavassa sähköpolkupyörässä on 250 watin moottori, joka saa voimansa 612Wh kokoiselta akulta. Mukavan kokoinen akku takaa sen, että pyörällä pääsee 160 kilometrin matkan optimiolosuhteissa.

Kyseessä onkin siis erinomainen kulkuväline pohjoisen olosuhteisiin ja kaupunki- sekä taajama-ajoon. Ava 500 Compact -sähköpyörässä on viisi avustustasoa, joiden avulla voit säätää moottorin tehoa olosuhteista riippuen. Automaattinen momenttitunnistin huomaa, miten voimakkaasti ajaja polkee.

Suhteellisen tehokkaan 2A-laturin avulla pyörä on helppo ladata, jotta se olisi jälleen valmiina uuteen ajoon päivän jälkeen. Tässä onkin siis hyvä sähköpyörä esimerkiksi työmatkoille tai päivittäisajoon. Voit kulkea helposti paikasta toiseen ja säästää polttoainekuluissa, kun lyhyemmät matkat hoituvat sähkön voimalla.

Käy tutustumassa pyörään tarkemmin Kuntokaupassa!

*Kuntokauppa: FitNord Ava 500 Compact -sähköpolkupyörä

 • Nimi: FitNord Ava 500 Compact
 • Hinta: 2999 euroa
 • Akun koko: 612Wh
 • Optimaalinen toimintamatka: 160 kilometriä
 • Moottorin teho: 250W
 • Moottorin tyyppi: Keskimoottori
 • Avustustasot: 5
 • Maksimivääntö: 80Nm
 • Vaihteet: 8
 • Rungon materiaali: Alumiini
 • Laturi: 2A

Mitä eroa edullisilla sähköpyörillä on?

Paras edullinen sähköpyörä on hankala määritellä, koska kaikissa edullisen hintaluokan sähköpolkupyörissä on omat hyvät ja huonot puolensa. Yleensä halpa hinta tarkoittaa sitä, että pyörässä on pieni akku ja suurin mahdollinen kantama on pienempi kuin kalliin hintaluokan pyörissä.

Edullinen sähköpyörä on kuitenkin hyvä valinta esimerkiksi taajamaan tai kaupunkiin, koska ajomaasto ei ole kovinkaan haastavaa ja etäisyydet ovat lyhyitä. Jos tarvitset sähköpyörän haastavaan maastoon tai pitkille matkoille, kannattaa harkita hieman kalliimman pyörän hankkimista. Niissä on yleensä pidempi kantama sekä paremmat maasto-ominaisuudet.

Sähköpyörän hintaan vaikuttaa muun muassa lisäominaisuudet ja akun koko.

Sähköpyörä edullisella hinnalla onkin siis riittävä hankinta monelle pyöräilystä kiinnostuneelle. Sähköllä toimiva polkupyörä tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden liikuntaan, koska sen avulla pystyt pyöräilemään pidemmän matkan kuin perinteisellä pyörällä. Pystyt myös säätämään avustustason haluamaksesi, jotta saisit jaloille työtä juuri niin paljon kuin haluat!

Sähköpyörä onkin siis erinomainen väline esimerkiksi työmatkoille tai muuhun päivittäiseen liikkumiseen. Voit myös kuljettaa isompaa kuormaa pyörälläsi, koska sähkömoottori avustaa kulkemista tarpeen mukaan.

Toivottavasti vertailusta oli hyötyä ja sait vinkkejä parhaan edullisen sähköpyörän etsintään!

Lue myös: Parhaat sähköpyörät 2023 – Sähköpolkupyörät vertailussa

Lue myös: Miten sähköpyörällä ajetaan – Ohjeet sähköpolkupyörällä ajamiseen

Lue myös: Parhaat sähköpotkulaudat 2023 – Vertailu ja hinnat

2 kommenttia artikkeliin ”Paras edullinen sähköpyörä 2023 – Vertailussa 10 halpaa sähköpyörää

 1. Paluuviite: Parhaat sähköpyörät 2023 – Sähköpolkupyörät vertailussa | Projektiloota

 2. Paluuviite: Paras halpa sähköpotkulauta 2023 – Vertailussa 10 edullista skuuttia | Projektiloota

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s