Paras halpa sähköpotkulauta 2023 – Vertailussa 10 edullista skuuttia

Paras halpa sähköpotkulauta 2023 on E2S Urban, jossa on mukavan pitkä 35 kilometrin kantama. Halpa sähköpotkulauta voi olla erinomainen hankinta, jos ajat paljon lyhyitä matkoja kaupungissa. Edullinen skuutti on varustettu yleensä pienemmällä akulla kuin kalliimmat sähköpotkulaudat, joten laitteen kantama on lyhyempi ja moottorin teho on hieman pienempi.

Monet halvat sähköpotkulaudat ovat kuitenkin laadukkaita ja käteviä laitteita, joilla pääsee liikkumaan kaupungissa vaivattomasti. Pienempi teho ja lyhyempi kantama eivät haittaa, sillä matkat ovat muutenkin lyhyitä kaupungissa. Paras halpa sähköpotkulauta on siis se, joka sopii parhaiten juuri sinun päivittäiseen tai satunnaiseen ajoon.

Markkinoilla on paljon hyviä mutta halpoja sähköpotkulautoja.

Projektiloodan sähköpotkulauta vertailussa luodaan katsaus kymmeneen edulliseen sähköpotkulautaan. Lista alkaa halvimmasta ja kymmenes skuutti on vaihtoehdoista kallein. Kaikki skuutit ovat kuitenkin hinnaltaan 399-999 euroa, joten mikään niistä ei ole todella kallis.

Useimmat tämän sähköpotkulauta vertailun skuutit löytyvät *E-Wheels -verkkokaupasta, joka on Norjassa toimiva sähköpotkulautakauppa. Heillä on edullinen toimitus sekä lyhyet toimitusajat Suomeen ja Ruotsiin, joten tilaaminen onnistuu näppärästi. Nordscoot Model S1 ja Model S23 löytyvät *Nordscootin kaupasta, joka toimittaa sähköpotkulaudat Saksasta nopealla aikataululla.

Sitten itse asiaan, eli aloitetaan halvimmasta skuutista!

1. E-Wheels E2S V2 Lite – Todella halpa sähköpotkulauta (399 euroa)

E2S V2 Lite on erittäin halpa sähköpotkulauta.

E-Wheels E2S V2 Lite on yksi halvimmista sähköpotkulaudoista, mitä Suomesta löytyy. Vain 399 euroa maksava skuutti on hyvä valinta lyhyille matkoille kaupunkiin, koska se on rakenteeltaan kevyt ja akun kapasiteetti riittää 25 kilometrin matkalle. Voit siis ajaa näppärästi kouluun tai töihin tällä skuutilla.

Akun latausaika on 3-4 tuntia, joten lataaminen ei kestä mahdottoman kauan. 7,5Ah akku ei ole kooltaan kovin iso, joten tehokkaalla laturilla se täyttyykin vauhdikkaasti. Skuutin moottori oon myös pieniruokainen, joten pieni akku kestää käytössä yllättävän pitkään.

E2S V2 Litessä on tietenkin myös äänimerkinantolaite sekä tehokkaat LED-valot. Turvallisuutta parantavat lisävarusteet parantavat ajokokemusta. Kypärää kannattaa kuitenkin aina käyttää, koska liikenteessä ei ikinä tiedä, mitä voi tapahtua.

Voit käydä tutustumassa tähän todella halpaan sähköpotkulautaan E-Wheelsin verkkokaupassa!

*E-Wheels: E-Wheels E2S V2 Lite -sähköpotkulauta

 • Nimi: E-Wheels E2S V2 Lite
 • Hinta (tammikuussa 2023): 359 euroa, normaalisti 399 euroa
 • Huippunopeus: 25km/h
 • Moottorin teho: 500W
 • Akkutilavuus: 7,5Ah
 • Suurin kantama yhdellä latauksella: 25 kilometriä
 • Latausaika: 3-4 tuntia
 • Renkaat: 8,5 tuumaa

2. E-Wheels E2S V2 Standard – Halpa mutta astetta parempi skuutti (449 euroa)

Astetta parempi mutta edullinen skuutti E-Wheelsiltä.

E-Wheels E2S V2 Standard on parempi versio E-Wheelsin E2S Lite -skuutista. Tässä halvassa sähköpotkulaudassa on hieman tehokkaampi moottori, josta löytyy tehoa 700 wattia. Akun kapasiteetti on myös suurempi kuin Lite-versiossa, koska tämä laite pitää sisällään 7,8Ah akun.

Vaikka akulla onkin hieman enemmän kokoa, sähköpotkulaudan lataus onnistuu kuitenkin nopeasti. Lataaminen kestää vain 3-4 tuntia, mutta skuutilla pääsee silti noin 25 kilometrin matkan yhdellä latauksella. Kyseessä on siis hieman paremmin varusteltu E2S V2 -skuutti.

Voit käydä katsomassa tarkemmin tätä edullista voimanpesää E-Wheelsin sivuilla!

*E-Wheels: E2S V2 Standard -sähköpotkulauta

 • Nimi: E-Wheels E2S V2 Standard
 • Hinta (tammikuussa 2023): 389 euroa, normaalisti 449 euroa
 • Huippunopeus: 25km/h
 • Moottorin teho: 700W
 • Akkutilavuus: 7,8Ah
 • Suurin kantama yhdellä latauksella: 25 kilometriä
 • Latausaika: 3-4 tuntia
 • Renkaat: 8,5 tuumaa

3. Xiaomi Mi essential – Edullinen Xiaomin sähköpotkulauta (399 euroa)

Essential on halpa mutta laadukas sähköpotkulauta Xiaomilta.

Xiaomi Mi Essential on halpa sähköpotkulauta Xiaomilta. Valmistajan skuutit ovat todella yleisiä Suomessa, joten tässä on suosittu vaihtoehto sähköpotkulaudaksi. Huippunopeus skuutilla on maltilliset 20km/h, joten kyseessä on erinomainen menopeli vaikkapa aloittelevalle skuuttaajalle tai lyhyille matkoille kaupunkiin.

Yhdellä latauksella pääsee mukavat 20 kilometriä, joten Mi Essential on erinomainen juurikin lyhyille koulu- tai työmatkoille. 250 watin moottori ei ole kovin iso, mutta se on säästeliäs sähkönkulutuksen suhteen.

Voit tutustua yhteen suosituimmista sähköpotkulaudoista E-Wheelsin nettisivuilla!

*E-Wheels: Xiaomi Mi Essential -sähköpotkulauta

 • Nimi: Xiaomi Mi Essential
 • Hinta (tammikuussa 2023): 399 euroa, normaalisti 399 euroa
 • Huippunopeus: 20km/h
 • Moottorin teho: 250W
 • Akkutilavuus: 5,1Ah
 • Suurin kantama yhdellä latauksella: 20 kilometriä
 • Latausaika: 5 tuntia
 • Renkaat: 8,5 tuumaa

4. Nordscoot Model S1 – Halpa sähköpotkulauta hyvällä kantamalla (449 euroa)

Model S1 -skuutissa on hyvä kantama eikä hinta huimaa päätä.

Nordscoot Model S1 on halpa sähköpotkulauta, jossa on hyvä kantama. Yhdellä latauksella pääsee 35 kilometriä, joten skuutilla pääsee hieman pidemmänkin matkan edestakaisin. Kyseessä on todella hyvä sähköpotkulauta keskipitkille matkoille.

Moottorissa on tehoa 350W, joten moottori ei ole suuri kokoinen mutta ei kuluta paljoa akun latausta. 10,4Ah akku latautuu täyteen 4-7 tunnissa, joten skuutin pystyy lataamaan helposti täyteen heti koulu- tai työpäivän jälkeen.

Kyseessä onkin siis hyvä ja edullinen perussähköpotkulauta, joka toimii todella hyvin kaupunkiolosuhteissa. Voit tutustua Model S1 -sähköpotkulautaan tarkemmin Nordscootin verkkokaupassa!

*Nordscoot: Nordscoot Model S1 -sähköpotkulauta

 • Nimi: Nordscoot Model S1
 • Hinta (helmikuussa 2023): 399 euroa, normaalisti 449 euroa
 • Huippunopeus: 25km/h
 • Moottorin teho: 350W
 • Akkutilavuus: 10,4Ah
 • Suurin kantama yhdellä latauksella: 35 kilometriä
 • Latausaika: 4-7 tuntia
 • Renkaat: 8,5 tuumaa

5. E-Wheels E2S Urban 2023 – Edullinen ja tyylikäs skuutti (449 euroa)

Urban on näppärä ja tyylikäs valinta kaupunkiajoon.

E2S Urban on modernin ja tyylikkään näköinen sähköpotkulauta, joka on kuitenkin hinnaltaan maltillinen. Skuuttia vie eteenpäin 350 watin tehoinen moottori, eli tämäkin laite on säästeliäs sähkön kulutuksen suhteen. Eli yhdellä latauksella pääsee hyvän matkaa, tarkalleen ottaen 35 kilometriä.

Lataaminenkaan ei kestä kovin kauan, sillä akku on täynnä 3-5 tunnin latailun jälkeen. Voit siis laittaa E2S Urbanin lataukseen vaikkapa työpäivän ajaksi ja skuutti on jälleen ajokunnossa muutaman tunnin kuluttua. Muista ladata skuutti paikassa, jossa sitä voi pitää välillä silmällä.

25km/h huippunopeus on erinomainen, koska se on suurin sallittu nopeus sähköpotkulaudalle Suomessa. Pääset siis paikasta toiseen vauhdikkaasti mutta laillisesti. Kypärä kannattaa kuitenkin aina muistaa.

Tutustu Urbaniin lisää E-Wheelsin sivuilla! Skuuttia saa sinisenä, harmaana ja oranssina.

*E-Wheels: E2S Urban sininen, harmaa, oranssi

 • Nimi: E-Wheels E2S Urban 2023
 • Hinta (helmikuussa 2023): 399 euroa, normaalisti 449 euroa
 • Huippunopeus: 25km/h
 • Moottorin teho: 350W
 • Akkutilavuus: 7,5Ah
 • Suurin kantama yhdellä latauksella: 35 kilometriä
 • Latausaika: 3-5 tuntia
 • Renkaat: 8,5 tuumaa

6. Xiaomi Pro 2 – Tehokas ja edullinen skuutti (599 euroa)

Pro 2 on yksi Xiaomin parhaista sähköpotkulaudoista.

Xiaomi Pro 2 on kehittyneempi versio Xiaomin halvemmasta Essential-sähköpotkulaudasta. Tässä skuutissa on paljon tehokkaampi moottori sekä isompi akku kuin halvemmassa Xiaomi-sähköpotkulaudassa. 1000 watin teho takaa sen, että skuutissa riittää voimaa, mutta kuitenkin laillisuuden rajoissa.

12,8Ah akku latautuu noin viidessä tunnissa, joten ihan mahdottomia aikoja täyteen lataamista ei tarvitse odotella. Kantamakin on todella hyvä, 45 kilometriä täydellä akulla. Pystyt siis ajamaan hieman pidempiäkin matkoja ja lataamaan Pro 2 -sähköpotkulaudan vaikkapa töissä tai koulussa.

Jos haluat tietää tarkemmat tiedot Xiaomin Pro 2 -skuutista, käy katsomassa tarkemmin E-Wheelsin verkkokaupasta!

*E-Wheels: Xiaomi Pro 2 -sähköpotkulauta

 • Nimi: Xiaomi Pro 2
 • Hinta (helmikuussa 2023): 539 euroa, normaalisti 599 euroa
 • Huippunopeus: 25km/h
 • Moottorin teho: 1000W
 • Akkutilavuus: 12,8Ah
 • Suurin kantama yhdellä latauksella: 45 kilometriä
 • Latausaika: 5 tuntia
 • Renkaat: 8,5 tuumaa

7. Nordscoot Model S23 – Edullinen skuutti astetta pidemmällä kantamalla (699 euroa)

Model S23 tarjoaa hyvän akkukeston edulliseen hintaan.

Nordscoot Model S23 on edullisen hintaluokan sähköpotkulauta, jossa on todella hyvä kantama tämän hintaluokan skuutiksi. 50 kilometriä yhdellä latauksella on jo paljon sähköpotkulaudalle, joten tällä laitteella pystyy taittamaan hieman pidempiäkin matkoja.

Kymmenen tuuman isot renkaat auttavat pienissä  töyssyissä, joten meno on tasaisempaa kuin monella muulla skuutilla, jossa on pienemmät renkaat. Tässä onkin hyvä sähköpotkulauta, kun haluat ajaa astetta mukavammin!

Pienestä 350 watin moottorista huolimatta Model S23 saavuttaa 30km/h huippunopeuden, mikä ylittää Suomessa tieliikenteessä sallitun 25km/h rajan. Tämän sähköpotkulaudan kanssa kannattaa siis käyttää tavallista enemmän omaa harkintaa.

Voit tutustua Model S23 -lautaan Nordscootin sivuilla!

*Nordscoot: Nordscoot Model S23 -sähköpotkulauta

 • Nimi: Nordscoot Model S23
 • Hinta (helmikuussa 2023): 599 euroa, normaalisti 699 euroa
 • Huippunopeus: 30km/h (ei laillinen)
 • Moottorin teho: 350W
 • Akkutilavuus: 15Ah
 • Suurin kantama yhdellä latauksella: 50 kilometriä
 • Latausaika: 5-9 tuntia
 • Renkaat: 10 tuumaa

8. E-Wheels E2S V2 Pro Long Range – Premium-tason sähköpotkulauta edullisesti (749 euroa)

E2S V2 Long Range on nimensä mukaisesti halpa sähköpotkulauta pitkällä kantamalla.

E2S V2 Pro Long Rango on nimensä mukaisesti tehty hieman pidempiä matkoja varten. 45 kilometrin kantama yhdellä latauksella on todella hyvä, kun otetaan huomioon skuutin moottorin suuri koko, 1000 wattia, joka on suurin sallittu tehokkuus tieliikenteessä.

15Ah kokoinen akku sopii skuuttiin täydellisesti, koska se takaa hyvän ajoajan mutta samaan aikaan se on nopea ladata täyteen. 6-7 tunnin latausaika ei nimittäin ole liian pitkä, joten akun pystyy lataamaan helposti täyteen esimerkiksi koulu- tai työpäivän jälkeen.

Voit tutustua sähköpotkulautaan tarkemmin E-Wheelisn nettisivuilla!

*E-Wheels: E-Wheels E2S V2 Pro Long Range

 • Nimi: E-Wheels E2S V2 Pro Long Range
 • Hinta (helmikuussa 2023): 749 euroa, normaalisti 749 euroa
 • Huippunopeus: 25km/h
 • Moottorin teho: 1000W
 • Akkutilavuus: 15Ah
 • Suurin kantama yhdellä latauksella: 45 kilometriä
 • Latausaika: 6-7 tuntia
 • Renkaat: 9.5 tuumaa

9. Zero 8 – Kompakti, tehokas ja halpa sähköpotkulauta (849 euroa)

Zero 8 on edullinen mutta todella laadukas skuutti.

Zero 8 on tämän vertailun yksi parhaimmista sähköpotkulaudoista. Alle 1000 euron laudaksi Zero 8 on todella hyvin varusteltu, sillä laudassa on pitkälle kehitetty jousitus ja kaikki mukavuudet. Taitettava ohjaustanko tekee skuutin kuljettamisesta helppoa.

Tehokas 1000 watin moottori antaa Zero 8 -sähköpotkulaudalle mukavasti tehoa, jolla pääsee eteenpäin ylämäissäkin. Tehosta huolimatta skuutti on laillinen, koska huippunopeus on rajoitettu 25 kilometriin tunnissa.

Kyseessä onkin siis halpa sähköpotkulauta, joka on kuitenkin todella tyylikäs ilmestys kaupungilla. Tehoa, mukavuutta ja tyylikkyyttä samassa paketissa! Voit tutustua Zeroon paremmin E-Wheelsin verkkosivuilla.

*E-Wheels: Zero 8 -sähköpotkulauta

 • Nimi: Zero 8
 • Hinta (helmikuussa 2023): 799 euroa, normaalisti 849 euroa
 • Huippunopeus: 25km/h
 • Moottorin teho: 1000W
 • Akkutilavuus: 13Ah
 • Suurin kantama yhdellä latauksella: 45 kilometriä
 • Latausaika: 4-8 tuntia
 • Renkaat: 8 tuumaa

10. Zero 9 – Huipputason sähköpotkulauta alle 1000 eurolla

Zero 9 on edullinen skuutti, joka on tehokas ja mukava ajaa.

Zero 9 on ehkäpä halvin sähköpotkulauta, joka on laadultaan tämän tasoinen mutta hinta on kuitenkin alle 1000 euroa. Tästä skuutista löytyy tehoa 1200 watin edestä, mutta kantama on silti hyvä, 45km.

Zero 9 pitää sisällään saman akun kuin Zero 8. Skuutin suuremmasta tehosta johtuen kantama on hieman pienempi kuin Zero 8 -laudassa. Latausaika on kuitenkin yhtä nopea kuin halvemmassa mallissa. Zero 9 pysähtyy nopeasti, koska eturenkaassa on voimakkaat levyjarrut ja skuuton takarenkaalla on rumpujarru.

Jarrut, moottori ja akku eivät kuitenkaan ole ainoat vaikuttavat ominaisuudet Zero 9 -sähköpotkulaudassa. Skuutissa on myös kaksi ilmajousta takana, jotka tasapainottavat menoa töyssyisellä tiellä. Integroidun jousituksen avulla ajamisesta on helppo nauttia.

Jos etsit laadukasta, jännittävää ja kompaktia sähköpotkulautaa alle 1000 euron hintaan, niin tässä on todennäköisesti hyvä valinta! Huomioi kuitenkin, että 1200 watin moottori on liian iso Suomen tieliikenteeseen.

Tutustu skuutin ominaisuuksiin tarkemmin E-Wheelsin sivuilla!

*E-Wheels: Zero 9 -sähköpotkulauta

 • Nimi: Zero 9
 • Hinta (helmikuussa 2023): 929 euroa, normaalisti 999 euroa
 • Huippunopeus: 20km/h
 • Moottorin teho: 1200W (ei laillinen)
 • Akkutilavuus: 13Ah
 • Suurin kantama yhdellä latauksella: 45 kilometriä
 • Latausaika: 4-8 tuntia
 • Renkaat: 8.5 tuumaa

Laittoman sähköpotkulaudan ongelmat

Jos skuutti kulkee nopeammin kuin 25 kilometriä tunnissa, se ei ole Suomen tieliikenteeseen sopiva. Yli 1000 watin tehoiset moottorit ovat myös yli sallitun rajan, joten virkavalta saattaa puuttua ajamiseen yleisillä teillä.

Vaikka et ajaisikaan yleisillä teillä laittomalla skuutilla ja ajaminen tapahtuisi aidatulla alueella tai omassa kotipihassa, niin vakuutusyhtiö ei välttämättä katso tekemisiä hyvällä. Jos sinulle sattuu vahinko sallitut rajat ylittävän skuutin kanssa, vakuutus ei välttämättä korvaa vahinkoja.

Paras halpa sähköpotkulauta löytyy vertailemalla vaihtoehtoja

Jos olet etsimässä parasta halpaa sähköpotkulautaa omaan käyttöösi, niin kannattaa vertailla useita malleja eri valmistajilta. Monissa edullisissa skuuteissa on pieni 250-350 watin moottori ja pieni kantama, mutta muitakin vaihtoehtoja voi löytyä.

Markkinoilla on paljon sähköpotkulautoja laidasta laitaan.

Käytännössä saat siis sitä paremman skuutin mitä enemmän olet valmis maksamaan. Halvalla sähköpotkulaudalla pärjää kuitenkin hyvin kaupungissa lyhyillä matkoilla, joten aina ei tarvitse ostaa kalliimman hintaluokan skuuttia.

Monet halvat sähköpotkulaudat ovat erinomaisia vaihtoehtoja aloittelijoille ja lyhyille kaupunkimatkoille. Lähes kaikki skuutit on varustettu nykyään ajovaloilla, jotka auttavat näkyvyyden kanssa. Monissa halvemman hintaluokan sähköpotkulaudoissa on myös todella hyvät jarrut edullisesta hinnasta huolimatta. Pieni moottoriteho helpottaa myös laudan pysäyttämistä.

Jos taas haluat maastoon sopivan sähköpotkulaudan tai skuutin hieman vaativampaan käyttöön, kannattaa etsiä kalliimman hintaluokan laite. Niitä löytyy Projektiloodan muista sähköpotkulautojen vertailuista.

Toivottavasti tästä vertailusta oli hyötyä halvan sähköpotkulaudan etsinnässä!

Lue myös: Parhaat sähköpotkulaudat 2023 – Vertailu ja hinnat

Lue myös: Miten sähköpotkulauta toimii? Laudan tekniikka ja osat

Lue myös: Miten Tier, Voi, Ryde ja Lime sähköpotkulauta toimii?

Lue myös: Parhaat sähköpyörät 2023 – Sähköpolkupyörät vertailussa

2 kommenttia artikkeliin ”Paras halpa sähköpotkulauta 2023 – Vertailussa 10 edullista skuuttia

  • Moi Jorma!

   Jos sähköpotkulaudalla potkii esimerkiksi vauhtia, siitä ei saa sähköiskua. Viallisella sähköpotkulaudalla ei kannata lähteä ajamaan, koska silloin sähköiskun vaara saattaa olla olemassa.

   Ja tarkoitan siis vauhdin potkimista. En suosittele potkimaan sähköpotkulautaa, jos se on esimerkiksi jätetty huonoon paikkaan.

   Kannattaa lukea Projektiloodan kirjoitus aiheesta:

   Voiko sähköpotkulaudalla potkia tai ajaa ilman akkua?

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s